MWC 2017 verwachtingen - Geen Galaxy S8, maar wat dan wel?

  De eerste grote consumentenelektronica beurs van 2017 hebben we al achter ons liggen met CES 2017 in Las Vegas, dus het is alweer tijd op de pijlen te richten op de volgende grote beurs namelijk MWC ofwel de Mobile World Congress in Barcelona. Wat zijn de MWC 2017 verwachtingen? Je leest ze hier.

  De Mobile World Congress wordt jaarlijks gehouden in de Fira de Barcelona in de hoofdstad van Catalonië en vindt dit jaar plaats van 27 februari tot 2 maart. De beurs bestaat inmiddels al 30 jaar en is het evenement voor als het aankomt op smartphones en andere mobiele apparatuur. Daarnaast wordt de beurs ook gebruikt als bijeenkomst voor belangrijkste zakenlui van onder andere mobiele providers, verkopers en content eigenaren voor mobiele telefonie. Een uitgelezen kans dus voor smartphone ontwikkelaars om te pronken met de spierballen.

  En dat gebeurt veelvuldig bij MWC. De nieuwste en beste toestellen zien vaak het daglicht bij MWC, of een provider laat weten dat ze een hele andere richting op gaan met de producten. Samsung is de afgelopen drie jaar al spekkoper bij MWC door de nieuwste telefoons in de Samsung Galaxy S-serie te tonen. Men hoopte dan ook dat dat dit jaar weer het geval zou zijn, maar die mensen komen bedrogen uit.

  Wat zijn de MWC 2017 verwachtingen?

  Na de persconferentie over het fiasco rondom de Samsung Galaxy Note 7, liet Dongjin Koh, hoofd van mobiele telefoons bij Samsung, weten dat we geen Samsung Galaxy S8 hoeven te verwachten tijdens de beurs in Barcelona. Maar wat kunnen we verwachten van de beurs? De MWC 2017 verwachtingen zetten wij voor je op een rijtje.

  Huawei

  Huawei is de laatste tijd goed bezig. Het meest recente vlaggenschiptoestel, de Huawei P9 werd door zowel de critici als het publiek erg goed ontvangen. Op MWC heeft Huawei geen historie van het tonen van een nieuwe vlaggenschiptoestel, maar daar kan dit jaar verandering in komen.

  Het bedrijf heeft persuitnodigingen verstuurd over een evenement dat plaatsvindt in Barcelona op 26 februari, de dag voordat MWC 2017 begint. Hierin gaat het onder andere over een vlaggenschiptoestel. Dit zou heel goed de nieuwe Huawei P10 kunnen zijn. Ook wordt verwacht dat misschien de Huawei Mate 9 wordt aangekondigd voor andere markten dan alleen China.

  Lenovo

  Lenovo is op dit moment hoofdverantwoordelijke voor de smartphones van Motorola. Zij zou dan ook de maker zijn van de Moto G5 Plus die onlangs werd gelekt op de Roemeense versie van Marktplaats. Deze zou eindelijk het echte daglicht kunnen zien in Barcelona in de laatste week van februari. Ook Lenovo heeft uitnodigingen gestuurd voor een speciale bijeenkomst, ook op de zondag de 26ste.

  Sony

  Sony zal ook vroegtijdig een persbijeenkomst houden voor waarschijnlijk een nieuw toestel, waar volgens Sony zelf 'de nieuwste innovaties worden onthuld'. maar laat niks los over wat dat dan zou zijn. Deze persconferentie zal wel plaatsvinden tijdens de beurs zelf, namelijk om 27 februari om half negen 's ochtends.

  Er wordt verwacht dat Sony twee verschillende toestellen zal laten zien tijdens MWC 2017. Welke dat nou precies zijn is nog niet bekend. Het zou kunnen gaan om nieuwe versies van de Xperia X of een nieuw toestel van de Xperia XA, dat vorig jaar tijdens MWC 2017 werd getoond aan de wereld van mobiele telefonie.

  Ook wordt er gesproken over een Xperia XZ 2, maar dat die gepresenteerd wordt en snel uitkomt is onwaarschijnlijk. De eerste Xperia XZ werd in oktober van 2016 uitgebracht.

  Samsung

  Wat gaat Samsung doen, nu duidelijk is dat we zeker geen Samsung Galaxy S8 te zien krijgen, is totaal onduidelijk. Jaarlijks stelen de Zuid-Koreanen de show met haar nieuwe vlaggenschiptoestel, maar dat zit er dit jaar niet in. Dus wat voert Samsung nu in haar schild?

  Niemand weet het echt. Vorig jaar werd tijdens de MWC ook nog de Gear 360 en de Gear VR headset geïntroduceerd, dus mogelijk komt het bedrijf met een nieuwe versie hiervan die net wat beter werkt en mogelijk met een USB-C ingang. Deze ingang zal waarschijnlijk te vinden zijn in de nieuwe toestellen van Samsung. Wat Samusng verder zal laten zien op MWC 2017 is voor nu nog één groot vraagteken.

  HTC

  HTC heeft grootste plannen voor MWC 2017. Verwacht wordt dat HTC in totaal zeven toestellen zal presenteren tijdens MWC. Twee daarvan zijn recentelijk al onthuld, namelijk de HTC U Play en de HTC U Ultra. Ook bestaat er de mogelijkheid dat er een smartphone wordt gepresenteerd gebaseerd op de HTC Vive, de VR bril van HTC.

