Mortal Kombat 11 roster - Het complete overzicht!

  De lancering van Mortal Kombat 11 is een feit en dat betekent dat het roster van vechters compleet is. Alle personages waarmee je elkaar de hersens in kan slaan zijn bekend inclusief Shao Kahn die eigenlijk als pre-order bonus geldt. Hieronder hebben wij een overzicht van alle vechtersbazen voor je gemaakt!

  10. Cassie Cage, Sonya Blade en Johnny Cage - de familiereünie

  Drie karakters die voorkomen in het Mortal Kombat 11 roster behoren tot een liefdevol gezin dat iedereen in elkaar beukt. Liefdevolle moeder Sonya Blade, vader Johnny Cage en hun dochter Cassie Cage. Deze moordmachines zijn alleen niet het standaard gezinnetje, maar dat had je waarschijnlijk al gemerkt.

  Sonya had een hoge functie in het leger en Johnny is een mislukte acteur die zichzelf hoog heeft zitten. Samen wisten deze twee tegenpolen een relatie te krijgen en uiteindelijk vond er zelfs een huwelijk plaats waaruit een kind voort is gekomen: Cassie Cage. Deze drie karakters hebben allemaal unieke skills die goed van pas kunnen komen. Sonya kan door middel van een soort roze energie haar tegenstanders aanvallen en Johnny beheerst verschillende vechtkunsten zoals bijvoorbeeld karate.

  Cassie heeft een mix de vechtstijl van beide ouders. Ze kan bijvoorbeeld groene energie gebruiken om haar tegenstanders aan te vallen dankzij haar moeder, maar weet het ook voor elkaar te krijgen om dankzij haar vader te beschikken over een aantal toffe vechtkunsten. Ze heeft bijvoorbeeld de nut punch van Johnny Cage geleerd om haar tegenstanders flinke pijn toe te bedelen.

  9. Scorpion, Raiden en Sub-Zero: van deze gasten kom je niet af

  Over de oude garde van Mortal Kombat gesproken: dit zijn drie oudgedienden die al vanaf het begin in de gameserie zitten. Scorpion, Raiden en Sub-Zero maken hun opwachting weer in Mortal Kombat 11 en zijn ook dit keer helemaal klaar voor de strijd. Alle drie de krijgers hebben zo dan ook hun eigen aanvallen en karakteristieken, waarmee je je tegenstander tot moes kan slaan.

  Scorpion zijn krachten en vaardigheden maken veel gebruik van zijn speer, zwaarden en hellfire, een variant van vuur uit de onderwereld. Hij is bestendig tegen dit vuur en kan het tegen zijn vijanden gebruiken. Raiden haalt zijn krachten uit een ander element uit de natuur. Hij is namelijk een dondergod die zijn goddelijke macht gebruikt om aan te vallen.

  Sub-Zero is een Cryomancer die in het echt Bi-Han heet.ââââââ Met zijn controle over het element ijs kan hij iedereen met dit bevroren water op zijn hersenpan meppen of doorboren met wapens gemaakt van ijs. Combineer dit met wat ninjavaardigheden en je hebt een goede strijder.

  8. Kano en Kabal: benderuzies

  De karakters uit het Mortal Kombat 11 roster zijn er niet alleen om flink mee te knokken, maar je kunt ook hun achtergrondverhalen volgen. Neem bijvoorbeeld Kano en Kabal: deze twee strijders uit de game hebben samen een achtergrond. Kano begon in de eerste Mortal Kombat als eerste lid van the Black Dragon bende. Later dook een aantal andere leden uit deze bende op in de franchise.

  Een van deze leden was Kabal. Hij sloot zich aan bij de Black Dragon Clan in het derde deel. Zijn doel was om de nieuwe leider van de bende te worden, wat betekende dat Kano van de troon af moest stappen (of hier met grof geweld vanaf getrapt moest worden). Later besloot Kabal zijn slechte verleden achter zich te laten en goed te doen. Hij werd een politieagent aan Kurtis Stryker zijn zijde, maar al snel werd hij daarna verminkt door een aanval van Kintaro.

  Kabal weet door aan beide kanten van de wet te hebben gestaan veel verschillende vechtkunsten en kan erg goed overweg met hoekzwaarden. Kabal is daarnaast razendsnel in zijn bewegingen, waardoor hij vijanden letterlijk kan laten tollen. Kano gebruikt vechtstijlen die hij van de ultieme meesters heeft geleerd. Gemeen vechten is het sleutelwoord van Kano. Spugen, stiekem iemand een mes in zijn rug steken en de laser die hij in zijn oog heeft zitten helpen hem daarbij een handje.

