MSI Nightblade MI3 Review - Zeer compact en behoorlijk krachtig

  MSI heeft een nieuwe Nightblade game-pc op de markt gebracht, de MSI Nightblade MI3. Deze zeer compacte desktop van 1000 euro is de nieuwste in de Nightbladereeks. Kan de MI3 de PC-gamer bekoren? Lees snel deze MSI Nightblade MI3 review om erachter te komen.

  We beginnen met het design van de MI3 en het eerste wat opvalt als je de PC uit de doos haalt is de omvang. De MI3 is met zijn 34 centimeter lengte, 27 centimeter hoogte en 13 centimeter breedte behoorlijk klein. Deze afmetingen in combinatie met het lage gewicht van ruim zes kilo zijn fijn omdat het de MI3 mobiel maakt.

  Een PlayStation 4 of Xbox One meenemen naar vrienden is namelijk de normaalste zaak van de wereld, bij een PC is dat anders. Bij de meeste PC’s en dan vooral gamingdesktops is dat een andere zaak. Vaak past het apparaat niet een rugzak en wordt het mede daardoor als lastig gezien om mee te nemen. Met de MI3 kan daar verandering in komen, door het compacte design heb je de MI3 zo in je rugzak gepropt. (6 kilo).

  Naast de compactheid ziet de MI3 er smooth uit. De behuizing is strak vormgegeven en mooi afgewerkt met verlichting aan de voorkant. Mocht de rode standaardkleur je vervelen, kun je deze uiteraard aanpassen door middel van de Mystic Light App.

  Nightblade M13 review

  Goede prijs-kwaliteit verhouding

  Als je op zoek bent naar een game-pc voor een goede prijs, dan is de MI3 een hele goede keuze. De hardware van de desktop heeft voldoende kracht om de huidige generatie games soepel te kunnen draaien. De MI3 die wij testten beschikt over de quad core i5-7400 processor , geklokt op 3.00 GHz, 16 GB aan DDR4 RAM en als grafische kaart de GTX 1060 6GB. Niet verkeerd voor duizend euro, zeker niet als je ook de 1 TB harde schijf en 128 GB aan SSD in je kast hebt zitten.

  Naast het bovenstaande beschikt de MI3 over een Intel B250 moederbord, acht USB-aansluitingen, twee HDMI-output aansluitingen en een 350W voeding. De MI3 beschikt aan de voorkant van de behuizing over een HDMI-poort die speciaal is geplaatst voor het aansluiten van je VR-headset. Van de USB-aansluitingen zijn er vijf USB 3.1 en de overige 2.0. Met de 3.1 aansluiting kun je tot wel tien keer zo snel bestanden overzetten als met 2.0.

  Ook beschikt de MI3 over het zogenoemde Silent Storm Cooling systeem. Waar desktops soms last hebben van lawaaierige ventilatoren hoor je de MI3 nagenoeg niet. Ook onder hoge druk is het apparaat niet te horen, wat fijn is voor tijdens het gamen zonder koptelefoon. Op deze manier heb je geen last van nutteloze achtergrondgeluiden.

  Nightblade M13 review

  Uitstekende prestaties op 1080p

  Nu de 1440p resolutie steeds populairder wordt om op te spelen is het een belangrijke vraag of je met de MI3 soepel op 1440p kan spelen. Het antwoord daarop is nee. De framerates van spellen op die resolutie komen ver onder de 60 frames per seconde uit, een ideale framerate voor veel gamers. Op 1080p is het een heel ander verhaal.

  Zo blijft de fps-teller bij The Witcher 3 in 1440p op ultra-settings rond de 40 fps hangen, terwijl die op 1080p met dezelfde settings net boven de 60 fps schiet. Ook bij Far Cry Primal blijft de teller steken rond de 40 fps in 1440p en schiet deze naar de 60 op 1080p.

  Nu zijn The Witcher 3 en Far Cry Primal games die vooral leunen op de kracht van de grafische kaart. Kijk je naar een game als Total War Warhammer, die het voornamelijk van de processorkracht moet hebben, dan komt de i5 7400 op ultra-settings net tekort.

  Dat is ook gelijk een klein nadeel aan de Nightblade MI3, de processor komt voor de gamer die alles op ultra wil spelen net tekort. Het scheelt misschien een paar frames per seconden maar sommige diehard pc-gamers willen minstens 60 fps. Dat kan de i5-7400 bij games die veel processorkracht vergen, niet altijd leveren.

  Een PC voor de aankomende vijf jaar?

  Ondanks dat de processor en grafische kaart niet de toppers van dit moment zijn, kunnen de twee uitstekende prestaties op 1080p geven. Of de MI3 ook in de aankomende vijf jaar de nieuwe games vloeiend kan laten lopen is onzeker. Daar zijn de i5 7400 en GTX 1060 niet krachtig genoeg voor om daar uitsluitsel over te geven.

  Dat is niet per se een tekortkoming aan de specificaties van de MI3 maar meer een constatering in het steeds veranderende gamelandschap op pc-gebied. Iedere game is weer beter en heeft meer eisen dan de vorige game en zo gaat het maar door. Alleen als je een superprocessor en enorme goede grafische kaart hebt kun je zeggen dat je de aankomende vijf jaar games op de hoogste settings op 1080p kunt spelen.

  Nightblade MI3 review

  De MI3 is zijn geld meer dan waard

  Een goede processor, veel aansluitingen voor USB en HDMI, ontzettend stil in gebruik, een goede grafische kaart, 1 TB aan opslag en een SSD van 128 GB. Dat alles voor een prijs van 1000 euro. Een betere deal op prijs-kwaliteit vind je bijna niet en daarom is de MSI Nightblade MI3 een zeer geschikte aankoop voor gamers die genoegen nemen met 60 fps op een resolutie van 1080p.

  Wil je de MSI Nightblade MI3 kopen? Dat kan bij MediaMarkt, voor nog geen duizend euro heb je deze compacte krachtpatser al in huis.

  8

  De plus- en minpunten

  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • Zeer compact
  • Stil
  • Processor had beter gekund
  • Toekomstige games misschien niet op 60 fps

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.