iPhone X tips en trucs - Benut je iPhone X optimaal!

  De iPhone X is inmiddels al een tijdje uit en ook met deze telefoon zijn er de nodige handigheidjes waarmee je je gebruikservaring kunt optimaliseren! Je leest het in de special over iPhone X tips en trucs.

  Koop een hoesje

  Voor veel mensen is dit vanzelfsprekend wanneer ze een nieuwe telefoon kopen, maar bij de iPhone X is het kopen van een hoesje extra belangrijk. Niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant van het nieuwbakken Apple-product is van glas en dus ook erg kwetsbaar. Koop dus een beschermhoesje!

  Nog een extra tip: heb je een hoesje, haal die dan regelmatig er van af en maak hem schoon. Er kunnen namelijk kleine dingetjes zoals steentjes tussen komen waardoor je mobiel beschadigd of vuil wordt, zoals hier te zien is bij één van onze redactieleden. Zeker één van de belangrijkste iPhone X tips en trucs als je jouw smartphone mooi wil houden!

  Hoe moet je je Face ID instellen?

  Mensen die al een iPhone X hebben, hebben dit al ingesteld. Toch is het voor mensen die overwegen om een iPhone X te kopen een handige tip. Het is namelijk wel handig om te weten hoe je een Face ID moet in stellen.

  Om een Face ID in te stellen, moet je naar de pagina 'Face ID en toegangscode' gaan in je instellingen. Houd je gezicht voor de camera aan de voorzijde (waar je selfies mee maakt) en plaats hem in het cirkeltje dat op je scherm verschijnt. Beweeg je hoofd vervolgens, totdat het cirkeltje groen wordt, want dan registreert de iPhone hem. Doe dat een tweede keer en je hebt je Face ID ingesteld!

  Zorg er wel voor dat je zo neutraal mogelijk kijkt. Je Face ID instellen met een pretbek heeft niet zoveel zin, want dat is geen standaard gezichtsuitdrukking. Neem daarom de tweede van de in totaal tien iPhone X tips en trucs goed in je op!

  Leg je oude iPhone naast je iPhone X

  Handig voor als je data van je oude iPhone naar een iPhone X wil overzetten. Normaal gesproken, bij oudere modellen, moet je handmatig gegevens van de één naar de andere iPhone overzetten middels iCloud en dat kan best tijdrovend werk zijn.

  "Dat kan anders", dacht Apple en dus kun je door een oude iPhone naast of bovenop de 'X' te leggen gewoon data overzetten! Wel dienen beide toestellen over iOS 11 te beschikken en moet Bluetooth aan staan. Op je oude mobiel komt de optie quick start vervolgens in beeld. Klik daar op en het hele proces start.

  Ben je klaar, dan staat alle data van bijvoorbeeld je iPhone 6 opeens op je iPhone X. En daar heb je bijna niks voor hoeven doen!

  Draadloos opladen is handiger dan je denkt!

  Draadloos opladen is geen onbekend fenomeen meer in de wereld van de mobiele telefoons. Het is bovendien handiger dan je op het eerste oog misschien denkt!

  Wil je je iPhone X namelijk bedraad opladen, dan kun je niet gelijktijdig je oortjes gebruiken. Niet handig natuurlijk. Wil je dus muziek kunnen luisteren wanneer je wilt, leg je mobiel dan op de draadloze oplader zodat je nog steeds muziek kunt luisteren.

  Hoe film je in 4K?

  Met de iPhone X kun je 4K filmen in 60 frames per seconde. Dat is alleen niet een optie die standaard aan staat, dus moet je dat zelf instellen. De 4K 60 FPS stand kun je activeren door naar de 'instellingen' app te gaan, 'camera' en vervolgens 'neem video op' te selecteren, waarna je de mogelijkheid krijgt om de 4K 60 FPS optie aan te vinken. Doe dat en je kunt gaan filmen in 4K, maar let erop dat het meer geheugen kost!

  Breng de homeknop virtueel terug

  Aangezien het scherm van de iPhone X nu vrijwel het gehele toestel beslaat, is de homeknop verdwenen. Je kunt dus niet meer fysiek met Touch ID (de homeknop aanraken en) je mobiel aanzetten of terug naar het beginscherm gaan. Wel kun je een virtuele homeknop aanmaken.

  Hoe je dat doet is simpel. Ga naar de 'instellingen' app en druk vervolgens op 'toegankelijkheid'. In dat menu heb je de mogelijkheid om een virtuele homeknop in te stellen waarmee je, door er op te klikken, meteen naar het hoofdmenu kan. Net zoals dat met de fysieke variant van de oude iPhone kon.

  Batterijpercentage zien

  Bij vrijwel elke iPhone is er bij het eerste gebruik nog geen percentage te zien naast je batterijmeter rechtsboven in je scherm. Zo ook bij de iPhone X. Gelukkig kun je die zelf instellen door naar het batterijmenu te gaan in instellingen. Daar heb je een schuifje waar 'batterijpercentage' staat, die je enkel naar rechts hoeft te schuiven om te kunnen zien hoe vol je GSM nog is.

  Je kunt je batterijduur met zestig procent verhogen

  De iPhone X batterij gaat sowieso al lang mee, maar het is mogelijk om de batterijduur nog meer te rekken. Een bekende methode is door de besparingsstand aan te zetten, maar er is er nog één!

  Uit tests van AppleInsider blijkt namelijk dat de batterijduur met zestig procent verlengd kan worden door een zwarte achtergrond te gebruiken, de kleuren om te draaien (wit wordt zwart bijvoorbeeld) en door de zogeheten grayscale-modus in te schakelen. Probeer het maar uit en misschien bevalt het je!

  Alarm te hard? Kijk naar je scherm!

  Gaat je wekkers iets te hard af? Dan heb je met de iPhone X geluk, want je hoeft niet langer meer handmatig het volume zachter te zetten. Eén blik is dankzij het Face ID genoeg om het volume automatisch wat zachter te zetten.

  Zo zet je Face ID uit?

  Zoals je al hebt kunnen lezen bij een aantal van de voorgaande tips, kun je concluderen dat het Face ID wel erg handig kan zijn. Heb je om wat voor reden, omdat het bijvoorbeeld niet altijd werkt, geen zin om gebruik te maken van de feature, dan kun je deze makkelijk uitzetten.

  Het enige wat je hoeft te doen is vijf keer kort achter elkaar op de aan/uit knop drukken, waarna je wachtwoord invoeren de enige optie is om je mobiel te ontgrendelen. Het invullen van hetzelfde wachtwoord zorgt er voor dat je weer gebruik kunt maken van Face ID.

  Heb jij nog iPhone X tips en trucs?

  Dit waren tien iPhone X tips en trucs die zeker wel goed van pas komen, maar dit zijn ze natuurlijk niet allemaal. Heb jij nog een goede tip voor je mede-lezer? Deel hem in de comments!

  Twijfel je of je een iPhone X moet kopen? Lees dan eens het artikel over vijf nieuwe iPhone X features en de special waarin de gloednieuwe telefoon met de iPhone 8 wordt vergeleken door. Misschien maakt dat jou wat meer wegwijs.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.