Update - Alle Xbox Series X en PS5 games op een rijtje

  Met The Game Awards in de achteruitkijkspiegel en een aantal reusachtige aankondigingen kunnen we nu wel stellen dat next-gen hier is. Er zijn nieuwe games voor zowel de Xbox Serie X als PlayStation 5 onthuld en dus is het tijd om alles op een rijtje te zetten. Dit zijn de Xbox Series X en PS5 games die tot nu toe zijn aangekondigd.

  Update 17/02 - Nieuwe titel toegevoegd

  Op 17 februari is deze lijst geüpdatet met een nieuwe titel. Deze is onderaan dit artikel te vinden.

  Hoewel we nog geen idee hebben wanneer de volgende Xbox en PlayStation in de schappen liggen of hoeveel ze gaan kosten, weten we nu wel al dat er een aantal titels op de planning staan. Zo werden er nieuwe titels aangekondigd tijdens The Game Awards en wisten we dankzij E3 ook al over het bestaan van next-gen games. Wij zetten de Xbox Series X en PS5 games op een rijtje zodat je precies weet waar je voor moet sparen!

  Godfall (PS5)

  Laten we beginnen met de eerste titel die is aangekondigd voor de PlayStation 5, Godfall. De game werd tijdens The Game Awards 2019 aangekondigd en komt van de studio Counterplay Games en wordt door Gearbox Publishing uitgegeven. De game heeft nu al vergelijkingen met Borderlands 3, aangezien het hier ook om een looter-game gaat. Dit keer alleen een looter-slasher.

  Het is dus aan jou om op jacht te gaan naar Legendary wapens door middel van third-person actiecombat. Het eerste daarvan is al te zien op de website van de game. De game is te spelen in je eentje, maar ook via twee- of drie-speler co-op. Naast dat dit een van de nieuwe PS5 games is, komt Godfall ook naar PC (via de Epic Game Store). Godfall komt uit in het najaar van 2020.

  Halo: Infinite (Xbox Series X)

  Helaas zijn er nog geen andere PS5 games onthuld, maar gelukkig heeft de Xbox Series X wel wat meer titels waarover we het kunnen hebben. De eerste daarvan is natuurlijk Halo Infinite, het paradepaardje van Microsoft. De game werd tijdens E3 2019 wat beter uit de doeken gedaan via een uitgebreide trailer die wat meer informatie verschafte.

  Zo werd duidelijk dat de game op Project Scarlett uit zou komen. Nu is die projectnaam niet meer nodig en is de Xbox Series X officieel de naam is van de next-gen Xbox. In Infinite gaan we wederom met Master Chief op pad die zijn outfit uit Halo 2 en Halo 3 weer uit de kast trekt. De game staat op de planning voor het najaar van 2020.

  Senua’s Saga: Hellblade II (Xbox Series X)

  Naast Halo: Infinite is er nog een andere titel die op de Xbox Series X uitkomt. We hebben het natuurlijk over de recentelijk aangekondigde titel van Ninja Theory, Senua’s Saga: Hellblade II. Tijdens The Game Awards 2019 zagen we de eerste trailer van het vervolg op de 2017-titel.

  De game ziet er wonderschoon uit is en de trailer is volledig in-engine opgenomen, dus kun je alvast een voorproefje krijgen van hoe goed de game eruit komt te zien. Er is alleen nog niets bekendgemaakt over een releasedatum, dus daarop moeten we nog even wachten.

  Rainbow Six: Siege (PS5 en Xbox Series X)

  Ubisoft is (volgens Windows Central) van plan om Rainbow Six: Siege naar de volgende generatie consoles te brengen. De game moet met de lancering van de volgende generatie consoles beschikbaar worden op zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X. Daarbij is Ubisoft ook van plan om cross-play beschikbaar te maken tussen de verschillende generaties consoles. Hierdoor blijven PS4- en Xbox One-spelers niet achter en kunnen ze nog steeds de game blijven spelen.

  Alle Xbox Series X en PS5 games tot nu toe

  Dit zijn alle games die tot nu toe zijn aangekondigd op de Xbox Series X en de PS5. Zodra er meer titels aangekondigd worden voor de consoles updaten we deze lijst natuurlijk. Laat ons weten welke game jij wil spelen in de reacties.

  Halo Infinite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.