Vijf MSI producten die we in de gaten moeten houden

Article
woensdag, 04 april 2018 om 12:36
xgn google image
Wij zijn recent op bezoek geweest bij de MSI European Mediaday en daar zijn we een stuk wijzer geworden betreft de nieuwe MSI producten. We kunnen veel verwachten van de Taiwanese producent van onder andere moederborden en grafische kaarten. Laat je verrassen van wat MSI je dit jaar te bieden heeft.
Het in 1986 opgerichte bedrijf is de dupe zijn van cryptominers. Zo kopen verschillende bedrijven massaal grafische kaarten op, omdat ze dan kunnen beginnen met het grootschalig minen. Door deze kwestie komen consumenten moeilijker aan een grafische kaart.
Dit probleem zullen meerdere bedrijven die in de grafische kaarten branche zitten, voorlopig nog wel even houden. Maar zodra de Bitcoin Koers instort, zal het probleem automatisch worden opgelost. Tot die tijd zal MSI voorzichtig zijn in het uitbrengen van grafische kaarten, omdat het nog maar de vraag is of consumenten een dergelijk product in huis kunnen halen. Wat consumenten wel in huis kunnen halen zijn deze vijf MSI producten.

5. MSI producten met GameSense functionaliteiten

Een van de grote MSI’s grote verrassingen op haar persevenement, was een nieuwe feature, die wordt geïmplementeerd in haar serie monitors. De nieuwe monitoren beschikken namelijk over een feature genaamd GameSense. Een handige optie, die ondersteuning zal bieden aan veel PC-gamers.
GameSense is gemaakt in samenwerking met het bedrijf Steelseries en werd geïntroduceerd tijdens de elektronicabeurs CES die dit jaar in januari plaatsvond. Daar zagen we voor het eerst een monitor, waar de randen voorzien waren van RGB-led lichten. Dat was niet bedoeld voor decoratie, maar om PC-gamers hulp te bieden tijdens het spelen van onder andere Counter Strike en DOTA 2.
De ingebouwde led lichten geven verschillende informatie weer, die je naar eigen keuze kan aanpassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met GameSense de hoeveelheid health, kogels of headshots te zien in de rand van je curved monitor. De nieuwe functie kan volledig aangepast naar je eigen wens en zijn er tientallen opties mogelijk om weer te geven. Aanpassingen doe je gemakkelijk in een softwareprogramma van MSI.
GameSense is beschikbaar op de monitoren Optix MPG27C en MPG27CQ.
128625

4. MSI Clutch Series muizen

MSI kennen we vooral van het produceren van grafische kaarten en moederborden. Ook kun je je eigen pc voorzien van MSI-accessoires. Het Taiwanese bedrijf lanceerde recent een aantal nieuwe producten binnen zijn collectie. Een aantal nieuwe muizen, toetsenborden, headsets en controllers is de afgelopen tijd uitgebracht.
Opvallende producten die we onder andere zagen waren de felbegeerde Clutch Series gaming muizen. MSI heeft in totaal twee muizen binnen haar serie.
MSI bracht in 2018 de Clutch GM70 en GM60 muizen uit. Beide lijken qua uiterlijk erg op elkaar, maar toch zien we een aantal verschillen in beide muizen. De GM70 draadloos te gebruiken en beschikt de muis over een optische sensor Avago PMW 3360, terwijl de GM60 alleen met een draad te gebruiken is. Daarnaast is de optische sensor van de muis een klasse lager dan zijn grote broer.
Beide muizen liggen goed in de vingers en beschikken over de in 2017 geïntroduceerde functie ‘RGB Mystic Light’. Een functie die ervoor zorgt dat je muis is voorzien van de nodige toeters en bellen. De muizen in kwestie staan in connectie met een softwareprogramma waarin je kan aanpassen welke verschillende kleuren de MSI-muis moet bevatten.
De GM70 kost 124 euro. Daarnaast ligt de GM60 voor ongeveer 83 euro in de winkels.
128626

3. Vigor Series Gaming toetsenborden

Naast een degelijke muis moet je pc logischerwijs ook beschikken over een goed toetsenbord. Bij MSI zit je dit jaar voor beide producten op het juiste adres.
Het Taiwanese bedrijf lanceerde twee toetsenborden binnen haar Vigor toetsenborden lijn. De twee toetsenborden onderscheiden zich van elkaar door de verschillende opties die je aan beide toetsenborden kan toevoegen. MSI lanceerde recent de modellen Vigor GK80 en GK70.
Laten we eerst beginnen met het mechanische toetsenbord GK80, dat voorzien is van een vrijstaande handpalmsteun, zodat de druk op de middelste polszenuw flink kan worden verminderd. Daarnaast beschikt het toetsenbord over rode of zilvere mechanische toetsen van het merk Cherry MX, en een USB 2.0 doorvoerpoort.
Het andere toetsenbord GK70 lijkt in veel opzichten op de GK80, alleen beschikt de GK70 niet over een numpad, waardoor het toetsenbord wel een stuk compacter wordt. Ook zal je op de GK70 geen USB 2.0 doorvoerpoort vinden. Beide toetsenborden zijn compatibel met de ‘RGB Mystic Light’ functie, en worden geleverd met extra toetsen.
De prijs van de Vigor GK80 ligt rond de 150 euro, terwijl de GK70 voor ongeveer 125 euro te verkrijgen is.
128627
Het Taiwanese bedrijf heeft maar liefst vijf PC’s binnen haar collectie. MSI heeft voor elk persoon een andere pc ter beschikking. De PC’s onderscheiden zich van elkaar door hun specificaties en uiterlijk. De voorgebouwde computers worden in verschillende locaties verdeeld, er zijn bijvoorbeeld MSI PC's verkrijgbaar voor in de woonkamer en voor de normale game kamer.
Ook spelers die regelmatig LAN Party’s en eSports evenementen bezoeken, kunnen bij MSI terecht.

2. Nightblade series

De Nightblade series richt zich vooral op de gamers, die in hun kamer een Gaming PC willen hebben. MSI presenteerde op haar persevenement de Nightblade M13. Een PC met een i5-8400 processor. Ook wordt de Nightblade M13 geleverd met twee verschillende grafische kaarten GTX 1050Ti en GTX 1060.
128629

1. Trident Series

De Trident series, springt in op de doelgroep van pc-gamers die graag op de bank willen gamen. Zo kan de Trident Series makkelijk worden aangesloten op een TV. Deze PC is ook handig voor console gamers, die de overstap maken naar pc-gaming.
De Trident PC is in twee varianten verkrijgbaar, een versie met een i5-8400 processor, terwijl de andere beschikt over de krachtige processor i7-8700. Ook zijn er verschillende grafische kaarten GTX 1050Ti, GTX 1060 en GTX 1070 op aanvraag beschikbaar.
De prijs van de Trident kan oplopen tot 2299 euro, maar is minimaal verkrijgbaar voor 1299 euro.

Populair Nieuws