Top 5 gekke 1 2 Switch minigames - Virtuele koeien melken

  Over een week ligt de Nintendo Switch eindelijk in de winkels. Een van de launchgames voor het nieuwe systeem is 1 2 Switch. Dit is een collectie vol met gekke minigames. Wij zetten hier de vijf vreemdste 1 2 Switch minigames op een rij.

  Een van de launchgames van de Switch is 1 2 Switch. Dit is een collectie van maar liefst 28 minigames. Op dit moment weten we al details van 24 minigames en het is duidelijk dat het een absurde collectie gaat worden. We weten dus genoeg om nu al een top 5 te maken van de vreemdste 1 2 Switch minigames.

  Er zijn drie verschillende modi voor de 1 2 Switch minigames. In de Normal modus speel je gewoon de minigames die je wilt spelen, zonder enige restricties. De Shuffle modus zal willekeurig een minigame selecteren voor de volgende ronde. Ten slotte is er nog Team Battle, een modus die lijkt op Mario Party, waarbij je plaatsen vooruit gaat als je wint.

  Tijdens het spelen van de 1 2 Switch minigames hoef je niet zozeer naar het scherm te kijken, zodat je meer tijd hebt om in de ogen van je tegenstander te kijken. Via geluid of haptische feedback van de controller krijg je een signaal om te beginnen met de minigame. Dat kan hilarische situaties opleveren en dat heeft ons geïnspireerd om een lijstje te maken van de vreemdste 1 2 Switch minigames.

  5. Joy-Con Rotation

  De Joy-Con Rotation minigame is alleen maar vreemd als je erover nadenkt. Het doel van deze minigame is namelijk het ronddraaien van je controller. Dat is alles. De speler die in drie beurten zijn controller het verst kan ronddraaien in een cirkel wint deze 1 2 Switch minigame.

  Natuurlijk blijft het daar niet bij. De HD rumble en geluidjes laten de spelers weten wanneer ze op het punt staan om te falen. Voordat je de vijfde waarschuwing krijgt, moet je de Joy-Con controller weer teruggezet hebben, anders verlies je. Je moet heel voorzichtig te werk gaan en geen al te plotselinge bewegingen maken om de waarschuwingen niet af te laten gaan.

  Laat het maar aan Nintendo over om van je controller in een rondje te draaien een minigame te maken waar je de zenuwen van krijgt. Kun jij de kalmte bewaren om met een vaste hand zover mogelijk rond te draaien?

  4. Runway

  Waarom is Nintendo er altijd op uit om je helemaal voor schut te zetten als je aan het gamen bent met je vrienden? Runway is een minigame waarin je fabuleus door je woonkamer mag rondlopen en allerlei sexy poses aan moet nemen. Hoe belachelijker je je voelt, hoe beter je het doet.

  De Runway minigame werkt met muzikale tonen. Het is de bedoeling dat je op de maat je heupen heen en weer swingt om uiteindelijk te eindigen in een modellenpose. Je speelt dit spelletje tegen iemand anders en de Joy-Con controller meet hoe accuraat je de bevelen opvolgt.

  De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door te kijken wie er het beste op de maat liep en poseerde. Je kunt je innerlijke model helemaal los laten gaan op de virtuele catwalk.

  3. Baby

  Voor alle gamers die graag een gezinnetje willen starten, maar het gamen niet willen opgeven, is er de Baby minigame. Dan kun je alvast oefening krijgen in het voorzichtig omgaan met breekbare minimensen. Deze minigame speel je in de handheld modus van de Switch, dus inclusief het scherm waarop je de baby kunt zien liggen.

  De Baby minigame begint met een baby die keihard aan het huilen is. Aan jou de taak om de baby stil te krijgen en in zijn bedje te leggen. Dit doe je door de Switch controller in je armen te wiegen totdat het kindje in slaap valt. Dan is het nog niet over, want je moet de controller nog neerleggen zonder dat de baby wakker wordt.

  Mocht dat nu niet lukken, dan kun je meteen een existentiële crisis beginnen vol twijfel over de vraag of kinderen nemen wel iets voor jou is. Als je genoeg vertrouwen hebt in je baby-verzorg-skills dan word je vast een pro in deze minigame. Het blijft vreemd om een baby in slaap te brengen als minigame, waardoor Baby hier een derde plek weet te bemachtigen.

  2. Eating Contest

  Bij de Eating Contest minigame moet je zo snel mogelijk sandwiches naar binnen werken. Natuurlijk kun je niet de controllers zelf naar binnen werken en dus gebruikt deze minigame de IR-bewegingscamera die in de rechter Joy-Con controller zit.

  De camera wijs je naar je mond en vervolgens doe je je mond open en dicht om de sandwiches op te peuzelen. Dat klinkt misschien heel makkelijk op papier, maar probeer maar eens om 30 seconden lang je mond zo snel mogelijk heel vaak open en dicht te doen. Dat is uitputtend.

  De Eating Contest minigame is niet alleen vreemd qua onderwerp, maar ook voor omstanders. Het geeft een apart beeld om iemand in rap tempo zijn mond open en dicht te zien doen. Vooral als het zwaar begint te worden, zul je de raarste bekken trekken. Door die combinatie verdient Eating Contest de tweede plek in deze lijst.

  1. Milk

  In de Milk minigame moet je een virtuele koe melken. Niet meer, niet minder. Daar zit je dan, midden in je huiskamer, aan een onzichtbare tepel te trekken. Als dit niet de vreemdste 1 2 Switch minigame is, dan is het wel de foutste. De manier om te winnen is de meeste melk uit de koe krijgen.

  Je kunt niet zomaar suggestieve bewegingen maken met de Joy-Con controller. Tijdens de motie van het tepeltrekken moet je een voor een de knoppen op de achterkant indrukken. Dus terwijl je omlaag gaat met de controller druk je eerst de SL-knop en dan de SR-knop in.

  Het vergt dus wel enige controle over de beweging. Alleen als je veel geoefend hebt, kom je als winnaar uit de (melk)bus. Vreemder dan dit zal het niet worden en daarom staat de Milk minigame bij ons op de eerste plek.

  1 2 Switch

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.