Muziekfilm ‘Song Exploder’ met Alicia Keys en R.E.M. te zien als Netflix Original

  Nog heel even wachten maar dan kun je op Netflix de nieuwe Netflix documentaireserie: Song Exploder zien. Bijzonder aan deze serie is, is dat het geïnspireerd is op de gelijknamige muziekpodcast van Hrishikesh Hirway. De podcast is binnen het muziekgenre erg populair en telt inmiddels bijna 200 afleveringen.

  Waar gaat 'Song Exploder' over?

  De gelijknamige podcast gaat over hoe muziek gemaakt wordt, vele bekende artiesten als Mumford & Sons, Hozier, Jack Johnson, R.E.M., The Killers, Gorillaz, U2 zijn al aangeschoven. Netflix was hier zo van onder de indruk dat ze er een ware Netflix Original serie van maakt.

  In de serie wordt er elke week één artiest of band (zie volgende alinea) onder de loep genomen. De artiest vertelt vervolgens eens stukje over zijn of haar geschiedenis, maar je wordt vooral uitgebreid meegenomen in het creatieve proces van een specifiek nummer. Op deze manier krijg je een uniek kijkje achter de schermen.

  Wie zijn er allemaal in 'Song Exploder' te zien?

  Hoewel de ‘line-up’ in de podcast er erg sterk was, komen er in de Netflix serie ook enkele grote namen voorbij. Zo is al bekend dat onder andere Alicia Keys, Lin-Manuel Miranda, Ty Dolla $ign en R.E.M. te zien zijn. Waar kennen we deze artiesten en bands ook alweer van?

  Alicia Keys

  De 40-jarige Keys brak in 2001 door met haar album ‘Songs in a Minor’ met de hits ‘Fallin’ en ‘A Woman’s Worth’, haar debuutalbum ging 12 miljoen keer over de toonbank. Maar haar grootste succes had de Amerikaanse met haar mega hit over New York ‘Empire State of Mind’.

  R.E.M.

  De Amerikaanse alternatieve rockband R.E.M. was begin jaren ’90 een van de grootste band in de Verenigde Staten. Met leadzanger Micheal Stipe scoorde de band gigantische hits als ‘Losing My Religion’, ‘Everybody Hurts’, ‘Man on the Moon’ en ‘It’s the End of the World as we Know it’.

  Ook was de band, net als andere alternatieve band als Pearl Jam en Nirvana erg activistisch in de tijd. De band kwam erg op voor onder andere feminisme, het milieu en mensenrechten.

  Ty Dolla $ign

  De 36-jarige zanger, ook wel bekend als Ty$ had meerdere hits als; Boom, Work from Home, Sucker for Pain en Are You Sure? in de rap/ r&b wereld. Daarnaast werkte hij samen met Wiz Khalifa, YG en DJ Mustard.

  Lin-Manuel Miranda

  De Amerikaanse acteur, (toneel)schrijver, componist én rappe Lin-Manuel Miranda werkte mee aan enkele grote film/ musical producties als Hamilton, Mary Poppins Return en Vaiana.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.