Op bezoek bij de MSI Gaming Day!

  Op 9 Juni was het dan eindelijk zover, de jaarlijkse MSI Gaming Day was aangebroken. MSI is al jaren een begrip in de gaming community en dit hebben ze ook met deze dag weer dik bewezen. En wij waren erbij!

  Even een stukje geschiedenis voor de lezers die onder bizarre omstandigheden nog nooit van MSI gehoord hebben. Micro Star International is een bedrijf dat zich focust op het maken van gaming gear met bijzonder hoge prestaties. Denk hierbij aan high-end laptops, desktops, moederborden, grafische kaarten, etc.

  Het event werd dit jaar gehouden bij Enversed VR Center in Eindhoven. Dit bedrijf biedt allerlei verschillende VR-ervaringen, meestal in de vorm van arrangementen. Deze locatie was natuurlijk ideaal voor een event als deze, aangezien MSI nu ook vrolijk gebruik kon maken van alle vette VR-mogelijkheden van Enversed.

  VR

  Laten we daar maar gelijk op doorgaan, dat Virtual Reality, want dat was er in overvloed. Om even een beeld te schetsen, het event vond plaats in een soort oude fabriek, waar de zevende en de achtste verdieping van werden omgetoverd tot nerd-walhalla. Op de zevende verdieping was de VR-area te vinden, plus nog wat kleinere games zoals Tekken 7, Hearthstone en Rocket League.

  Op de achtste verdieping stonden de grote tafels met games als PUBG, Fortnite, Overwatch en CS:GO. Ook was er een podium te vinden met een grote beamer, waarop verschillende streamers te zien waren. Het leuke was dat deze streamer in levende lijve naast deze beamer op het podium zat.

  Oké, terug naar de wondere wereld van VR. Aan keuze was geen gebrek bij Enversed. Je kon een mooie foto laten maken voor een greenscreen zodat je een echte eigen MSI-dag foto hebt, (zie het schitterende resultaat hieronder). Niet dat dat iets met VR te maken had, maar geinig was het wel. Ook konden alle gasten een heuse virtuele parachutevlucht maken, waarbij het doel was om je parachute zo te sturen dat je door zwevende rondjes heen vloog.

  Het zou natuurlijk niet speciaal genoeg zijn als MSI niet hun eigen twist zouden geven aan een VR-experience. Het resultaat was een 8 vs 8 arena shooter, in VR!

  Hawt

  eSporters & streamers

  MSI is natuurlijk trotse sponsor van een groot aantal eSporters, dus er waren er ook een flink aantal aanwezig bij deze MSI Gaming Day. Het event werd bijgewoond door professionele gamers van mCon eSports en Power Unlimited.

  Van mCon was het Hearthstone team te vinden op de vloer om tips te geven, of, zoals wij hebben ondervonden, gewoon even een relaxt gesprek mee aan te gaan. Vanuit Power Unlimited kwam een eigen Rocket League team bestaande uit drie jonge eSporters ons vergezellen om te gamen tegen diegenen dapper genoeg om de uitdaging aan te gaan. Of dit ook is gelukt is nog maar de vraag. Toen iemand één van de spelers vroeg wat ze konden doen om van ze te winnen antwoordde hij namelijk met een lach: 'Onze PC uitzetten!'

  Ook was populaire streamer Samora aanwezig om te streamen en alle brandende vragen van fans te beantwoorden. De stream was de gehele tijd via het grote scherm te volgen, dus als je aan het wachten was om een potje CS:GO te spelen had je in ieder geval wat entertainment.

  Games

  Dan nu over naar het belangrijkste onderdeel van de MSI Gaming Day, gaming! Dit werd gedaan aan een aantal lange tafels en alle games werden gespeeld op monsters van computers. De nieuwste laptops en desktops waren te gebruiken, en de desktops waren negen van de tien keer ook nog eens in bizar mooie monitors geprikt.

  De games die met topprestaties te spelen waren zijn: Fortnite, Player Unknown's Battlegrounds, Overwatch, Hearthstone, Counter Strike: Global Offensive, Assassin's Creed: Origins, The Crew 2, OSU!, F1 2017, Trackmania, Tekken 7, Dragonball FighterZ en Far Cry 5. Mocht je dat nog niet genoeg vinden, waren er ook nog wat andere kleinere activiteiten zoals een oude arcade machine, een pinball machine en een airhockey tafel. Verveling was duidelijk niet toegestaan.

  De games waren allemaal top georganiseerd. Bij bijvoorbeeld PUBG speelde je samen met een willekeurige andere spelers aan de tafel van 20 mensen. Daarna werd je alle 20 in de map gedropt en was het vechten tot het laatste duo over was. Het was heel erg tof om met mensen die je nog nooit hebt gezien te gamen en met elkaar te praten via de headsets.

  Wat misschien nog wel een tikje toffer was, was het gamen op de apparatuur die je aangeboden werd. Alles speelde fantastisch weg en zag er magisch mooi uit op de gigantische curved monitors. Als je nog niet overgehaald was dat PC dé manier is om te gamen, ben je het na een dagje bij MSI rondsnuffelen zeker wel.

  Prijzen

  Wat als rode lijn door alle games terugkwam, was een hele mooie MSI stempelkaart. Bij elke game kreeg je namelijk een kleurrijk stempeltje op je kaart, en als je er minimaal zeven verzameld had kon je hem in een glimmende doos stoppen. Aan het einde van de dag werden daar willekeurig kaartjes uit gegrabbeld en echt hele mooie prijzen weggegeven. Denk hierbij aan toetsenborden, headsets, Intel processors en zelfs een gloednieuwe MSI laptop!

  MSI Gaming Day 2018

  MSI, wat hebben jullie weer een topdag neergezet. Al jullie werknemers waren bizar aardig en altijd in voor een praatje, de games zagen er top uit en speelden heerlijk, het eten en drinken was goed (en gratis), en volgens mij heeft iedereen het ontzettend naar zijn/haar zin gehad. Mocht je nou twijfelen om volgend jaar te gaan, niet doen, gewoon gaan. Als je van games en een echt community-gevoel houdt is dit event echt wat voor jou. En naar MSI, petje af!

  Nieuwsgierig geworden naar MSI? Lees hier onze review van een paar nieuwe producten!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.