Nieuwe Nintendo Switch games en DLC aankondigingen

  Mensen met een Nintendo Switch mogen weer uitkijken naar veel moois. In een nieuwe video heeft Nintendo tal van nieuwe Nintendo Switch games en DLC aangekondigd. De komende maanden moet er behoorlijk wat gaan uitkomen en daarom is hier een overzicht.

  Nintendo heeft een nieuwe Mini Direct video geüpload op haar YouTube kanaal. Deze is bovenaan ons artikel te zien. Het gaat om een selectie van zowel first- als third-party titels die begin dit jaar uitkomen. Daar zitten een paar zeer verrassende bij zoals Dark Souls: Remastered.

  Nintendo Switch games

  De Nintendo Switch games en DLC op een rijtje

  Eén van de belangrijkste aankondigingen waar we mee beginnen en die pas aan het eind van de Mini Direct video te zien is, is de komst van Dark Souls: Remastered. Het eerste deel van de reeks, Demon's Souls niet meegerekend, verschijnt naast PS4, Xbox One en PC ook voor de Switch. Daarmee ligt de weg open voor overige delen, dus wie weet wat dit betekent! Vanaf 25 mei is de game verkrijgbaar.

  Super Mario Odyssey krijgt een gratis update die nieuwe content toevoegt. In Luigi’s Balloon World krijg je twee speelmodi: Hide It en Find It. Ken je de spelwerelden goed, dan komt dat hierin uitstekend van pas! Zoals de naam al aangeeft moet je in Hide It een ballon verstoppen voor andere spelers, terwijl je door juist moet zoeken naar ballonnen die door anderen zijn verstopt in Find It.

  De Italiaan met het rode petje heeft meer in petto, want in Mario Tennis Aces pakt hij zijn tennisracket op. De game krijgt een verhaalmodus met een groot aantal missies en eindbazen. Het is voor het eerst sinds Game Boy Advance spel Mario Tennis dat er weer een verhaalmodus aanwezig is.

  Nintendo Switch games

  Ook Zelda en vrienden keren terug op de Switch in Hyrule Warriors: Definitive Edition. Deze game staat gepland voor komende lente, maar een exacte datum ontbreekt nog. De Definitive Edition kent een singleplayer en local split-screen voor twee spelers. Naast veel andere, nieuwe content hebben Zelda en Link hebben nu een extra outfit gebaseerd op die uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

  Een ander bekend Nintendo-gezicht dat terugkeert is die van Donkey Kong. De gorilla krijgt zijn eigen Switch versie van Donkey Kong Country: Tropical Freeze, de game die in 2014 uitkwam voor WiiU. Daarin kom je ook Diddy Kong, Dixie Kong en Cranky Kong tegen. Op 4 mei verschijnt de game voor de Switch.

  Donkey Kongs rol blijft niet beperkt tot Tropical Freeze, want hij verschijnt ook als nieuw personage in Mario + Rabbids Kingdom Battle als onderdeel van DLC Pack 3. In de lente komt de nieuwe content uit, waartoe ook een nieuwe wereld behoort.

  Nintendo Switch games

  De roze Kirby heeft zich ook laten zien in de Mini Direct video tijdens een trailer van Kirby Star Allies. 16 maart moet de 2D platformgame uitkomen, waarin je met maximaal vier spelers levels kunt doorlopen en je krachten moet bundelen. Letterlijk, want door ze te combineren worden je aanvallen nog sterker.

  Ook al weten we niet precies wanneer, het is nu duidelijk dat The World Ends with You Final Remix dit jaar uitkomt. De remake van het originele Nintendo DS spel, dat meer dan tien jaar oud is, komt naar de Switch en bevat een extra stuk verhaal, nieuwe personages en een nieuwe besturing.

  Pokkén Tournament DX krijgt nieuwe content op 31 januari. Spelers kunnen aan de slag met nieuwe Battle Pokémon Aegislash en Support Pokémon Mega Rayquaza en Mimikyu in de eerste van twee Battle Packs. Ook je avatar is uit te breiden met nieuwe outfits, opties en titels.

  Nintendo Switch games

  Op de Nintendo Switch komen al steeds meer actiegames, maar Nintendo maakte bekend dat actie-RPG Ys VIII: Lacrimosa of DANA naar de handheld komt. Deze zomer is de game beschikbaar. Een andere actiegame die naar Switch komt is Payday 2, op 27 februari welteverstaan. Voor deze versie zijn speciale touchscreen controls en een nieuw personage met LED-masker en hackvaardigheden genaamd Joy toegevoegd.

  Voor indiegames is er ook ruimte, want van Fe en Celeste zijn Switch releases aangekondigd. In de fraai vormgegeven game Fe verken je de natuur. De eerste EA Originals titel komt op 16 februari uit voor Switch. De side-scroller Celeste heeft vanwege de pixel art een heel andere visuele stijl en komt nog deze maand uit, namelijk op 25 januari.

  Super Mario Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.