Ninja Turtles Wiki - 5 Feitjes die je moet weten over TMNT

Article
zondag, 12 juni 2016 om 14:02
xgn google image
16 juni aanstaande verschijnt inmiddels alweer de tweede film van Michael Bay's Ninja Turtles. De meningen over de voorgaande film waren erg verdeeld en ook de nieuwste trailers zijn niet goed in ontvangst genomen. Toch moeten we nog even wachten voor we kunnen oordelen, maar tot die tijd zijn hier wat leuke feitjes in de ninja turtles wiki!

5. De Turtles bundelen krachten met de Power Rangers

Recente films zoals Superman vs. Batman en Captain America: Civil War draaien om het bundelen van hun krachten wat uiteindelijk ook zeker bijdraagt aan het boxoffice succes. Wat nou als dit stiekem gewoon is afgekeken van oudere formats zoals… The Teenage Mutant Ninja Turtles?! In 1998 deden ze dan nog niet aan CGI of andere hoogstaande effecten, maar dit maakte het succes van de bekende cross-over tussen de TMNT en de Power Rangers niet minder.
Wat begon als een getekende animatie resulteerde in een live-action serie en alles wat daar op volgde. Dit omdat de kinderen die ooit in de jaren 80 waren opgegroeid met de bekende turtles nu niet meer aan animatie en speelgoed deden.
De Power Rangers pakten het succes wat de turtles ooit hadden af waardoor verandering wel doorgevoerd moesten worden. Dus hoe transformeer je dan iets oud naar iets hips? Juist, je kijkt het af van je grootste rivaal, in dit geval de Power Rangers, en zorgt dat bekendheid volgt door een cross-over met de sterren van nu. In Shell Shocked bundelen de teams hun krachten en keren de turtles terug als live-action karakters.
Helaas bleek het succes voor onze turtles maar van korte duur, want de show werd al snel gestopt door de studio. Terwijl de Power Rangers nog vrolijk en succesvol bleven voortbestaan.
ninja turtles wiki 1

4. Out of Their Shells: De turtles op tournee

Na het daverende boxoffice succes van de eerste film werden de gekste dingen bedacht om de franchise levende te houden. Van merchandise tot series tot games tot zelfs een musical tour! De tour ging van start in 1990 en werd medemogelijk gemaakt door de Pizza Hut. Deze moet vast een goudmijn hebben gezien door het hevige pizza gebruik van Michelangelo in de series en film.
Of het een slim idee was om de turtles om te toveren tot rocksterren valt te betwijfelen. Ondanks de passende liedjes en de ironie wanneer Shedder zingt ‘I hate music’ staat de musical bekend om zijn slechte kostuums en het slappe verhaal.
Toch ging hun tour door heel Amerika en zijn ze zelfs in meerdere shows zoals The Opera Winfrey Show! en Larry King verschenen. Musicals staan over het algemeen bekend om de vele liedjes die het verhaal vertellen. Dus mocht je het afvragen: Danatello speelt op een keyboard, Michelangelo zingt en speelt gitaar, Leonardo de bas en Raphael bedient het drumstel en de saxofoon. Maar in realiteit spelen ze natuurlijk niets, het was allemaal voor opgenomen en hun enige rol was doen alsof ze iets bespeelde. Mocht je dit niet geloven, check even het filmpje en let vooral op de gitaar!

3. Teenage Mutant Hero Turtles

Lees de titel nog een keer, wat valt je op? Er is een tijdperk geweest waarin verschillende landen het woordje Ninja hebben verbannen uit de titel van de bekende hit-serie. Engeland was hierin de trendzetter. Ninja zou namelijk een verkeerde invloed hebben op jongeren kinderen doordat dit leidt naar geweld. Ook Michelangelo’s nunchucks werden schaamteloos vervangen door een werpanker, wat duidelijk niet op elkaar lijkt.
In sommige gevallen werden de scenes die niet veranderbaar waren geheel geschrapt waardoor uiteindelijk een gat in verschillende afleveringen onstonden. Daarnaast werd het taalgebruik volledig veranderd en zelfs het woordje bummer was een no-go. Waarom? De Britse overheid had volledige controle over wat voor content er voorgeschoteld mocht worden aan de jongere kinderen. Niets van de bekende franchise was veilig en ook de merchandise ontkwam niet aan de aanpassingen. Denk dan vooral aan de verpakkingen die veranderend moesten worden voor deze verkocht konden worden in speelgoedwinkels. Al snel volgde andere landen zoals Oostenrijk, Duitsland, België en Noorwegen het voorbeeld.
Inmiddels is er geen ontkomen meer aan het woordje ‘ninja’ waardoor de serie en het openingsliedje weer is hersteld naar het origineel, voor zover het origineel nog aangehouden wordt. Maar mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden naar hoe het geklonken heeft, kijk en luister dan vooral het filmpje!

2. Daredevil en zijn invloed

Wist je dat TMNT zijn ontstaan door de invloed van Daredevil? Zo zijn er vele connecties en gelijkenissen te vinden in beide comics. Daredevil vocht namelijk tegen een bende genaamd ‘The Hand’. Ook de Turtles vochten zo’n soort gelijke bende. En welke naam sluit nauw aan bij The Hand? Juist! Iets met voeten, vandaar ook ‘The Foot Clan’. Daarnaast heeft Daredevil zijn tricks geleerd van mentor Stick. De Turtles hadden dan geen Stick, maar wel een Splinter!
Voor de gene onder ons die Daredevil niet kennen, hier even een het verhaal in een notendop: Matt Murdock red een blinde man van een te hard rijdende auto en raakt hierbij blind door een radioactieve ton. Ondanks zijn gezichtsverlies worden zijn andere zintuigen sterker waardoor hij uiteindelijk met gebruik van deze zintuigen vecht tegen het kwade. Volgens het achtergrond verhaal van de Turtles is het zelfde goedje uit deze radioactieve ton in het riool beland en heeft ervoor gezorgd dat de de Turtles zijn zoals we ze vandaag de dag kennen. Hoe cool!

1. It’s a man’s world, of toch niet?

Sinds het begin van de franchise in 1984 zitten er vier Turtles in het team. Allemaal vernoemd naar een grote en vooral legendarische artiest en laten dit nu allemaal mannen zijn. Ondanks de weinige veranderingen die hebben plaats gevonden in geschiedenis van de Turtles series en films is er eentje die eruit springt. Ninja Turtles: The Next Mutation, die je misschien nog wel kent van Fox Kids, brak de mannenwereld-traditie met het introduceren van een vrouwelijke turtle genaamd Venus de Milo.
Ietwat vreemd dat deze turtle de naam kreeg van een kunstwerk in plaats van een kunstenaar. En ook mentor Splinter behandelde haar anders dan de mannelijke versies. Waarom is nooit duidelijk geworden? Misschien omdat de fans nooit een vrouwelijke turtle hebben kunnen accepteren door het feit dat de turtles altijd zijn neergezet als ‘broeders’? Helaas voor de vrouwen onder ons verdween Venus ook snel en vooral mysterieus van de buis zonder enige uitleg. Later kwamen er geruchten dat maker Laird niet blij was met de vrouwelijke toevoeging en verbood de franchise het karakter terug te laten keren in de film. Hopelijk dat Michael Bay in de toekomst hier wel iets mee kan.