Top 5 beste gamescom games - Deze mag je niet missen

Article
vrijdag, 07 augustus 2015 om 12:00
xgn google image
Tijdens gamescom worden tal van nieuwe spellen getoond. Ook dit jaar konden honderdduizenden gamers in Keulen aan de slag met toffe games. Wij zetten de 5 beste gamescom games van dit jaar op een rijtje.
Tijdens gamescom worden zoveel spellen getoond dat het vrijwel onmogelijk is om ze allemaal te spelen. Laat staan er de beste uit te halen. Toch doen we een poging voor deze top 5 beste gamescom games. Laat in de reacties daarom ook zeker weten of je het eens bent met onze selectie of het juist helemaal anders ziet!

5. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Deze game komt al heel snel uit. Vanaf 1 september kun je met Metal Gear Solid V: The Phantom Pain aan de slag op de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en PC. Die laatste werd deze week verrassend genoeg vooruit geschoven, zodat PC-gamers niet langer hoeven te wachten.
Metal Gear Solid V is het laatste deel van de hand van Hideo Kojima, de legendarische game designer. Alleen om die reden al zou je de game in huis moeten halen. Maar er zijn tal van andere redenen! Wat dacht je van de enorme open wereld, het prachtig vertelde verhaal en de talloze opties om je missies uit te voeren?
Beelden zeggen meer dan woorden en daarom toonde Konami op gamescom een uitgebreide gameplay demo van 30 minuten. Deze kun je hier zelf ook bekijken vanuit huis.
Metal Gear Solid V ligt vanaf 1 september in de winkels. Je kunt de game al pre-orderen, ook in combinatie met een hele toffe PS4-bundel.
76717

4. Fallout 4

Tijdens de E3 stal Fallout 4 al de show. Ook op gamescom was het spel groots aanwezig. Wij zagen meer van de game en vertellen er alles over in de preview.
In Fallout 4 moet je zien te overleven in het post-apocalyptische Boston. Door een kernoorlog ligt alles in puin, maar gelukkig heb jij dit geweld overleefd door in een Vault te schuilen. Na lange tijd stap je naar buiten en ga je op verkenning.
Tal van gamers kijken uit naar Fallout 4. Tijdens de E3 stemden jullie al op Fallout 4 als de game waar jullie het meest naar uitkijken. Op de gamescom is dat enthousiasme ook flink aanwezig!
Fallout 4 verschijnt op 10 november voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Als je de game op release wilt hebben, plaats je een pre-order.
76720

3. Mirror's Edge Catalyst

Het heeft even geduurd, maar eindelijk keert Mirror's Edge terug. En hoe! Met Mirror's Edge Catalyst krijg je een open wereld voorgeschoteld waar je kunt gaan en staan waar je wilt. Ga met Faith op pad en verken alle hoekjes van deze enorme stad.
Tijdens gamescom zagen we eindelijk meer gameplay van het spel. Je kunt thuis genieten van ruim 5 minuten aan directe gameplay. Op de beurs zelf kon iedereen met de game aan de slag.
Mirror's Edge Catalyst is geen opvolger van het origineel. Deze keer neem je juist de rol aan van een jongere Faith. De game dient dus als een soort prequel.
De nieuwe Mirror's Edge ligt vanaf 23 februari 2016 in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game is al te bestellen.
76721

2. Quantum Break

De tweede plaats in deze top 5 wordt ingenomen door de enige exclusive in dit lijstje. Quantum Break stal de show tijdens de Xbox persconferentie op gamescom 2015. Daar werd ook de release van het spel eindelijk onthuld.
Quantum Break komt uit de stal van Remedy Entertainment, de Finse studio die we allemaal kennen van Max Payne en Alan Wake. Dat waren games waarin vooral het verhaal de boventoon voerde. Die lijn wordt met de nieuwe titel doorgezet.
Met Quantum Break haal je namelijk niet enkel een game in huis, maar ook een tv-serie. De twee worden gecombineerd tot een nieuwe, unieke ervaring. Om de serie zo goed mogelijk te maken zijn tal van bekende acteurs ingehuurd.
Maar ook met de gameplay zit het goed. Je kunt namelijk de tijd beïnvloeden doordat een experiment gigantisch mis is gegaan. Zet de tijd stil, zorg dat alles langzamer gaat voor je vijanden en maak ze op unieke wijze af. Voor de preview testten wij dit allemaal uit.
Quantum Break verschijnt op 5 april op de Xbox One. Ben jij al overtuigd? Dan kun je alvast pre-orderen.
76723

1. Mafia 3

Het zal geen verrassing zijn welke game de meeste impact maakte op gamescom 2015. Mafia 3 werd door 2K Games uit de doeken gedaan in de vorm van een eerste trailer. Duizenden gamers zaten klaar voor de onthulling en werden niet teleurgesteld.
Op gamescom zelf werd er nog meer getoond van de game, maar dan behind closed doors. Wij waren erbij en brachten de eerste preview.
In Mafia 3 maken we een sprong in de tijd naar 1968. Ook komt er een totale nieuwe stad aan bod: New Orleans. Dit alles gaat gepaard met een nieuw hoofdpersonage, Lincoln. Genoeg vernieuwing dus in Mafia 3. Hoe al deze puzzelstukjes op zijn plaats vallen en passen in het verhaal van de vorige delen is nog even afwachten.
Mafia 3 zal ergens in 2016 uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Ongeduldige gamers kunnen alvast een pre-order plaatsen.

Populair Nieuws