Next Gen Xbox release geruchten - De meest sappige roddels

  Hoe gaat die nieuwe Xbox nu eigenlijk heten? De Xbox Two of Xbox Anaconda? Wat kan de nieuwe console van Microsoft allemaal? We weten het nog niet, maar er gaan wel genoeg geruchten rond. Dit zijn de beste release geruchten over de Next Gen Xbox.

  XGN

  Er gaan al ruim een jaar geruchten rond over de release van de Next Gen Xbox. Microsoft heeft tijdens E3 2018 aangegeven dat de ontwikkelaar bezig is met de nieuwe Xbox, maar verder is er nog niets officieel bekendgemaakt. Juist omdat er zo weinig informatie naar buiten wordt gebracht ontstaan er veel geruchten.

  Twee verschillende consoles in de maak

  In een inmiddels verwijderde Reddit-post werd beweerd dat er twee nieuwe Xbox consoles uit zullen komen. Er zijn op dit moment ook meerdere consoles beschikbaar, maar deze werden niet op hetzelfde moment uitgebracht. Volgens de geruchten is de release van beide Next Gen Xbox consoles op hetzelfde moment.

  De ene console zou de opvolger zijn van de Xbox One X. Deze Next Gen Xbox zal games lokaal kunnen afspelen, zelfs in 4K-kwaliteit. De andere nieuwe Xbox zal zich vooral gaan richten op het streamen van games. Dat betekent dat de games niet hoeven worden gedownload, maar dat er een constante internetverbinding nodig is om de games te kunnen spelen. Hierdoor wordt de console minder belast, zijn er minder dure onderdelen nodig en wordt de console waarschijnlijk een stuk goedkoper.

  XGN

  De specificaties van de Xbox consoles

  Op het gameforum ResetEra was er een thread over de specificaties van de twee nieuwe Xbox consoles. Daarnaast werden er ook specificaties geplaatst van de PlayStation 5. Alle PlayStation 5 release geruchten kunnen worden teruggelezen in een ander artikel op onze website. Het werkgeheugen, de opslagruimte en zelfs de prijs voor de Next Gen Xbox consoles werden uitgelekt, maar volgens veel gebruikers van het forum moeten we deze geruchten met een korreltje zout nemen.

  Toch werden er een aantal geruchten bevestigd door ResetEra-gebruiker hmqgg. Hij is door de eigenaren van dit forum geverifieerd, waardoor we zijn uitspraken wat meer serieus kunnen nemen. Hij beweert dat een aantal van de specificaties klopt, maar dat er ook een aantal features onjuist zijn. Daarnaast zegt hij dat we voor meer informatie moeten wachten op GDC 2019.

  De naam van de Next Gen Xbox consoles

  Er gaan veel geruchten rond over de naam van de Next Gen Xbox consoles. Niet alle geruchten wijzen naar dezelfde naam en er is dan ook veel onduidelijkheid. De huidige generatie Xbox console heet de Xbox One. Wellicht dat de volgende generatie de Xbox Two gaat heten. Toch denken veel mensen dat dit niet het geval gaat zijn, omdat het al de vierde generatie Xbox console is.

  Volgens Brad Sams, redacteur bij Petri.com, gaan de nieuwe consoles Scarlett en Scarlett Cloud heten. Dit slaat weer op de specificaties van beide consoles, omdat de goedkopere variant vooral bedoeld zou zijn om games te streamen. In een artikel op Slashgear worden er weer hele andere namen geclaimed. Zo zou de duurdere Next Gen Xbox binnen Microsoft Anaconda worden genoemd en de streaming Xbox zou Lockhart heten. Beide apparaten zouden gebruik maken van SSD, waardoor de laadtijden drastisch zouden moeten verbeteren.

  De releasedatum van de Next Gen Xbox

  Er is op het moment van schrijven nog ontzettend weinig bekend over de Next Gen Xbox consoles. Het is dan ook niet gek dat er nog geen officiële releasedatum is aangekondigd. Toch wordt er veel gespeculeerd over een eventuele releasedatum of periode waarin de consoles worden uitgebracht. In 2018 ging men ervan uit dat de Next Gen Xbox consoles aan het einde van 2019 zouden uitkomen. Daar zien de meesten nu toch een beetje van af.

  De geruchten gaan nu dat de consoles dit jaar worden aangekondigd en dat de release voor de Next Gen Xbox consoles aan het einde van 2020 zal plaatsvinden. Dan gaat de release namelijk samen met een aantal toffe games die in dat jaar gaan uitkomen. Maar zoals al eerder gezegd; dit is nog niet officieel.

  Xbox

  Wellicht officiële aankondiging tijdens E3 2019

  De geruchtenmolen over de release van de Next Gen Xbox consoles draait op volle toeren. De releasedatum zou dan weer in 2020 liggen, maar volgens andere bronnen zou de nieuwe console pas in 2021 uitkomen. We weten het simpelweg nog niet, maar over één ding is iedereen het eens. De kans is groot dat de nieuwe consoles worden aangekondigd in 2019. Dit zou zomaar kunnen tijdens E3, omdat Sony heeft aangegeven dat ze niet naar het evenement komt. Dit zou een ideaal moment zijn om de Xbox Anaconda, Lockhart, Scarlett, Scarlett Cloud of hoe je ze ook wil noemen aan te kondigen.

  Ook zou het nog kunnen dat de consoles al eerder, tijdens GDC 2019, worden aangekondigd. Volgens een gebruiker op het game-forum ResetEra is dit het geval. Voor alle informatie moeten we massaal kijken naar GDC. Dit evenement vindt plaats van 18 tot en met 22 maart 2019. Dan zouden we helemaal niet meer lang hoeven te wachten op een aankondiging!

  Beste Next Gen Xbox release geruchten

  Er zullen de komende maanden vast nog meer geruchten bij komen. Wij houden jullie hiervan uiteraard op de hoogte. Geloven jullie iets van de geruchten? Laat het ons weten in de comments hieronder.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.