Het multi-klassensysteem van Tiny Tina’s Wonderlands onder de loep

Article
donderdag, 24 maart 2022 om 17:00
tiny tinas wonderlands 1f1645549055
Tiny Tina’s Wonderlands is hier en brengt een aantal nieuwe mogelijkheden mee waar zelfs Borderlands-veteranen even een adempauze voor nodig hebben. De grootste verandering komt in de vorm van het multi-klassensysteem. Hoe dat systeem precies werkt, leggen we je haarfijn uit.

Wat is het multi-klassensysteem in Tiny Tina’s Wonderlands?

In Tiny Tina’s Wonderlands wordt een nieuwe mechanic geïntroduceerd in de vorm van het multi-klassensysteem. Waar je in Borderlands-titels (en in het begin van Tiny Tina’s Wonderlands) een klasse kiest, geeft dit nieuwe avontuur gaandeweg de optie om nog een tweede klasse te kiezen. Je krijgt als het ware een secundaire klasse en daarmee meer opties in het vechten tegen de fantasierijke vijanden van de Wonderlands.
Gedurende je avontuur krijg je de optie om een tweede klasse toe te voegen aan je build. Het resultaat is dat je niet twee, maar vier Action Skills hebt. Ook je Class Feats wordt verdubbeld én je krijgt een extra Skill Tree die je kunt uitbouwen. Je krijgt dus veel meer opties om als gebalanceerde moordmachine de Wonderlands te doorkruisen.
tiny tinas wonderlands 3f1645549107

Praktische opzet

Dat je vier Actions Skills hebt, betekent overigens niet dat je deze alle vier kunt gebruiken. Je kunt slechts voor één Action Skill kiezen. Het is juist de bedoeling dat je meer opties krijgt en je vervolgens je build bouwt op je geprefereerde speelstijl.
Hetzelfde geldt ook voor de Skill Tree. Je hebt meer Skills om uit te kiezen, maar dat betekent niet dat je meer Skill Points krijgt iedere keer dat je een level stijgt. Je krijgt simpelweg meer Skill waarin je punten kunt investeren. Je kunt dus breder kijken naar hoe je personage speelt.
tiny tinas wonderlands 2f1645549081

De klassen op een rijtje

Voordat je bepaalt welke klassen je gaat koppelen voor je eigen build, moet je natuurlijk wel een idee hebben van de verschillende klassen in Tiny Tina’s Wonderlands. Gelukkig hebben wij ze voor je op een rijtje gezet. De klassen zijn namelijk als volgt:
  • Brr-Zerker, legt de focus op melee en heeft versterkte Frost-aanvallen.
  • Clawbringer, heeft een Wyvern-compagnon en heeft krachtigere Thunder-aanvallen.
  • Graveborn, offert levens op voor Dark Magic-aanvallen en heeft een Demi-Lich-compagnon.
  • Spellshot, mixt magische spreuken gemakkelijk met een kogelregen en kan vijanden omtoveren tot vee.
  • Spore Warden, tovert tornadoes tevoorschijn, heeft arcane-pijlen in zijn arsenaal en wordt door een Paddestoel-compagnon bijgestaan.
  • Stabbomancer, richt zich op stiekeme Critical-hit-sluipmoorden en kan magische messen tevoorschijn toveren.

Welke build is handig?

Nu je weet hoe het multi-klassensysteem werkt, is het natuurlijk de vraag welke build je het beste kunt kiezen. Pas wanneer de game uit is en volledig onder de loep is genomen door alle spelers kan een definitief antwoord gegeven worden, maar op het eerste oog lijken er wel een paar slimme opties te zijn.
Zo heeft een combinatie van de Clawbringer, Graveborn, en/of Spore Warden een groot voordeel. Daarmee krijg je namelijk twee compagnons die gedurende je hele avontuur met je meevechten. Zo heb je praktisch gezien een mini-leger in handen.

Tiny Tina's Wonderlands is hier!

Mocht je nou meer willen weten over Tiny Tina's Wonderlands ben je op de goede plek! Wij hebben alvast vijf redenen voor je op een rijtje gezet waarom je de game niet mag missen en gingen al flink hands-on met de game en in onze uitgebreide preview lees je daar alles over.
Dit artikel is in samenwerking met 2K.