Nieuwe Mirror's Edge Catalyst details - Alles wat we weten

Article
vrijdag, 28 augustus 2015 om 9:20
xgn google image
Na ons avontuur hebben we een aantal nieuwe Mirror's Edge Catalyst details voor jullie. We hebben nieuwe details over het verhaal, een ondersteunende comic en de Collector's Edition. Lees snel verder voor alle sappige details!
Parkour-genie Faith is eindelijk weer terug in Mirror’s Edge Catalyst, het vervolg op de originele Mirror’s Edge uit 2009. De game ligt pas februari volgend jaar bij ons in de schappen, dus ontzettend veel weten we nog niet over de game.
Op gamescom werden er gelukkig wel een aantal dingen een stuk duidelijker over. DICE legde ons een heleboel nieuwe informatie voor tijdens een uitgebreide presentatie, en wij zetten hier alles wat we weten over Mirror’s Edge Catalyst op een rijtje. Dus strek de stoute Free Runner schoenen aan en beklim wat gebouwen, want we gaan kijken naar Mirror’s Edge!

Glass City

Mirror’s Edge Catalyst gaat een zogenoemde prequel worden op de originele Mirror’s Edge. In deze game krijgen we dus te zien hoe hoofdpersoon Faith is uitgegroeid tot de badass chick die we allemaal kennen.
De game speelt zich af in het fictionele Glass City. Burgers van Glass City worden constant in de gaten gehouden door beveiligingscamera’s, en wie de bevelhebbers in twijfel trekt wordt uit de weg geruimd. Faith is een Runner, een soort coole postbode/spion die opdrachten uitvoert voor de grote bedrijven die over de stad heersen. Denk aan dingen als geheimen stelen, en belangrijke pakketjes rondbrengen.
Gabriel Kruger van het bedrijg KrugerSec heerst al een tijdje zonder problemen over Glass City, maar Faith wordt door een roekeloze keuze de katalysator in een serie van gebeurtenissen die de stad voor altijd zullen veranderen. Het verhaal van Mirror’s Edge Catalyst laat zien hoe Faith van roekeloze tiener verandert in een ware held.
Het vehaal van de game wordt uitgebreid in een comic genaamd Mirror’s Edge Exordium, gepubliceerd door Dark Horse Comics op 9 september dit jaar. Dit stripboek laat de gebeurtenissen vóór Mirror’s Edge Catalyst zien. Een prequel van een prequel?! Jazeker.
77411 2

Open wereld!

Glass City gaat een ontzettend grote stad worden. In de game zal de hele stad zonder laadschermen gepresenteerd worden. Zonder haperingen zal het dus mogelijk zijn om over de daken te rennen, springen en klauteren.
Natuurlijk is het makkelijk om verdwaald te raken in zo’n grote stad. Daarom is de volledige kaart van Glass City te bekijken als een volledig 3D-model. Net als in veel open-wereld games is het dan mogelijk om een bestemming op de kaart te kiezen, en deze als waypoint aan te geven.
De vernieuwende feature in Mirror’s Edge Catalyst is de Runner’s Vision van Faith. Deze Runner’s Vision loopt als een soort rode draad door de levels heen. Bepaalde objecten in de wereld en in de levels zijn rood, om zo een ideale route aan te geven. Dit betekent niet dat je deze moet volgen, want je hebt nog steeds de vrijheid om zelf te bepalen hoe je bij het eindpunt komt.
DICE heeft laten weten dat je wordt beloond als je andere manieren zoekt om bij je eindbestemming te komen. Denk aan verborgen collectibles en andere bonussen.
77412 2

Gameplay

De gameplay van Mirror’s Edge Catalyst zal grotendeels hetzelfde free running-systeem hebben als de originele Mirror’s Edge, maar er zijn een aantal veranderingen. De belangrijkste is dat Faith in deze game geen wapens gebruikt (of kan gebruiken). In de originele Mirror’s Edge was dit nog wel mogelijk.
Faith is hierdoor niet weerloos geworden, in tegendeel! Je kan over de muren rennen, kogels van tegenstanders ontwijken en ze behendig uitschakelen. Je hebt die wapens dus helemaal niet meer nodig!
Ook is Faith upgradebaar in Mirror’s Edge Catalyst, om haar nog meer kont te laten schoppen. Wat dit precies inhoudt weten we nog niet. Het zou mogelijk zijn dat dit lijkt op een soort progressie-systeem als in een RPG, maar dat is alleen nog maar speculatie.
77413 2

Goodies

Er zijn op het moment van schrijven twee versies van Mirror’s Edge Catalyst bekend: de normale versie en de Collector’s Edition. Bij het pre-orderen van de normale versie van de game krijg je gratis de in-game Combat Runner Kit en de Speed Runner Kit.
In de Combat Runner Kit zit een shader met een combat thema, waarmee je jouw uiterlijk kan aanpassen in de werelden van andere spelers. Verder zit er een Runner Tag (voor op de leaderboards) en een andere achtergrond voor de Screen Hacks in de game. De Speed Runner Kit heeft dezelfde inhoud, maar dan met het thema snelheid.
Als laatste is er ook nog de Collector’s Edition van Mirror’s Edge Catalyst. In deze versie krijg je de volgende extra’s:
  • Een standbeeld van een volwassen en jonge Faith
  • Een exclusieve steelbook case
  • Een exclusieve litho
  • Een set van 10 concept art afbeeldingen
  • Een tijdelijke tattoo van het Mirror’s Edge logo
  • Een tijdelijke Faith arm tattoo
Dit alles in een fraaie doos. Deze Collector’s Edition van de game wordt wel prijzig; er is nog geen prijs in euro’s bekend maar de game moet in Amerika 200 dollar gaan kosten.
Mirror’s Edge Catalyst komt op 23 februari 2016 naar de Xbox One, PlayStation 4 en PC (Origin). Reserveer de game alvast voor de coole pre-order bonussen! Lees ook onze E3 Preview voor meer informatie.

Populair Nieuws