Zo kijk je morgen live naar Roemenië - Nederland op het EK

News
maandag, 01 juli 2024 om 15:00
pexels pixabay 274506
Sinds 14 juni is het EK voetbal in Duitsland onderweg! Nederland is erbij en heeft de poulefase met hakken over de sloot overleefd. Morgen is de achtste finale en op bizarre wijze komt Nederland uit tegen: Roemenië!
Nederland werd derde in de poule met Frankrijk, Oostenrijk en Polen. Omdat de zes beste nummers drie van de poulefase ook naar de knock-outfase doorgaan, is Nederland door. Daarbij valt Oranje aan de gunstige kant van het schema en kan het op z'n vroegst in de finale uitkomen tegen Duitsland, Spanje, Frankrijk of Portugal.
Voor het zover is, moet eerst van Roemenië gewonnen worden. De Oost-Europese ploeg wist met vier punten in Poule E door te gaan als eerste, maar had evenveel punten als alle andere teams in de poule. Op doelsaldo gaat de ploeg door als nummer 1. Net als Nederland won het land één keer en werd even vaak gelijk gespeeld en verloren.

Zo kijk je live naar Roemenië - Nederland

Er zijn meerdere manieren om het EK en de wedstrijden van het Nederlands Elftal te kijken. De vierde wedstrijd van de ploeg van Ronald Koeman hoort daar uiteraard bij.
De wedstrijd kun je live kijken op NPO 1, NPO 3 en NLZIET, omdat NOS de uitzendrechten heeft voor het EK 2024. Alle samenvattingen van de wedstrijden zijn ook via NOS te zien. Ook kun je de wedstrijd volgen via de NPO Start-website of app via een smartphone, tablet of laptop.
De wedstrijd tegen Roemenië is de vierde wedstrijd van het Nederlands elftal in het EK 2024 onder bondscoach Ronald Koeman. De wedstrijd tegen de Oost-Europese ploeg start morgen om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Route naar de finale

Na de achtste finales is het (hopelijk) tijd voor de kwartfinales. Als Nederland in München weet te winnen, is de tegenstander Oostenrijk of Turkije. De wedstrijd wordt dan gespeeld op 6 juli om 21.00 uur 's avonds.
Die wedstrijd wordt gehouden in Berlijn, maar dat is allemaal met de voorwaarde dat Oranje de kwartfinale haalt. Als daar gewonnen wordt, is het tijd voor de halve finale op 10 juli om 21.00 uur 's avonds in Dortmund.
Engeland, Slowakije, Zwitserland of Italië kan de tegenstander worden als Nederland het zo ver weet te schoppen. Daarna volgt de finale in Berlijn op 14 juli om 21:00 uur.

Hoe deed oranje het de voorgaande jaren?

In 1988 won Nederland het EK in Duitsland, met memorabele momenten zoals de drie goals van Marco van Basten tegen Engeland (3-1) en de finalezege tegen de Sovjet-Unie (2-0).
Nederland bereikte de halve finales in 1992, 2000 en 2004, en werd derde in 1976. De kwartfinales waren het eindstation in 1996 en 2008. Nederland werd in de eerste ronde uitgeschakeld in 1980 en verloor alle groepswedstrijden in 2012. Twee jaar geleden werd Nederland in de achtste finales verslagen door Tsjechië (2-0), wat leidde tot het vertrek van Frank de Boer als bondscoach.

Populair Nieuws