Alles wat je over GTA 6 moet weten

  Sinds Rockstar Games GTA V heeft uitgebracht, zijn fans op zoek naar de kleinste details over een mogelijk vervolg. In de afgelopen zeven jaar zijn er geringe GTA 6 details opgedoken, maar veel is er nog niet. De details die wel al over GTA 6 bekend zijn gemaakt, vind je hier in ons overzicht!

  Wanneer is de GTA 6 releasedatum?

  Laten we maar beginnen bij de grootste vraag van allemaal: wanneer komt de volgende GTA nou daadwerkelijk uit. GTA 6 heeft officieel nog geen releasedatum gekregen van ontwikkelaar Rockstar Games. Tot die tijd moet je het dus nog even doen met GTA V, maar gelukkig heeft Rockstar Games genoeg updates voor GTA Online om je jarenlang zoet te houden.

  Wel zijn er een scala aan geruchten over mogelijke releasedata. Recentelijk werd geclaimd dat de GTA 6 release voor 2021 gepland zou staan en dat de game alleen naar de next-gen consoles zou komen. Andere geruchten zeggen juist dat de game pas voor 2023 op de planning staat. Veel duidelijkheid is er in ieder geval nog niet tot Rockstar ineens de eerste teaser trailer uitbrengt.

  Zijn er al details over GTA 6 aangekondigd?

  Dat er nog geen releasedatum voor de game is, valt eigenlijk wel te verwachten. Officieel heeft Rockstar Games namelijk nog geen woord gerept over een nieuwe GTA. De game is dan ook nog niet officieel uit de doeken gedaan. Gelukkig wil dat niet zeggen dat de game niet bestaat, want in ontwikkeling is de titel zeer zeker.

  Eerder dit jaar bevestigden meerdere rapporten dat er wel zeker aan GTA 6 wordt gewerkt door Rockstar Games. Hoever de ontwikkeling zou zijn, staat wel ter discussie. Zo laat Jason Schreier weten iemand gesproken te hebben die heeft aangegeven dat Rockstar nog in een vroeg ontwikkelingsstadium zit met de game. Andere vermeende insiders claimen juist dat GTA 6 al een paar jaar in ontwikkeling is bij Rockstar Games.

  Dit zou overeen kunnen komen met de eerste screenshot die we eerder dit jaar vonden van de game. Natuurlijk heeft Rockstar Games zelf niets over de screenshot gezegd en betwijfelen velen of deze echt is wegens de slechte kwaliteit. Ook wij hebben ons er over gebogen in een uitgebreide analyse van de screenshot.

  Wat is de setting van GTA 6?

  Ook over de setting staat nog niets vast, maar ook op dit vlak zijn er meer dan genoeg geruchten. In oktober 2019 plaatste een vermeende werknemer dat de game zich zou afspelen in drie grote steden. Twee hiervan zijn oude bekenden voor fans van de serie, namelijk Vice City en Liberty City. De derde stad zou Rio de Janeiro zijn.

  De game zou zich tevens afspelen in de jaren ‘80, waarbij ook al de naam van een personage gelekt zou zijn. Mexicaanse acteur Jorge Consejo zou het personage The Mexican spelen, zo bleek uit zijn cv voordat hij deze snel weer offline haalde. Zelf stelde Consejo dat hij geen uitspraak mocht doen over projecten waar hij mogelijk aan meewerkte. Hiermee ontkent hij niet dat het lek waar is, maar bevestigt hij ook niets. Tevens heeft Rockstar niets over het lek gedeeld.

  Als we zelf inspraak hadden gehad over de setting, zouden we overigens een aantal goede voorstellen hebben. Zo zou de bekende stad Boston een ideale stad zijn voor het volgende deel en ook Londen zou niet misstaan. De andere steden kun je lezen in onze uitgebreide feature.

  GTA 6 features

  Nu we het toch over features hebben; GTA heeft ieder deel weer andere speciale manieren om zich te onderscheiden en voor het zesde deel zal dat niet anders zijn. Ditmaal verwachten we een mix van nieuwe en oude features die terugkeren. Zo zou betaalde DLC een terugkeer mogen maken als dit voor een extra verhaal zou zorgen. Deze feature kennen we allemaal nog wel uit GTA IV en die DLC’s werden onwijs goed ontvangen.

  Betreffende nieuwe features zouden we het tof vinden om een wereld te zien die groter is dan ooit tevoren. Misschien zou de game zelfs voor de grootste open wereld ooit kunnen gaan. Daarbij horen natuurlijk wel meer activiteiten en die hopen we dan ook in stortvloed te zien!

  Het casino uit GTA 5 mag dan ook zeker opnieuw verschijnen als het aan ons ligt en tevens zouden we Kill Frenzy graag in GTA 6 terugzien. Eigenlijk zijn er nog veel meer minigames uit eerdere delen die we terug willen zien, maar de vraag is natuurlijk of Rockstar onze gebeden aanhoort. Hetzelfde geldt voor een aantal personages uit eerdere delen die nog steeds in ons brein ronddwalen. Denk aan CJ uit San Andreas of Trevor uit GTA V.

  GTA 6 geruchten

  Natuurlijk is het grootste deel van de informatie over GTA 6 tot nu toe nog een gerucht. Gelukkig voor jou hebben we een artikel waarin we jaarlijks de grootste geruchten rondom GTA 6 op een rijtje zetten. In de 2020-editie van het GTA 6 geruchten artikel staan dan ook alweer meer dan genoeg geruchten om je nog meer uit te laten kijken naar de game. Neem de geruchten alleen wel met een korreltje zout.

  Tevens hebben we recentelijk het boekje open gedaan over de reden achter alle GTA 6 geruchten. Iedere maand lijken er wel weer nieuwe geruchten op te duiken, waaronder een nieuw lek dat duidt op de terugkeer naar Vice City. Wij leggen je hier precies uit hoe al deze geruchten steeds maar weer opduiken.

  Dit artikel is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.