5 redenen om Tiny Tina's Wonderlands te kopen

Article
zaterdag, 05 maart 2022 om 11:00
borderlands spin off tiny tinas wonderlandsf1623348515
Over een paar weken is het tijd voor de Tiny Tina’s Wonderlands release. Duik je vanaf de releasedatum op 25 maart direct in de spin-off-reeks van Borderlands? Hier heb je vijf redenen om Tiny Tina’s Wonderlands te kopen!

1. Een magisch avontuur

Tiny Tina’s Wonderlands belooft een compleet nieuwe richting in te slaan. Waar de Borderlands-games knotsgekke first-person shooters waren die zich op buitenaardse planeten afspeelden, is dat in de spin-off niet het geval. Dit belooft juist een avontuur vol magie te worden.
Tiny Tina’s Wonderlands speelt zich namelijk in een fantasiewereld af waarin magie heel normaal is. Vijanden kom je dan ook tegen in de vorm van skeletten of bijvoorbeeld een grote draak. Hier stopt de gekte alleen niet, want de game is volledig ondergedompeld in de fantasie van Tiny Tina. Dat belooft een knotsgekke tijd te worden.
tiny tinas wonderlands 1f1645549055

2. Borderlands met een vleugje Dungeons & Dragons

Die fantasiewereld is er niet zomaar. Bunkers and Badasses werd in Borderlands 2: Assault on Dragon’s Keep geïntroduceerd. Het is een soort Dungeons & Dragons, maar dan in het stijltje van Borderlands. Misschien is het grootste verschil wel dat Tiny Tina de Dungeon Master is en bepaalt hoe het spel verloopt.
Tiny Tina’s Wonderlands speelt zich kort na de DLC uit Borderlands 2 af en is een gloednieuw avontuur in een door Tiny Tina-bedachte wereld. De kleine, knotsgekke heldin heeft voor een compleet nieuwe wereld uitgedokterd, maar daarin kun je wel nog een aantal bekende gezichten verwachten. Brick en Torgue keren bijvoorbeeld terug, terwijl personages als de Dragon Lord voor het eerst in deze titel te zien zijn.

3. Cast van kwaliteit

Over personages gesproken, Tiny Tina’s Wonderlands heeft een spectaculaire cast. Tal van grote sterren uit Hollywood lenen hun stem uit voor de game. Zo speelt Andy Samberg, bekend van Brooklyn Nine-Nine, een rol in de game. Hij vertolkt het personage Captain Valentine.
Ook Will Arnett leent zijn stem uit. Hij spreekt de Dragon Lord in, de grote schurk van de fantasy-game. Uiteraard keert ook Ashly Burch terug voor Tiny Tina’s Wonderlands. De actrice die ook Aloy uit Horizon Forbidden West inspreekt, speelt al jaren de rol van Tiny Tina en dat is hier niet anders.
tiny tinas wonderlands 3f1645549107

4. Toverkracht en mêlee

Tiny Tina’s Wonderlands doet qua gameplay op sommige gebieden wel wat anders dan de Borderlands-games. Toverkracht speelt een grote rol en zal dan ook als mechanic je granaten vervangen. In de game krijg je toegang tot een scala van spreuken met relatief korte cooldowns waardoor je vijanden letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam kunt zetten.
De spreuken zijn dan ook goed te vergelijken met actieve mini-skills, maar daar blijft het niet bij. Melee-wapens zijn een nieuwe toevoeging in Tiny Tina’s Wonderlands, wat betekent dat je voor het eerst in de geschiedenis van de serie vanaf dichtbij vijanden een kopje kleiner kunt maken met toffe wapens. Schietijzers en magie zullen wel een grotere rol spelen natuurlijk, maar je moet de toevoeging niet onderschatten natuurlijk.
tiny tinas wonderlands 2f1645549081

5. Co-op plezier voor 4 spelers

Natuurlijk is er nog één andere feature die niet mag ontbreken in Tiny Tina’s Wonderlands. Daarmee bedoelen we uiteraard de co-op functie. Tiny Tina’s Wonderlands kun je namelijk met vier spelers via co-op spelen. Dit kun je lokaal doen, maar ook online.
Op PlayStation 5 en Xbox Series X kun je tot wel vier spelers lokaal de game via split screen co-op spelen. Op PS4 en Xbox One is dit met twee spelers mogelijk, maar kun je online wel nog uitbreiden tot een groep van vier helden die de Dragon Lord moeten verslaan. Het co-op-systeem is vergelijkbaar met dat van Borderlands 3 en dat is direct al een groot voordeel. Het derde deel bracht namelijk tal van quality of life-verbeteringen, zoals individuele loot voor iedere speler.