Vanaf 25 mei kunnen we aan de slag met de remaster van de eerste Dark Souls die in 2011 uitkwam. De game krijgt een verbeterde framerate en een hogere resolutie, al is dat niet het enige wat meekomt met de vernieuwde versie. De Artorias of the Abyss DLC zit namelijk ook meegeleverd met de opgepoetste RPG.

Het is de eerste keer dat een Dark Souls game zijn intrede maakt op de Nintendo Switch en daarmee dus ook de eerste game uit de reeks die onderweg gespeeld kan worden.

Blijft het bij een Dark Souls Remastered release?

Alhoewel Dark Souls Remastered alleen nog maar bevestigd is voor de Nintendo Switch, komt de game misschien ook naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Dat meldt Kotaku. De aankondigingen voor releases op die platforms moeten later vandaag komen.

Daarnaast bericht hetzelfde Kotaku ook over een eventuele komst van alle Dark Souls games naar de Switch. Een officiële bevestiging ontbreekt in alle vormen.

Dark Souls kwam in 2011 uit als opvolger van Demon's Souls. De duistere RPG wist toentertijd hoge ogen te gooien dankzij de hoge moeilijkheidsgraad. Dat was ook één van de grote pluspunten in onze Dark Souls review, waarin we het spel een 9 gaven. Dark Souls Remastered is vanaf 25 mei verkrijgbaar.

Update - Dark Souls Remastered komt ook naar PC, PS4 en Xbox One

Zojuist heeft het Britse Twitter account van Bandai Namco, uitgever van de game, ook bevestigd dat Dark Souls Remastered naar de PlayStation 4, Xbox One en PC komt. De versies voor de consoles beschikken over een 1080p resolutie met een framerate van 60 frames per seconden, terwijl de PC editie native 4K aan kan. 4K is overigens ook weggelegd voor de game op de Xbox One X en PlayStation 4 Pro, maar dan als upscale.