10 Netflix serie tips - series die bekroond zijn met prijzen

  We kennen allemaal series die we kijken ondanks dat we weten dat ze eigenlijk geen recht hebben om te bestaan en series die bekroond worden om hun genialiteit. Vandaag zetten we de tien Netflix serie tips op een rijtje die bekroond zijn met prijzen.

  Showtime

  Om misverstanden te voorkomen hebben we het hier over tien series die bij de bekende streaming service onder het kopje Bekroonde series staan. Het zijn series die in de prijzen zijn gevallen door de hoge kwaliteit. Dit kan te maken hebben met het acteerwerk, het verhaal en natuurlijk de productkwaliteit.

  10. Homeland

  We trappen deze lijst met Netflix serie tips af met het veelgeprezen Homeland. Deze spionageserie draait volledig om CIA-agent Carrie Mathison. Ze probeert elk seizoen terroristische aanslagen te voorkomen, iets wat allemaal begint in het eerste seizoen waarin ze een marinier verdenkt die jarenlang gevangen was genomen door Al-Qaeda. Wat volgt zijn bloedstollende afleveringen waarin je constant op zoek bent naar de waarheid.

  Elk seizoen bevat 12 afleveringen van een uur die je zo snel je maar kunt wil afkijken. De serie heeft inmiddels zeven seizoenen, met een achtste en laatste seizoen op de planning voor later dit jaar. Dit is dus het ideale moment om alles te kijken, zodat je reikhalzend kunt uitkijken naar het laatste seizoen dit jaar. Op die manier kun je midden in de hype leven, zoals velen dit jaar deden met Game of Thrones.

  9. American Crime Story

  De volgende van onze Netflix serie tips is American Crime Story, een serie waarin elk seizoen een ander verhaal verteld wordt. Het eerste seizoen draait volledig om de rechtszaak tegen OJ Simpson. De serie is gebaseerd op waargebeurde evenementen dus wie een geschiedeniskenner is, weet de afloop misschien al. Dat wil alleen niet zeggen dat de serie het niet waard is om te kijken.

  Het acteerwerk is namelijk van ongekende kwaliteit en wordt eigenlijk alleen nog maar beter in seizoen 2. Dat seizoen draait om de moord op Gianni Versace en zijn moordenaar, Andrew Cunanan. De serie laat op fantastische wijze zien hoe compleet gestoord Cunanan is en je ontneemt jezelf eigenlijk een van de beste series van de afgelopen tijd als je de serie niet kijkt.

  Tsugumi Ôba

  8. Death Note

  Op de achtste plaats in deze lijst met Netflix serie tips staat de befaamde anime Death Note. Deze 36 afleveringen tellende serie wordt door anime liefhebbers beschouwt als één van de betere en dat vooral vanwege het eerste seizoen. Die is namelijk van begin tot einde steengoed en dat heeft vooral te maken met het verhaal.

  De anime draait namelijk volledig om student Light Yagami die in aanraking komt met een boek dat hem de macht geeft over leven en dood. Al snel raakt hij helemaal bezeten door de kracht die hij door het boek krijgt en smeedt hij een plan om een god te worden. Hij wordt alleen gedwarsboomd door een geniale detective die hem op de hielen zit. Wat volgt is een geniaal kat en muisspelletje dat met recht tot één van de betere series op deze lijst behoort.

  NBC

  7. Brooklyn Nine-Nine

  Hot damn! Brooklyn Nine-Nine staat op de zevende plek in deze lijst met Netflix serie tips en dat is met een hele goede reden. De serie is namelijk elke aflevering ontzettend grappig om naar te kijken. Deze komedie zorgt dan ook zonder al te veel moeite voor buikpijn van het lachen.

  In de serie volg je het politiebureau van het 99ste district in Brooklyn. Met een stel grappige detectives ga je op pad en beleef je de meest bizarre avonturen onder leiding van detective Jake Peralta. De gehele cast is hilarisch en de serie heeft een intro dat je telkens weer van begin tot eind meezingt omdat het zo ontzettend pakkend is!

  FX Networks

  6. Fargo

  Net buiten de top vijf van de bekroonde series uit deze Netflix serie tips valt de ijzersterke serie Fargo. Deze drie seizoenen-tellende serie is gedeeltelijk gebaseerd op de gelijknamige film van de Coen Brothers uit 1996. Het eerste seizoen van de serie vertelt grotendeels hetzelfde verhaal als de bekende film en doet dat op fantastische wijze.

  Het is vanaf seizoen 2 dat de serie alleen nog maar beter wordt. Dan verkent de serie namelijk nieuwe vlaktes met verhalen die net zo sterk zijn als dat van het eerste seizoen. Misschien zelfs nog wel beter dankzij de ijzersterke cast die namen als Martin Freeman (The Hobbit, Sherlock), Ewan McGregor (Star Wars) en Carrie Coon (The Leftovers, Avengers: Infinity War) bevat.

