De nieuwe Apple Watch Series 7 features op een rij

Article
zondag, 10 oktober 2021 om 10:00
apple watch series 7 revealf1633698682
Begin september is de Apple Watch Series 7 door Apple onthuld. Er waren een hoop geruchten rond dit Apple horloge. In dit artikel staan de nieuwe functies van de nieuwe Apple Watch op een rijtje.
De nieuwe Apple Watch heeft een aantal grote veranderingen, maar is qua uiterlijk niet veel veranderd. Wel heeft de nieuwe Apple Watch een groter scherm gekregen en zijn de randen smaller dan die van de Apple Watch Series 6.

De grootste vernieuwing op het gebied van het uiterlijk zijn ongetwijfeld de nieuwe kleuren waarin de Apple Watch Series 7 te scoren is. De smartwatch is namelijk in vijf verschillende kleuren te verkrijgen, waarbij ook de aluminium body onder handen wordt genomen.

Intern is er ook wat veranderd

Natuurlijk bestaat de nieuwe Apple Watch niet alleen maar uit een groter scherm. Intern is er ook het een en ander aangepast. Het grotere scherm heeft wel een rol daar in. Dankzij het grotere scherm kan er meer op het scherm worden geplaatst. Ook kunnen bepaalde knoppen groter gemaakt worden. Dit is vooral handig voor mensen met grote vingers die met een kleinere Apple Watch vaak op de verkeerde knoppen drukken.
Apple komt ook met een rits aan handige apps en geeft developers van Apple Watch Apps meer mogelijkheden. Als gebruiker kan je de Apple Watch ook zo instellen dat je de apps die je het liefst gebruikt snel kan bereiken. Je kan bijvoorbeeld de klok van de Watch personaliseren. Zo kunnen bijvoorbeeld fans van surfen de watertemperatuur en windsnelheid toevoegen bij de wijzerplaat. Hierdoor zie je de informatie die je nodig hebt een stuk sneller.
Ook de accu heeft een grote update gekregen, dankzij een nieuwe mogelijkheid om de smartwatch op te laden. Apple komt namelijk met een nieuwe USB-C fast charger. Hierdoor kan de nieuwe Apple Watch 33 procent sneller worden opgeladen dan de voorganger. Apple zegt ook dat na het opladen de Apple Watch 18 uur lang meegaat.

Beter voor sporters

Apple is duidelijk bezig met een bepaalde doelgroep te lokken naar de Apple Watches. De Apple Watch heeft een aantal Work-Outs, waarbij er nieuwe functies zijn toegevoegd. Het fietsen is een voorbeeld van zo'n soort app, die in Nederland waarschijnlijk veel gebruikt zal worden. De Apple Watch kan namelijk nu zelf detecteren wanneer je begint met trappen. De Watch houdt ook in de gaten welke afstand en snelheid je aflegt. Voor de veiligheid kan de Apple Watch die informatie via audio overbrengen, zodat je ogen gefocust blijven op de weg. Mochten er problemen komen tijdens het fietsen, bijvoorbeeld een val waar hulp bij nodig is, dan kan de Apple Watch zelfs hulp voor je inschakelen.
Ook zwemmers kunnen veilig zwemmen met hun Apple Watch om. De Apple Watch is tot 50 meter diep waterbestendig. Tijdens het zwemmen houdt de Apple Watch ook weer de afstand en zwemroute in de gaten.

Wanneer mogen we deze Apple Watch dan verwachten?

Opvallend is dat Apple tijdens de onthulling niet heeft gezegd wanneer de Apple Watch verkrijgbaar is. Er werd alleen gemeld dat dit ergens in het najaar zou zijn. Dit zorgt natuurlijk voor een hoop geruchten. Er waren al een aantal aanwijzingen dat de Apple Watch uit zal gaan komen in oktober. De geruchten bleken te kloppen, want het is recent naar buiten gebracht dat de nieuwe Apple Watch op 15 oktober zal verschijnen.