Vijf eSports 2019 toernooien om naar uit te kijken dit jaar

  De professionele tak van gaming is bijna niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Veel grote games hebben ieder hun eigen toernooi waar hele hoge geldbedragen te winnen zijn. Dit jaar zijn er ook weer genoeg om naar uit te kijken. Wij zetten 5 van die eSports 2019 toernooien op een rijtje.

  5. Evolution Championship Series (EVO)

  Het eerste eSports 2019 toernooi in onze lijst is de Evolution Championship Series (EVO). EVO begint in 1996 als Battle by the Bay en wordt vanaf 2000 elk jaar georganiseerd. Dit toernooi focust zich, in tegenstelling tot de andere competities uit deze lijst, op verschillende games. In het geval van EVO gaat het om vechtgames als Street Fighter en Mortal Kombat.

  Op het toernooi zijn dit jaar weer 9 games aanwezig. Elke game heeft zijn eigen competitie waar een winnaar uitkomt. De line-up van dit jaar bestaat onder andere uit bekende vechtgames als Super Smash Bros. Ultimate, SoulCalibur VI en Mortal Kombat 11. Daarnaast is er aandacht voor 'niche' titels zoals Under Night In-Birth Exe:Late[st]. EVO vindt tussen 2 en 4 augustus plaats in Las Vegas.

  4. Call of Duty World League (CWL)

  De Call of Duty World League (CWL) is een jaarlijks toernooi voor, je raadt het al, Call of Duty. Uitgever Activision organiseert de wedstrijd. Er zijn 16 teams die het tegen elkaar opnemen voor een prijzenpot van 6 miljoen dollar. Dit is het hoogste bedrag dat ooit voor een Call of Duty wedstrijd beschikbaar is gesteld.

  In de competitie nemen twee teams van 5 spelers het tegen elkaar op in Call of Duty Black Ops IIII. Voor het eerst zijn alle regiorestricties opgeheven, waardoor iedereen van over de hele wereld kan meedoen. De kwalificaties waren afgelopen januari en de vijfde week van het seizoen begint 25 maart. De finale van het eSports 2019 toernooi is ergens in augustus.

  3. The International

  The International is het volgende eSports 2019 toernooi in onze lijst. Dit is de jaarlijkse competitie voor de game DOTA 2 en een van de grootste eSports evenementen van het jaar. Dit is met name te danken aan de grote populariteit van de game en de enorme hoeveelheid aan spelers.

  In 2018 lag de totale prijzenpot van het toernooi op 25 miljoen dollar. Dit bedrag is elk jaar hoger dan het jaar ervoor, dus de kans is zeer groot dat de prijs in 2019 ook weer hoger is. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd plaatsvindt, maar dit is meestal rond augustus. Dit jaar reizen de spelers af naar de Mercedes Benz Arena in Shanghai, China.

  2. League of Legends World Championship

  League of Legends is misschien wel een van de bekendste eSports games ter wereld. Miljoenen mensen kijken naar de finale van het evenement. De aantallen zijn zelfs zo hoog dat het League of Legends World Championship de hoeveelheid kijkers van de Super Bowl achter zich laat. Hierbij helpt het dat de game van Riot Games veel veel trouwe fans heeft die de game nog vaak streamen op Twitch.

  In 2019 vindt dit eSports toernooi plaats in Parijs, Frankrijk. Het is nog niet bekend om hoeveel geld er wordt gespeeld en wanneer de wedstrijd plaatsvindt. De prijzenpot lag in 2018 in ieder geval op ruim 2 miljoen dollar. Dat jaar neemt het Chinese team Invictus Gaming het geld en de eer mee naar huis. De heren lieten 24 andere teams achter zich.

  1. Fortnite World Cup

  De Fortnite World Cup neemt de hoogste notering van de eSports 2019 toernooien in. De kwalificaties van de wedstrijd zijn al in de herfst van 2018 begonnen. Epic Games zit zelf achter de organisatie en dit is niet altijd succesvol gebleken. Voordat de competitie van start gaat, luidt er al kritiek vanuit de professionele Fortnite spelers.

  Een van de kwalificatierondes van het toernooi stond namelijk gepland tijdens de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Daarnaast voegde Epic in die periode ook een 'Infinity Blade' wapen toe die sommige spelers voordeel opleverde. Of deze zaken een negatieve invloed op het toernooi hebben, is nog maar de vraag. Fortnite is extreem populair en de totale prijzenpot is maar liefst een bedrag van 100 miljoen dollar.

  5 eSports 2019 toernooien

  Dit was ons overzicht met eSports 2019 toernooien waar je dit jaar naar uit kan kijken. Zit er een competitie bij die jij gaat volgen? Laat het ons in de reacties hieronder weten.

  Voor de totstandkoming van deze lijst is gekeken naar een combinatie van kijkers aantallen, prijzengeld, algemene grootte van het evenement, etc. Er zijn uiteraard nog veel meer toernooien zoals de Rainbow Six: Siege Pro League en Halo Championship Series dit jaar.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.