Nieuwe PS5 feature Passkey instellen doe je zo!

Article
maandag, 26 februari 2024 om 9:00
pexels kerde severin 5961216f1631282702
PlayStation heeft een nieuwe manier van inloggen op je PlayStation Network-account. Het betreft via de PS5 feature Passkey (ook beschikbaar op de PlayStation 4). Wij vertellen je hoe je het opzet voor je eigen PSN-account!
Passkey is een nieuwe methode om je PSN-account te beveiligen. Nadat eerder al de optie werd toegevoegd om via tweestapsverificatie je account verder te beveiligen, is er nu Passkey. Hierdoor hoef je niet constant op zoek naar je wachtwoord, maar kun je gewoon via je smartphone of PC inloggen zonder je wachtwoord in te voeren.

Passkey op PS5 (of PS4) of PC instellen

Gelukkig is het instellen van Passkey niet zo lastig op console. Dat doe je namelijk als volgt:
  1. Start je PlayStation-console op
  2. Log in op je PSN-account (sla over als je al ingelogd bent)
  3. Ga naar Instellingen
  4. Navigeer naar Gebruikers en Accounts
  5. Klik op Beveiliging
  6. Kies Log in met Passkey
  7. Vervolg het instellen via de webbrowser die verschijnt
  8. Log opnieuw in op je PSN-account met Passkey
Anderzijds kun je er ook voor kiezen om de setup via PC te doen. Dat moet via de officiële website, waarna je klikt op Activate Now. Vervolgens doorloop je de stappen en ben je direct klaar om te gaan.

Waarom zou je Passkey gebruiken?

Vaak is de beveiligingsmethode via je smartphone of PC een stukje veiliger dan het simpelweg invoeren van een wachtwoord. Zo kun je op iPhone Face-ID gebruiken om je telefoon te ontgrendelen. Met Passkey kun je deze methode bijvoorbeeld ook gebruiken voor je PSN-account.
Zo hoef je niet meer je wachtwoord in te vullen en scherm je je account dus nog beter af tegen cybercriminelen. Ook de vingerafdrukscanner die ingebouwd zit op de meeste Android-telefoons kun je gebruiken als methode om in te loggen. Het zijn allemaal handige alternatieven voor het invullen van een wachtwoord (dat doorgaans toch wat gemakkelijker te kraken is).
Ga jij Passkey gebruiken op je PlayStation 5 of PS4? Laat het ons weten in de reacties hieronder!