De 10 Nintendo Switch features die we missen

  Sinds de release van de Nintendo Switch, is de console erg succesvol geworden. Van The Legend of Zelda Breath of the Wild tot Pokémon Let’s Go, de console heeft een hoop grote titels die veel positieve reacties kregen. Maar wat vinden we nou minder? Wij zetten 10 Nintendo Switch features die wij missen voor je op een rij.

  10. Foto’s uploaden naar Instagram

  Een handige functie van de Nintendo Switch, is dat je screenshots kan maken en deze kunt uploaden naar social media. Onder de d-pad van de linker Joy-Con bevindt zich een vierkant knopje. Deze knop is vergelijkbaar met de Share-knop van de PlayStation 4-controller. Tijdens het spelen van games kan je hier screenshots mee maken. De screenshots worden opgeslagen in het Album.

  Nadat je de screenshot gemaakt hebt, kan je hem bewerken en posten. Je krijgt de optie om een Facebook of Twitter-account te koppelen. Onze vraag is nu: waar is Instagram? Als er een socialmedia-platform is dat gaat over foto’s delen met vrienden is het Instagram wel. Het is gek dat er geen optie is om foto’s te uploaden naar Instagram en daarom staat dit op nummer tien van Nintendo Switch features die wij missen.

  9. Aantal spelers selecteren in de eShop

  ââââââOp dit moment staan alle games in de eShop wel per genre geselecteerd, maar is het nog niet mogelijk om een aantal spelers te selecteren. Als je op zoekt bent naar co-op games voor twee tot vier personen, zou het handig zijn als je een aantal spelers zou kunnen selecteren. Zo wordt het zoeken makkelijker en kan je games beter selecteren.

  Aangezien Nintendo bekend heeft gemaakt dat het bedrijf met twee nieuwe Switch versies uit komt, hopen we dat er in de toekomst een eShop update komt, waarbij we selectiever games kunnen opzoeken. De mogelijkheid om te kunnen kiezen met hoeveel spelers je een game wil spelen zou hierbij een goede eerste stap zijn.

  8. Achievements en trophies

  In 2005 kwamen achievements voor het eerst tevoorschijn op Microsofts Xbox 360. Sony nam dit idee over en noemde het trophies. Inmiddels is het behalen van trophies en achievements een normaal ding geworden. Voor de verzamelaars onder ons is er niets leukers dan zoveel mogelijk achievements of trophies halen. Het voegt gewoon een leuk extraatje toe aan de game.

  Een van de features die wij missen op de Nintendo Switch zijn dan ook achievements of trophies. Veel games maken al gebruik van deze feature, maar hoe tof zou het zijn als je tijdens een potje Splatoon 2 of Mario Kart 8 Deluxe ook bepaalde uitdagingen kan voltooien? Het zou leuk zijn als dit later zou worden toegevoegd.

  7. Te weinig online co-op games

  Hoe vaak hebben we al bij reviews van Rox gelezen dat ze (online) co-op mist? Wij kunnen dit puntje dan ook zeker niet uit ons lijstje met features voor de Nintendo Switch laten ontbreken. Er zijn wel een aantal co-op games zoals Rocket League en Super Smash Bros Ultimate, maar in onze ogen nog steeds te weinig. Hoe meer online co-op games, hoe beter.

  Het is altijd leuk om met vrienden samen een game te kunnen spelen en dezelfde toffe game ervaring mee te maken. Games als My Memory of Us zouden wel een online co-op functie mogen krijgen. Wij hopen dat er in de toekomst meer online co-op games zullen komen.

  6. Thema's instellen

  Een leuke feature van de 3DS is dat spelers hun eigen thema’s kunnen instellen in de eShop. Of je nou Mario of Pikachu op je achtergrond wil zien, er zijn zoveel mogelijkheden. Ben je meer fan van een egale kleur? Dat kan ook. Je kunt je 3DS persoonlijk maken en instellen naar jouw voorkeur. Een toffe toevoeging is dat bij sommige thema’s er ook een bijpassend muziekje te horen was.

