5 Netflix films met plot twist - laat je verrassen door deze films!

  Je kent het wel: je kijkt een film en plotseling gebeurt er iets waar je nog wekenlang over nadenkt. Iets onverwachts, een onthulling die uit de lucht kwam vallen, een plot twist. Deze zitten ook zeker in Netflix films, maar in welke? Hieronder hebben we vijf keer Netflix films voor je met een plot twist.

  Netflix

  5. You Get Me

  Nog een film als Heartthrob waarbij het allemaal op een schattig en romantisch liefdesverhaaltje lijkt, maar het eigenlijk op dramatische wijze fout gaat. Op een wanhopige manier raakt Holly namelijk in deze film geobsedeerd met Tyler, waarmee ze eenmalig de liefde heeft bedreven. Tyler probeert haar telkens af te wijzen, maar Holly lijkt de hint niet te begrijpen.

  You Get Me begint als een normale film, maar uiteindelijk wordt het allemaal steeds gekker zodra Holly is afgewezen. Van een meisje met normaal liefdesverdriet gaat deze jonge vrouw namelijk naar een psychopaat die niet om kan gaan met afwijzing en alles veel verder neemt. De plot twist is in vergelijking met andere films al snel bij deze film op Netflix. Helaas doet de film het niet erg goed, aangezien hij in onze special met grootste Netflix film flops is beland. Dat is dan wel een beetje jammer.

  4. Heartthrob

  De film Heartthrob begint als een leuk romantisch verhaal. Twee tieners worden verliefd op elkaar en er ontstaat tussen deze jonkies een hechte band. Het is grappig dat deze twee tieners een relatie krijgen, aangezien hij een verlegen en slimme jongen is die niet heel erg opvalt en zij populair en best wel extravert is.

  Wat het een plot twist geeft in deze Netflix film is dat dit een van de films is waar alles duister wordt. Waarvan je eerst dacht dat het schattig was en romantisch, blijft een stuk enger te zijn. Dat de jongen in de film bijvoorbeeld al een stuk langer van haar bestaan afwist dan dat we dachten. Het gaat allemaal erg ver en dat verwacht je op het eerste moment van de film niet. Zo’n verrassing is wel leuk om te zien.

  Summit Entertainment

  3. Now You See Me

  Een groep goochelaars gebruikt hun vingervlugheid voor wel hele bijzondere doeleinden. Dit zijn geen kleine misdaden die ze plegen, nee in tegendeel zelfs. Ze weten gigantische banken te beroven en de winst te verdelen met het publiek. Dit doen de goochelaars niet uit eigen wil, maar onder leiding van Atlas. Hij is een soort heilige voor de magiërs, de grootste van hen om precies te zijn. Helaas voor deze criminelen zit een FBI agent hen wel op de hielen.

  De hele film vraag je je eigenlijk af wie die Atlas is en zodra je het weet ben je compleet geshockeerd. Daarnaast is dit een van de films vol met verrassingen, plot twist na plot twist en nu is hij ook nog eens op Netflix te bekijken. Daarnaast heeft de film ook een tweede deel gekregen ondertussen (de film is namelijk al uit 2012). In onze review van Now You See Me 2 kun je lezen wat wij hiervan vonden.

  2. Kring (Circle)

  Vijftig mensen worden wakker in een kamer. Een vrouw wil een voet naar voren doen, maar er gaat een keiharde buzzer af. Elke twee minuten sterft er dankzij een vreemd apparaat een persoon in de cirkel. Eerst lijken deze aanvallen willekeurig, maar al snel wordt het duidelijk dat de mensen die zich in de cirkel bevinden zelf de macht hebben om te beslissen wie er dood gaat.

  Deze film is een verborgen pareltje op Netflix. Het lijkt op het eerste gezicht niet echt een leuke film (de poster is niet erg aantrekkend), maar zodra je de film kijkt kom je erachter dat het wel degelijk vermakelijk is. Constant word je achterover geblazen door wie er als volgende wordt afgemaakt. Zonder dat je het realiseert word je net zo erg als de aanwezigen in de cirkel, want ook jij gaat mensen de dood toewensen in de film.

  De plot twist zit net als bij Se7en tegen het einde van de film. Daar kom je er namelijk achter dat mensen die goed leken te zijn door de film heen helemaal niet zo heilig zijn. Niemand is heilig in deze film en dat zal je goed doen verbazen tegen het einde van de film. Kijk Circle en je zult begrijpen wat we bedoelen.

  New Line Cinema

  1. Se7en

  In deze film uit 1995 kun je niet alleen genieten van een goede plot twist, maar ook van een sprankelende jonge Brad Pitt. Brad Pitt speelt in deze film een rechercheur in opleiding, die net in de stad is komen wonen. William Somerset (gespeeld door Morgan Freeman) is gespecialiseerd in moordzaken en moet nog een week tot zijn pensioen. Hij krijgt de taak om de jonge nieuweling, zijn opvolger, het vak te leren.

  In Se7en krijg je wat van de meest uitgedachte en gruwelijke moorden te zien. De grootste plot twist bij deze op Netflix te vinden films bevindt zich daarentegen aan het einde. In Se7en gaat het verhaal er namelijk over dat er een seriemoordenaar is die moorden pleegt in het thema van de zeven dodelijke zonden. Lust, gulzigheid, luiheid en ga zo maar door.

  De plot twist in deze nummer één tussen de films heeft voor veel spraak gezorgd binnen de filmwereld. Aan het einde heeft de seriemoordenaar namelijk nog een moord gepleegd, maar deze heeft te maken met een van de recherches. De laatste moord is namelijk met Mills (Pitt) inbegrepen. Meer gaan we niet verklappen.

  Netflix films met een plot twist

  Er zijn zoals je ziet wel een aantal films te vinden op Netflix met een plot twist, maar helaas wordt de film daar niet altijd beter van (kijk maar eens naar You Get Me). Het kan zo zijn dat jij nog films weet op Netflix die echt een briljante plot twist heeft, maar niet in onze lijst staat. Laat het ons dan zeker weten in een reactie hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.