Vijf redenen waarom je Xbox Live Gold kopen moet

  Online kunnen gamen, hoge kortingen op toffe games en een aantal games zelfs helemaal gratis. Dat klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet, want dit zijn nog maar een paar dingen die je krijgt bij een Xbox Live Gold abonnement. Dit zijn dan ook vijf redenen waarom je moet overwegen om een Xbox Live Gold te kopen.

  XGN

  Iedereen wil wel een aantal gratis games aan zijn of haar collectie toevoegen. Maar helemaal gratis zijn ze uiteraard ook weer niet. Een Xbox Live Gold abonnement moet je namelijk kopen. Via de officiële kanalen van Xbox betaal je voor een maand 6,99 euro, voor drie maanden 19,99 euro en voor een jaar 59,99 euro. Er zijn veel andere aanbieders waar je het abonnement kunt aanschaffen, maar ondanks dat dit vaak goedkoper is, kun je worden opgelicht. De gratis games, ook wel Xbox Live Games with Gold genoemd, is niet het enige voordeel van Xbox Live Gold.

  5. Gratis games

  Toch trappen we deze lijst met vijf redenen waarom je zou moeten overwegen een Xbox Live Gold abonnement te kopen met de gratis games. Iedere maand zijn er een paar games gratis verkrijgbaar voor de mensen die een Xbox Live abonnement hebben gekocht. Aan het einde van de maand worden de games voor de volgende maand bekendgemaakt.

  Januari is bijna voorbij, maar dat wil niet zeggen dat er geen gratis games meer kunnen worden gekregen. Tot en met 31 januari kunnen Celeste en Far Cry 2 nog gratis aan jouw collectie worden toegevoegd. Van 15 januari tot en met 16 februari is WRC 6 gratis te verkrijgen.

  Inmiddels zijn ook de Xbox Live Games with Gold voor februari bekendgemaakt. In deze maand kunnen er tot nu toe vier gratis games worden gedownload. Dit zijn Bloodstained: Curse of the Moon, Super Bomberman R, Assassin’s Creed Rogue en Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy. Wanneer de games zijn gedownload, zullen ze voor altijd in jouw collectie zitten. Het is niet zo dat de games na een maand weer verdwijnen.

  4. Opslaan in de cloud

  De volgende reden om Xbox Live Gold te kopen is het opslaan in de cloud. Wanneer je een abonnement op Xbox Live Gold afsluit, heb je de mogelijkheid om je games in de cloud op te slaan. Dat betekent dat je de game niet alleen op die console verder kunt spelen. maar dat je ook op andere consoles verder kunt gaan. Zo kun je bijvoorbeeld aan een vriend later zien hoe ver jij al bent met Red Dead Redemption 2.

  Er zit wel een voorwaarde verbonden aan het opslaan in de cloud. Op dit te kunnen doen heb je constant een internetverbinding nodig. Maar dat is nog niet alles. Ook de andere console moet in verbinding staan met het internet op jouw opgeslagen game te kunnen spelen. Zolang dit beide het geval is, kun je jouw opgeslagen game overal ter wereld spelen.

  3. Home Gold

  De volgende reden om een Xbox Live Gold abonnement te kopen is Home Gold. Dit wil zeggen dat iedereen in één huishouden gebruik kan maken van een en hetzelfde abonnement. Zo kan er met verschillende gamertags worden ingelogd op dezelfde console, maar iedereen kan gebruik maken van de features van Xbox Live Gold.

  Dit kan makkelijk zijn voor stelletjes, mensen met kinderen of zelfs voor een studentenhuis. De rekening kan worden verdeeld, waardoor het nog minder duur wordt. Ook al is een Xbox Live Gold abonnement dat je voor een jaar afsluit al niet duur te noemen. Dan betaal je namelijk nog maar vijf euro per maand.

  2. Kortingen op games

  Zeg nu eens even eerlijk, iedereen houdt van korting toch? Wij in ieder geval wel en daarom is de volgende reden om Xbox Live Gold te kopen ook de kortingen die je iedere week krijgt. Iedere week brengt Xbox nieuwe Deals with Gold uit. Dit zijn niet iedere week de beste aanbiedingen, maar over het algemeen zijn het er wel veel, waardoor er voor ieder wat wils bij zit.

  Deze week kunnen we bijna iedere Assassin’s Creed game, FIFA 19, Forza Horizon en Destiny 2 met korting aanschaffen. De kortingen kunnen hierbij wel oplopen tot tachtig procent. Je hoeft uiteraard geen aankopen te doen, maar als je toch op zoek bent naar die goede aanbieding zijn de Xbox Live Deals with Gold van deze week echt iets voor jou.

  1. Multiplayer

  Dan zijn we nu al aangekomen bij de laatste reden om Xbox Live Gold te kopen. Het is misschien zelfs wel de voornaamste reden, ten minste wanneer je van online games houdt. Om online games te kunnen spelen op de consoles van Microsoft heb je namelijk het Xbox Live Gold abonnement nodig. Dus wanneer jij fan bent van de multiplayer van Fortnite, Call of Duty Black Ops 4 of Battlefield 5 zul je een abonnement moeten afsluiten.

  Zelfs wanneer je samen met één vriend wil spelen op verschillende consoles heb je het abonnement nodig. De andere redenen in deze lijst zijn mooi meegenomen, maar om online te spelen heb je simpelweg het Xbox Live Gold abonnement nodig. Ben jij vooral fan van platformers en singleplayer RPG’s? Dan zul je goed moeten nadenken of de vier andere redenen goed genoeg zijn om het abonnement aan te schaffen.

  Vijf redenen waarom je Xbox Live Gold moet kopen

  We hebben de vijf redenen om Xbox Live Gold te kopen op een rijtje gezet. Maken jullie gebruik van de service van Xbox? Hebben jullie wel eens een Xbox Game with Gold gekocht of speel je vooral multiplayer games? Laat het ons weten in de comments hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.