  Het is jammer dat dit niet mogelijk is bij de Nintendo Switch. Los van het standaard zwarte en witte thema, is er geen variatie. Ondanks dat veel Nintendo fans hier om vragen, heeft het bedrijf tot nu toe nog geen gehoor gegeven. Wij hopen in de toekomst meer thema’s in te kunnen stellen. Daarom staat dit punt ook op ons lijstje met Nintendo Switch features die we missen.

  Brett Chalupa

  5. Mapjes om je spellen in te delen

  Er zijn zoveel toffe games om te kopen voor de Nintendo Switch. Veel mensen hebben inmiddels al een aardige collectie aan Switch games gespaard en dit zal in de toekomst waarschijnlijk alleen maar meer worden. Op dit moment is het home menu waar al je games staan op zich best prima, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

  Bij andere consoles zien we dat je mapjes kunt maken om zo je spellen in te delen. Bij het home menu van de Switch is dit nog niet het geval. Alle games staan op een rij naast elkaar en hierdoor moet je eerst een tijdje scrollen voordat je de juiste game kan vinden. Het zou fijn zijn als gebruikers mapjes kunnen maken en hier naar eigen voorkeur games in kunnen zetten.

  Max Pixel

  4. Games schenken aan vrienden

  Het volgende punt op onze lijst met Nintendo Switch features die we missen, zijn geschenken. Bij andere platformen zoals Steam en Xbox is het mogelijk om games te schenken aan vrienden. Weet je niet wat je iemand voor zijn of haar verjaardag moet geven? Schenk een game.

  Bij de Nintendo Switch kan je iemand wel een cadeaubon of fysieke game geven, maar hoe makkelijk zou het zijn als je je vrienden ook een digitaal geschenk kan geven? Als andere consoles dit kunnen, zou dit op de Switch ook mogelijk moeten zijn.

  Kana Natsuno

  3. Friend codes

  Zoals we al eerder beschreven onder het kopje ‘co-op’, zijn wij een grote fan van games die je samen kunt spelen. Als een van je vrienden ook een Switch heeft kan je elkaar toevoegen. Door friend codes uit te wisselen kan je elkaar toevoegen, zien wie er online zijn en welke games zij spelen.

  Een friend code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers. Zo’n code is lang en ellendig, dus het zou fijner zijn als we een code zouden kunnen krijgen uit bijvoorbeeld alleen letters of cijfers, of sterker nog, je eigen code kunnen instellen. Verder is het ook nog niet mogelijk om berichten naar elkaar te sturen, dus ook dit zou een aangename toevoeging zijn.

  2. Soepelere werking van Joy-Cons

  Op nummer twee van features die wij missen van de Nintendo Switch zijn soepelere Joy-Cons. Het concept van de Joy-Con is leuk bedacht en ook best goed uitgevoerd. De controllers liggen licht in de hand en zijn makkelijk te bedienen. Door twee losse controllers te gebruiken kan je overal samen spelen.

  Een minpuntje is dat de Joy-Cons wel eens kunnen storen. De connectie verbreekt geregeld en dat is erg storend. Storende controllers zorgen ervoor dat de game ervaring minder wordt. Daarom zou het in de toekomst fijn zijn als de Joy-Cons soepeler werken. Zo kan je ongestoord blijven gamen zonder ergernissen.

  BagoGames

  1. Virtual Console

  Retro games blijven ontzettend geliefd. De komst van Virtual Console, een downloadplatform dat klassieke spelletjes van oude Nintendo consoles en handhelds aanbiedt, viel dan ook meteen goed in de smaak. Inmiddels zijn we 13 jaar verder sinds de release van Virtual Console. Ondanks dat de Nintendo Switch meerdere NES games beschikbaar heeft gesteld bij aanschaf van een online abonnement, is Virtual Console nog steeds nergens te bekennen.

  Het zou een toffe toevoeging zijn als Virtual Console in de toekomst beschikbaar wordt op de Nintendo Switch. Zo krijgen meer NES fans de mogelijkheid om hun favoriete games te herbeleven op de nieuwste Nintendo console.

  10 Nintendo Switch features die wij missen

  Dit waren de 10 Nintendo Switch features die wij missen. We hopen ze in de toekomst op de console te zien. Welke features mis jij op de Nintendo Switch? Laat het weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.