  7. Kung Lao en Liu Kang: opgestaan uit de dood

  Als volgende strijders nog een paar oudgedienden uit de franchise die er vanaf moment één bij waren. Kung Lao en Liu Kang zijn terug uit de dood. Beide krijgers zijn niet alleen opgestaan uit de dood, maar ook krijgers van White Lotus Society. Liu Kang stierf als eerste en Kung Lao wilde wraak voor niet alleen Kang's dood, maar ook zijn andere bondgenoten - en vrienden - die zijn gestorven door de krachten van Shang Tsung.

  Hoewel Kung Lao, net als Liu Kang potentieel gezien werd al winnaar voor de Mortal Kombat toernooien, stierf ook hij tijdens de aanval op Outworld. Deze twee krijgers zijn ondoden, net als enkele andere vechters in Mortal Kombat 11, en hebben een heerlijk zombietintje. Wij zijn in ieder geval heel blij dat ze tot het Mortal Kombat 11 roster behoren, want hun vechtkunsten hadden we niet willen missen. Zulke sterke krijgers kun je goed gebruiken!

  6. Baraka, Kollector en D’vorah: dierlijke instincten

  Niet alleen mensen, krijgers en cyborgs zijn onder de knoppen te krijgen in Mortal Kombat 11. Naast al deze schepsels is er een aantal karakters te bespelen die wat meer vertrouwen op de krachten van de natuur. Met de krachten van de natuur bedoelen we de dieren die daarin voorkomen. Karakters als Baraka en D’vorah komen namelijk ook voor in het Mortal Kombat 11 roster.

  Baraka is officieel niet gebaseerd op een dier, maar als je naar hem kijkt lijkt hij op het eerste gezicht wel een beetje op een gestoorde haai. Eigenlijk komt Baraka gewoon niet van onze dimensie, maari s hij een Tarkatan strijder wat een soort hybride is van een demon en een inwoner van de onderwereld. Door zijn afkomst heeft hij dan ook vaardigheden die sterker zijn dan dat van een mens. Als aanvoerder van zijn ras is Baraka absoluut een sterke strijder. Pas maar op voor zijn zwaarden, want als je daar tussen komt vast te zitten rijt hij je aan stukjes!

  D’vorah is wel precies wat ze lijkt. Dit wezen is een insect en fungeert zelfs als leider van haar nest. Met haar extra ledematen kan ze dan verschillende aanvallen uitvoeren en daarnaast kan deze dame gif spuiten om haar vijanden te bedwelmen. D’vorah kan zoals het een goed insect betaamt zelfs een klein stukje vliegen. In Mortal Kombat 11 kan D'Vorah zelfs in een insect veranderen, waardoor ze moeilijker te raken is en dus nog gevaarlijker is.

  The Kollector is een karakter dat misschien niet veel weg heeft van een groot roofdier, maar moet je het personage zeker niet onderschatten. Hij is namelijk een waar beest tijdens gevechten en doet een beetje denken aan een insect met zijn meerdere ledematen. The Kollektor verzameld allerlei dingen in de verschillende werelden en schuwt niet om deze in de strijd in te zetten. Met zijn vier armen slaat hij tegenstanders in een rap tempo in elkaar of hij steekt messen genadeloos in het lichaam van zijn vijand om daarna de keel door te snijden. The Kollector lijkt dan misschien niet op een roofdier, maar hij is niet iemand om mee te spotten.

  5. Skarlet, Kitana, Frost en Jade: echte vrouwelijke strijders

  Als volgende in de lijst met vechters komen er drie dames aan bod: Skarlet, Kitana, Frost en Jade. Naast het feit dat deze die vrouwen erg fijn zijn om naar te kijken, wil je zeker geen ruzie met ze. Allevier deze pittige dames hakken je namelijk zo de grond in. Daarvoor hebben deze krijgsters unieke wapens. Zo heeft Kitana haar waaiers en heeft Jade haar vechtstok. Skarlet maakt gebruik van een ander wapen, namelijk bloed waarmee ze wapens fabriceert en Frost maakt als vanouds gebruik van ijskoude bewegingen, alleen doet ze dit in Mortal Kombat 11 vanuit een cybernetisch pak.

  Naast het arsenaal dat de dames met zich mee dragen hebben ze andere unieke talenten. Jade heeft bijvoorbeeld de vaardigheid dat ze tijdelijk immuun kan worden voor projectielen. Skarlet kan naast het sturen van bloed een vloeibare staat aannemen en daardoor kan verdwijnen in haar omgeving met een soort teleport move. Frost kan op haar beurt vernuftig gebruik van haar cybernetische pak en kan haar hoofd als projectiel gebruiken.