  NBC

  5. Hannibal

  Een serie die wel net in de top vijf van deze Netflix serie tips met bekroonde series valt is de thriller Hannibal. De serie gaat over, je raad het al, Hannibal Lecter die de FBI manipuleert van binnenuit. Lecter, gespeeld door Mads Mikkelsen, werkt namelijk samen met FBI-agent Will Graham om een seriemoordenaar te vinden. De FBI heeft alleen geen idee dat Lecter stiekem ook een seriemoordenaar is die z’n slachtoffers opeet.

  Wat volgt is een kat-en-muis spel van drie seizoenen vol met toffe twists, prachtige shots en ijzersterk acteerwerk van de gehele cast. De serie is meerdere keren genomineerd voor verschillende prijzen en heeft ook flink wat van die nominaties omgezet tot prijzen. De serie is onder fans zelfs zo geliefd dat er nog steeds wordt gehoopt op een vierde seizoen, maar of die er ooit komt is nog maar de vraag.

  AMC

  4. Mad Men

  Wanneer we het hebben over bekroonde series kunnen we Mad Men natuurlijk niet vergeten. Het is de volgende show in deze lijst met Netflix serie tips. De serie speelt zich af in de jaren ‘60 en draait om marketingman Don Draper (gespeeld door Jon Hamm) die zichzelf langzaam maar zeker omhoog werkt. De serie volgt het leven van hem, zijn familie en collega’s en doet dat met groot succes.

  De serie wordt geprezen voor het realistische beeld dat geschetst wordt van de diverse personages. Ook is de serie een lust voor het oog dankzij de manier waarop de scènes worden vastgelegd. Al met al heeft de zeven seizoenen-durende serie een scala aan prijzen gewonnen, waaronder meerdere Emmys voor Beste Drama Serie.

  BBC

  3. Peaky Blinders

  De derde plek in onze Netflix serie tips lijst vol bekroonde series gaat naar Peaky Blinders. Deze Britse serie staat garant voor uren kijkplezier vol actie, spanning en drank. De serie draait om een bende genaamd de Peaky Blinders die wordt geleid door Thomas Shelby (gespeeld door Cillian Murphy) en de problemen die de bende veroorzaakt en op moet zien te lossen.

  Na enkele minuten sta je al volledig achter de Peaky Blinders en ben je vanaf de bank eigenlijk ook gewoon een bendelid. De serie heeft in de vier seizoenen die tot nu toe zijn verschenen al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de TV Choice Award voor beste acteur. Die award ging namelijk naar Murphy voor zijn vertolking van Thomas Shelby en die winst is dik verdiend.

  NBC

  2. Friends

  Het zilver in deze lijst met Netflix serie tips over bekroonde series gaat naar komische serie Friends. De serie is door een grote groep mensen omarmt als een van de beste sitcoms aller tijden en het is niet vreemd waarom. Het hilarische zestal bestaat uit ontzettend leuke personages die inmiddels zelf misschien nog wel bekender zijn dan sommige acteurs die de rollen speelden.

  Dat de serie flink in de prijzen is gevallen is een understatement. Bij de Emmys wist de serie bijvoorbeeld zes keer genomineerd te worden voor beste komische serie, waarvan vervolgens een keer gewonnen werd in 2002. Het is slechts een kleine greep uit de lange lijst met nominaties en prijzen die de serie heeft gewonnen. De serie is inmiddels iconisch en veel fans waren dan ook blij dat de serie nu op Netflix te vinden is.

  1. Breaking Bad

  Helaas kan er maar een de beste zijn en dat is in deze lijst met Netflix serie tips van bekroonde series Breaking Bad. De dramaserie rondom Walter White, een docent die crystal meth gaat maken bestaat uit vijf spetterende seizoenen die misschien nog wel verslavender zijn dan de drugs zelf. De neerwaartse spiraal van Bryan Cranston White is een van de beste verhalen in de recente geschiedenis van wat we op televisie hebben mogen aanschouwen en dat is niet onopgemerkt gebleven.

  De serie heeft ontzettend veel prijzen gewonnen in de 62 afleveringen die werden uitgezonden. In totaal werden 16 prijzen alleen al tijdens de Emmys in de wacht gesleept en verdiende de serie bij de Emmys ook nog eens 58 nominaties. Breaking Bad wordt gezien als een van de beste series aller tijden en is dan ook de beste Netflix serie tip die we je kunnen meegeven.

  Netflix serie tips om van te smullen

  Netflix staat vol met fantastische series die het meer dan waard zijn om te bekijken en gelukkig is daar nu redelijk wat tijd voor. De zomer is aangebroken en dat betekent veel vrije tijd. Check daarom ook vooral deze zomerfilms op Netflix die je heerlijk kunt kijken wanneer je een avondje niet van de zon wil genieten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.