Netflix gaat op Scandinavische toer met sensationele Netflix Original

  Netflix zet binnenkort de nieuwe spannende thriller genaamd Cadaver online. Opvallend is dat het niet om een Amerikaanse maar om een Noorse Netflix Original film gaat. Hiermee gaat Netflix verder met haar niet Engelstalige toer.

  Netflix gaat nu op Noorse tour

  Vanwege corona worden er momenteel veel minder films gemaakt, daarom kijkt Netflix de laatste tijd steeds vaker in niet Engelse taalgebieden. Zo is er sinds oktober de prachtige Franse serie La Revolution te zien en de indrukwekkende Spaanse serie Alguien Tiene que Morir, en natuurlijk de Nederlandse/ Vlaamse serie Undercover. De Amerikaanse videodienst gaat steeds vaker de landgrenzen over en steeds maakt vaker prachtige niet Engelstalige series/ films. Ditmaal gaat Netflix verder in Noord-Europa en brengt het een Scandinavische Netflix Original.

  Waar gaat de Noorse thriller over?

  De film speelt zich af tijdens de “hongerige nasleep van een nucleaire ramp”, waarin Leonora, Jacob en hun dochter Alice de ramp lijken te hebben overleefd. Een plaatselijk hotel nodigt de overlevenden van de ramp vervolgens uit om een theatervoorstelling bij te wonen, inclusief maaltijd om zo de mensen in nood een hart onder de riem te steken.

  Omdat het gezin eigenlijk geen alternatief heeft besluit het die avond maar naar het hotel te gaan. In het hotel worden er voor aanvang van het toneelstuk door de regisseur gouden maskers uitgedeeld om zo de gasten van de acteurs te onderscheiden. Dit lijkt allemaal nog prima, totdat het lijkt alsof er steeds toeschouwers verdwijnen, waaronder de dochter van het echtpaar. Wat is echt en wat is theater?

  Geregisseerd door een 25-jarig talent

  De cast bevat vele Noorse sterren zoals: Torbjörn Harr, Thomas Gullestad, Jonatan Rodriquez, Kingsford Siayor, Gitte Witt en Trine Wiggen.

  De film wordt geregisseerd door Jarand Herdal, die overigens pas 25 jaar jong is. De jonge Herdal staat in zijn thuisland bekend als een groot talent, hij maakte al enkele korte films waaronder Harry Potter and Grindelwald’s Demise die hij al op z’n 16e regisseerde. Netflix was hier zo van onder de indruk dat ze hem de kans gaf om op zijn 25e zijn eerste grote internationale film te laten regisseren.

  Weet de mooie Noorse cinema Nederland te bereiken?

  De Noorse cinema is over het algemeen niet heel bekend in Nederland, maar toch zijn er in het koude noorden enkele mooie films gemaakt die zeker het kijken waard zijn. Naast Cadaver heb je op Netflix ook bijvoorbeeld de leuke Noorse komedie serie Norsemen staan, de Noorse Netflix Original serie bevat inmiddels als drie seizoenen en gaat over het bizarre Viking leven in de achtste eeuw.

  Maar je kunt op Netflix ook naar de sterkte Noorse detective Wisting kijken, de serie was in Scandinavië een groot succes en het eerste seizoen is nu te zien op Netflix. Of wat dacht je van het meeslepende Noorse drama film En affære. Een bijzonder verhaal over een vrouwelijke gymdocent die vast zit in een niet al te sprankelend huwelijk, en vervolgens een affaire krijgt met één van haar leerlingen van net 16 jaar.

  De Noorse Netflix Original Cadaver is vanaf donderdag 22 oktober te zien op de populaire videodienst.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.