Nieuwe games op gamescom - Welke games zagen we nog niet eerder?

Article
vrijdag, 07 augustus 2015 om 12:33
xgn google image
Tijdens gamescom hoorden we veel nieuws over games die we al kenden, zoals Quantum Break of Star Wars Battlefront. Maar naast de bekende titels werden er ook een heel stel nieuwe games op gamescom aangekondigd. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

World of Warcraft - Legion

Goed, Legion behoort misschien niet tot de compleet nieuwe games op gamescom, maar is wel degelijk een belangrijke uitbreiding voor World of Warcraft. Legion voegt namelijk een heel nieuw continent toe; de Broken Isles.
Hier zal een een nieuwe epische strijd plaatsvinden binnen Azaroth. Ook komen er veel nieuwe legendarische wapens vrij voor huidige en nieuwe spelers van het spel. In Legion is er zelfs een nieuwe hero class beschikbaar: de Demon Hunter.
Er is nog geen releasedatum bekend, hoewel eind dit jaar de publieke bèta wordt gelanceerd. Wel kun je de uitbreiding al pre-orderen.
76719

Stellaris

Tussen de nieuwe games op gamescom is dit een hele aparte, die ergens doet denken aan het principe van No Man’s Sky. In deze nieuwe enorme strategy space game kom je in willekeurig gegenereerde zonnestelsels terecht met duizenden planeten (nog net geen biljarden, zoals in No Man’s Sky).
Ook de verschillende aliens die je daar tegenkomt zijn willekeurig gegenereerd. Je zult ermee moeten communiceren of vechten. Omdat de game telkens anders is gegenereerd, zorgt iedere speelsessie voor een unieke ervaring.
Eerder werd er vermeld op Steam dat de game in februari 2016 zou komen. Er staat inmiddels alleen nog 'coming soon', waardoor het niet zeker is wanneer de game verschijnt.
76722

Elite Dangerous Horizons

Van de nieuwe games op gamescom zien we dat er dit jaar meerdere ruimte-titels zijn aangekondigd. Zo ook een belangrijke uitbreiding voor de space sim Elite Dangerous. De Horizons-uitbreiding voegt letterlijk nieuwe werelden toe aan het spel, doordat je kunt landen op verschillende planeten.
Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog niet getoond, maar wordt al wel naar gehint in de nieuwe teaser van het spel. De planeten zijn indrukwekkend groot: ze zijn gebaseerd op een 1:1 schaal. Op de planeten kun je vervolgens zelf ook rondrijden met voertuigen.
De uitbreiding komt eind dit jaar uit op de PC en Xbox One, waarna er in begin 2016 een tweede uitbreiding zal verschijnen die het mogelijk maakt om te looten en te craften in het spel.
76724

Sims 4 Get Together

The Sims 4 Get Together is een van de nieuwe games op gamescom die opvallend awkward werd aangekondigd. In de nieuwe uitbreiding kun je het hippe Winderburg ontdekken; een soort Europa in de Sims.
Samen met je vrienden en andere personages uit de Sims 4 kun je clubs vormen en flink feesten. Zo kun je naar nachtclubs of chillen op een strandfeest.
Vanaf november moet het nieuwe Sims-feestje in The Sims 4 Get Together beginnen op de PC.
76725

Halo Wars 2

Deze strategische nieuwe Halo game kwam als een verrassing tijdens de Xbox briefing op gamescom. Veel mensen waren enthousiast over het eerste deel, wat de Halo-ervaring omtoverde tot een RTS-game.
De nieuwe Halo Wars wordt deze keer ontwikkeld door The Creative Assembly, die we onder andere kennen van de Total War-franchise. Dit is zeker een van de nieuwe games op gamescom om in de gaten te houden!
Halo Wars 2 verschijnt waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2016 voor de PC en Xbox One.
76726

Mafia 3

Dit was voor veel mensen een belangrijk moment: de onthulling van de nieuwe Mafia game van 2K games. De nieuwe setting tijdens de jaren ‘60 in New Orleans maakten veel mensen enthousiast, en er werd flink op de game gereageerd.
De game is nog volop in ontwikkeling, maar onze eerste indruk is erg goed. Het verhaal, over een donkere man die zijn familie heeft gevonden in maffia-gangs, belooft in ieder geval veel goeds.
Mafia 3 verschijnt in 2016 voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Populair Nieuws