Nintendo eShop update: jarige Tetris en retro Spelunker

Article
vrijdag, 07 juni 2013 om 11:00
xgn google image
Het duurt niet lang meer of de E3 begint, maar gelukkig weerhoudt dat Nintendo er niet van om nog wat downloadbare games te lanceren in de eShop. Nieuwsgierig wat je kunt verwachten op je 3DS en Wii (U)? Je leest het hier!
3DS
Tetris is vandaag 29 jaar oud geworden en dat wordt op de 3DS gevierd met de mogelijkheid om Tetris te downloaden. Voor €9,99 kun je je tanden zetten in meer dan twintig verschillende speelmodi, verschillend van lokaal, download tot online multiplayer. De originele Tetris is nooit uit te spelen, maar dat zou in deze 3DS-versie misschien heel anders kunnen uitpakken.
Gefeliciteerd Tetris!
Wii U
Misschien denk je bij het lezen van Spelunker meteen aan indietopper Spelunky, maar deze twee games hebben weinig met elkaar van doen. Spelunker is vanaf deze week te downloaden als Virtual Console-titel op Wii U voor €4,99. Tot 13 juni kun je de game zelfs downloaden voor €3,49. Deze retro NES-platformer draait om snel puzzelen en kent, net als vele andere NES-games, een hele hoge moeilijkheidsgraad. Spelen op eigen risico dus, wij nemen geen kapot gegooide GamePads in behandeling. Er is nog een game tijdelijk afgeprijsd in de eShop van Wii U en dat is Trine 2: Director’s Cut. Die game kost je normaal €16,99 en wordt tot 27 juni verkocht voor €8,49.
Er zijn ook games die voorgoed goedkoper zijn gemaakt en een ervan staat hoog in de lijst populairste third party-titels voor Wii U. ZombiU kost nu nog maar €29,99 in plaats van €69,99. Ook Ben 10: Omniverse is aanzienlijk in prijs gezakt, van €44,99 naar €29,99. Die andere razend populaire third party-game, Just Dance 4, is ook permanent goedkoper en gaat van €49,99 naar €39,99. Een tientje naar beneden voor een game die je misschien al op een andere console hebt? Als je graag met je vrienden danst, dan biedt de game op Wii U wel meerwaarde dankzij de Puppet Master-modus, waarin een iemand danspassen voor de anderen kiest. Vorig jaar werd deze modus met veel bombarie aangekondigd op E3 en als je volgende week weer de eShop Update leest, dan weet je al of er deze E3 weer iets bijzonders voor de dansfranchise is aangekondigd.