Nieuwe WhatsApp update - Alle features op een rijtje

  WhatsApp heeft gisteren een update voor iOS gehad en deze brengt een aantal nieuwe functies met zich mee. De nieuwe WhatsApp update lijkt voornamelijk te zijn gericht op het efficiënter terugvinden van gebeurtenissen en berichten in de app.

  Omdat we met zijn allen flink gebruik maken van de app, is een verbetering hier en daar altijd welkom. Daarom zetten wij de drie veranderingen die deze update brengt voor je op een rij.

  Berichten markeren en teruglezen

  Het markeren van berichten is misschien wel de meest interessante van de features die in de nieuwe WhatsApp update zit. Wanneer je ziet dat iemand jou een grappig, leuk of belangrijk bericht via WhatsApp verstuurt, kun je dit eenvoudig markeren. Op deze manier slaat de app dit op en kan het bericht teruggelezen worden. Het bericht wordt vervolgens bij de contact- of groepsinformatie getoond.

  Nieuwe WhatsApp update lost geluidsprobleem op

  In de vorige versie van WhatsApp zat een bug die best vervelend was. Wanneer je een foto probeerde te selecteren uit de filmrol, vielen muziek en andere geluiden op je iPhone uit, niet echt handig natuurlijk. De nieuwe WhatsApp update zorgt ervoor dat deze bugs worden verholpen.

  Blauwe markering bij tijdsaanduidingen

  Een andere opvallende verandering aan de WhatsApp update, zijn de tijdsaanduidingen. Al deze aanduidingen worden namelijk ineens in het blauw weergegeven op de app. Dit kan aan de ene kant erg handig zijn, zodat je elk moment dat er een afspraak is gemaakt via het medium, in één oogopslag terug kan zien.

  Wat minder doordacht is aan deze feature in de nieuwe WhatsApp update, is dat in de Nederlandse versie van WhatsApp woorden als 'hier' ook gemarkeerd worden. Dit komt omdat 'hier' Frans is voor gisteren, een tijdsaanduiding dus. Wellicht is dit een aandachtspuntje waarop de app verbeterd kan worden.

  Deze features gelden voor de iOS update, de Android gebruikers moeten nog even wachten. Wel zijn er nieuwe features voor de Android update aangekondigd. Zo zouden er met de nieuwe versie van de app berichten in Google Drive opgeslagen kunnen worden als back-up. Benieuwd hoe je op je iPhone een back-up maakt van je WhatsApp-gesprekken, lees dan dit artikel!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.