De top 5 beste Adam Sandler films aller tijden

  Adam Sandler, de meeste overbetaalde acteur in Hollywood, die momenteel een megacontract heeft bij Netflix bracht onlangs een nieuwe film uit. Sinds 7 oktober jongstleden kun je op Netflix kijken naar Hubie Halloween. Deze film vonden wij een mooie aanleiding om nog een terug te blikken op de beste films van Sandler. Daarom is hier speciaal voor jullie de Adam Sandler top 5.

  5. Big Daddy

  Op de vijfde plek, met hakken over de sloot staat de film Big Daddy. Deze komedie klassieker van Sandler zit leuk en goed in elkaar, en hoewel het geen The Hangover is kijkt het lekker weg zonder al te veel plas- en poephumor. In de film zijn naast Adam Sandler ook Joey Lauren Adams, Jon Steward en de broertjes Dylan en Cole Spouse te zien.

  In Big Daddy speelt Adam Sandler de rommelige onverantwoordelijke Sonny. Sonny raakt zijn vriendin kwijt omdat ze hem een soort groot kind vindt en ziet een toekomst met hem niet meer zitten. Op zich nog te overzien, maar dan staat er de volgende ochtend een kindje van vijf jaar op de stoep, het kindje blijkt het zoontje te zijn van een ex-huisgenoot die momenteel in China zit. Julian moet eigenlijk naar het adoptiebureau, maar Sonny besluit het heft in eigen handen te nemen en het jongetje op z’n eigen manier op te voeden.

  4. Happy Gilmore

  Op de vierde plek staat misschien wel de ultieme Adam Sandler klassieker, hij heeft zelf z’n productiebedrijf Happy Madison gedeeltelijk naar vernoemd (in combinatie met de film Billy Madison). Met deze film uit 1997 en Billy Madison uit 1995 brak Adam Sandler definitief door bij het grote publiek.

  Het verhaal gaat over Happy Gilmore (gespeeld door Happy Gilmore) die ervan droomt om een ijshockeyspeler te worden. Het probleem is alleen dat hij niet kan schaatsen en veldhockey vindt hij maar niks. Hoewel Gilmore duidelijk niet een golftype is blijkt het op een dag dat hij zijn harde slagen er goed op het golfveld kan gebruiken. Onder leiding van zijn coach Peterson gaat Gilmore het proberen te maken in de golfwereld om zo geld te verdienen voor zijn oma die haar huis kwijt is geraakt.

  3. The Meyerowitz Stories

  Bij nummer drie zijn we aangekomen in de categorie films waarin Sandler laat zien dat hij daadwerkelijk ook echt goed kan acteren. De poep- en plashumor hebben we achter ons gelaten en we komen op nummer drie uit bij The Meyerowitz Stories.

  De verhalen gaan over een van elkaar vervreemde familie uit de Amerikaanse middenklasse die samenkomt in New York. In de Big Apple zijn ze vanwege het werk van hun vader die een tentoonstelling heeft. De kinderen proberen om te gaan met hun vader en merken de grote invloed die hij op hen heeft.

  2. Punch-Drunk Love

  Op nummer twee staat een andere klassieker, ditmaal uit 2002 namelijk de film Punch-Drunk Love. Met deze film liet Sandler begin dit millennium voor het eerste aan het grote publiek zien dat het daadwerkelijk ook echt een goede acteur is.

  In de film speelt Sandler Barry Egan, een zelfstandige met een klein zaakje. Hij is op bijzondere wijze opgegroeid met zeven zussen en daarom lijkt het voor hem onmogelijk om ooit verliefd te worden. Maar wanneer er plots een bijzondere, mysterieuze vrouw in z’n leven komt begin hij aan een bijzondere, romantische trip.

  1. Uncut Gems

  Op nummer één kon natuurlijk maar één film staan, het pareltje uit 2019: Uncut Gems. Deze ruim twee uur durende drama-/ thrillerfilm kan gerust als meesterwerk worden bestempeld.

  In Uncut Gems speelt Sandler Howard Ratner, de eigenaar van een juwelierszaak in New York met een enorme gokverslaving. In zijn juwelierszaak komen de meest beroemde mensen langs en wanneer hij een bijzondere diamant uit Ethiopië heeft moet dit de klapper worden op de veiling. Met deze diamant hoopt Ratner eindelijk uit zijn financiële problemen te komen. Alleen kiest Howard er toch voor om de diamant eerst uit te lenen aan Kevin Garnett, een beroemde basketballer uit de NBA. Garnett gelooft namelijk dat er magische krachten in de diamant zitten. Ondertussen blijft Ratner de ene na de andere weddenschap afsluiten terwijl allerlei criminele schuldeisers hem achterna zitten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.