  Een van de belangrijkste toestellen, de opvolger van de HTC 10 die geen HTC 11 gaat heten, moet in 2017 uitkomen, maar of deze op MWC 2017 getoond zal worden is vooralsnog onbekend. Voor de HTC 10 hield het bedrijf later een eigen persevent waarbij het toestel werd gepresenteerd en dat zou nu ook weer het geval kunnen zijn. Hopelijk zien we het toestel al in februari, want de specs zouden erg sterk zijn, namelijk een Snapdragon 835 met 8GB RAM en een QHD beeldscherm.

  Xiaomi

  De verwachting voor Xiaomi waren in aanloop naar de beurs vrij hoog, maar daar zal vrijwel niets van terecht komen. Want Xiaomi heeft bekendgemaakt dat ze niet aanwezig zal zijn op de grootste smartphonebeurs ter wereld. Veel fans hoopten op de nieuwe Xaoimi Mi6, maar daar zal helaas niets van terecht komen. Hoogstwaarschijnlijk is het Chinese bedrijf niet ver genoeg gevorderd met de ontwikkeling van de de Mi6 en zijn er geen andere producten om te tonen om MWC 2017.

  LG

  LG heeft nog een hoop goed te maken na het falen van de LG G5, een modulaire telefoon die op MWC 2016 werd geïntroduceerd. Het bedrijf draaide flinke verliezen door de slechte verkopen en hoopt dit met een nieuw toestel goed te gaan maken, vermoedelijk met de LG G6.

  LG zegt in een bericht na het bekendmaken van de kwartaalcijfers dat ze dit haar afdeling voor smartphones beter in de markt wil zetten op de grote beurs en hoe kan dat beter dan met een nieuwe vlaggenschiptoestel? De LG G6 krijgt waarschijnlijk een 18:9 ratio scherm met een schermdiagonaal van 5,7 inch met een resolutie van 2880 bij 1440. LG hoopt te kunnen profiteren van de afwezigheid van de Samsung Galaxy S8 en zoveel mogelijk aandacht te pakken voor haar nieuwste, beste toestel op de MWC 2017.

  Blackberry

  Tijdens CES liet Blackberry al een nieuwe smartphone zien met een toetsenbord, hetgeen waar we Blackberry het beste van kennen, namelijk de Blackberry Mercury. Er waren alleen weinig details over het nieuwste toestel van Blackberry, dat waarschijnlijk zal draaien op Android. Toentertijd werd al gezegd dat de telefoon werd aangekondigd tijdens MWC 2017, dus tot dit tijd is het nog maar gissen over wat voor telefoon het precies gaat worden.

  Nokia

  Nokia zal telefoons laten zien tijdens MWC 2017. De telefoons van Nokia worden nu gemaakt door HMD Global en met succes. In China werd onlangs de Nokia 6 geïntroduceerd, waarvoor meer dan 1 miljoen aanmeldingen waren die binnen één minuut compleet was uitverkocht. Dit succes smaakt voor Nokia ongetwijfeld naar meer.

  Ook de Finnen houden een dag voor de start van MWC 2017 een bijeenkomst voor de pers waarbij mogelijk een toestel wordt getoond die we in Europa nog niet hebben gezien. Dit zou de in China succesvolle Nokia 6 kunnen zijn of de Nokia 8, het nieuwe vlaggenschip toestel waar op dit moment veel gespeculeerd wordt.

  Nieuwe technologieën - 4k

  Telefoons hebben een steeds betere PPI, de resoluties worden steeds beter, maar vooralsnog hebben we eigenlijk nog geen 4K telefoons gezien, die geen prototypes zijn. Het is ook wellicht een beetje overbodig voor normaal gebruik van een smartphone. Maar met de opkomst van VR voor mobiele telefoons kan zo 'n scherm met een resolutie van 2160 bij 3640 nogal een uitkomst zijn.

  Nieuwe technologieën - Langere batterijduur

  Het is hoog tijd voor de smartphone ontwikkelaar om eens te vernieuwen als het aankomt op de accu's die te vinden zijn in telefoons. Ook deze technologie staat niet stil, maar weinig telefoons hebben nog revolutionaire accu's. De meeste telefoons blijven steken tussen de 3000 en 4000 mAh, wat bij normaal gebruik goed is voor één dag. Er zijn veel componenten toegevoegd zoals snel opladen en draadloos opladen, maar die zouden allemaal overbodig zijn zodra een telefoon bij normaal gebruik langer dan een dag mee zou gaan.

  Nieuwe technologieën - Buigbare schermen

  Mogelijk zien we veel randloze schermen tijdens MWC 2017, maar zo bijzonder is dat niet meer. De Xiaomi Mi MIx startte de trend al een aantal maanden geleden en het lijkt erop dat bedrijven als Samsung en Apple dit gaan volgen met een randloos toestel. Maar ook veel bedrijven zijn bezig met buigbare of flexibele schermen. Kijk er dan ook niet van op als je hiervan een aantal prototypes, of zelfs een normaal toestel ziet op MWC 2017.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.