  Natuurlijk kunnen we Kitana niet vergeten. Met haar scherpe waaier snijdt ze de keel door van haar vijanden en hakt ze de schedels doormidden. Ze is dan ook niet voor niets Shao Kahn's favoriete moordenaar. Alle vier de dames zijn pareltjes om naar te kijken, maar vermoorden je wanneer je enkele seconden afgeleid bent door hun schoonheid. Ze zijn namelijk snel, dodelijk en hebben ontzettend veel variatie in hun combo's.

  4. Jax en Jacqui Briggs: familiereünie twee

  Het Cage gezin is niet de enige familie in Mortal Kombat 11. Er is een tweede familiereünie te vinden in het Mortal Kombat 11 roster. Majoor Jackson “Jax” Briggs en Jacqueline Sonya “Jacqui” Briggs zullen namelijk ook weer van de partij zijn in de aankomende Mortal Kombat game. Deze vader en dochter zijn niet vies van een beetje combat en weten allebei keiharde stoten uit te delen.

  Jacqui is een getrainde Olympische bokser die in staat is om een volwassen man bewusteloos te slaan met één klap. Dat in combinatie met elektrische pantserhandschoenen die plasma-energie af kunnen vuren maakt haar een waardige tegenstander. Zeker niet als je bedenkt dat ze ook een heel aantal trucjes van haar vader meegekregen heeft. Als majoor in het leger kan je geen slechte vechtkunsten hebben. Jax is los van een echte spierbonk een ijzersterke man die vooral op kracht werkt. Door zijn cybernetische armen is hij nóg sterker geworden waardoor iedere klap van deze man hard aankomt. Jax is daarnaast erg sterk op het gebied van worpen. Als hij je eenmaal in zijn handen heeft, kun je er vanuit gaan dat het flink pijn gaat doen.

  3. Noob Saibot, Kotal Kahn en Shao Kahn: mannen in uniform

  Vrouwen houden van een man in een uniform, maar of de krijgsters in deze game zo wild worden van Shao Kahn, Noob Saibot en Kotal Kahn is nog maar de vraag. Als je Kotal Kahn bijvoorbeeld even bekijkt op het gebied van vaardigheden zou je niet met hem in de ring willen staan. Deze strijder is niet menselijk, maar ook Och-Tekk, een soort Azteekse krijger. Dit geeft hem de mogelijkheid om zowel iemands schedel in stukjes te kraken als zijn eigen wonden helen door middel van zonlicht. Daarnaast drinkt hij letterlijk het bloed van zijn vijanden en kan hij veranderen in een dier.

  Kotal Kahn is om even samen te vatten de perfecte mengelmoes van twee werelden. Kotal is dan misschien wel een waardige krijger, maar Noob Saibot kan er ook wat van. Noob begon als de oorspronkelijke Sub-Zero Bi-Han met controle over het element ijs, maar is doodgemaakt. Hierna kwam hij weer tot leven als Noob Saibot, letterlijk een schaduw van zijn oude lichaam. Hij beschikt niet over de kracht om ijs te manipuleren, maar kan schaduwen naar zijn wil buigen. Hij gebruikt ze om te teleporteren, als projectiel of als hulpje om de tegenstander bijvoorbeeld vast te houden.

  De derde vechtersbaas in deze rij is iemand die bijna iedereen in het roster zo'n beetje haat. Shao Kahn is namelijk lang de belichaming van het kwaad geweest in Mortal Kombat. Hij heeft meerdere personages binnen het Mortal Kombat universum opgeleid tot uitmuntende moordenaars zoals Kitana en Jade, maar dat ging niet op een hele fijne manier. Daarnaast probeerde Shao Kahn de wereld over te nemen, iets dat met ijzeren vuist (of eigenlijk met een enorme hamer) ging. Met Shao Kahn wil je niet spotten en dat maakt hem een goed karakter om je tegenstanders te lijf te gaan. We zijn erg blij dat hij voorkomt in het Mortal Kombat 11 roster met zijn magische krachten en onmenselijke superkracht.

  2. Erron Black: een duistere cowboy

  Het woeste westen heeft niet alleen maar gezellige drankorgels in de bar zitten, maar ook een aantal duistere cowboys die wel wat rake klappen uit weten te delen. Erron Black is een perfect voorbeeld van zo’n cowboy. Black is een meester van vuurwapens en schiet je binnen enkele seconden overhoop. Black is een huurmoordenaar en schuwt er niet voor om na een dealtje met iemand talloze strijders de grond in te werken. Daarbij hoort vaak ook zijn opdrachtgever.

  Als cowboy is Black natuurlijk erg handig met vuurwapens. Naast zijn behendigheid met vuurwapens weet Erron ook andere tactieken te gebruiken om zijn tegenstander te verslaan. Deze krijger is bijvoorbeeld niet vies van zwaarden en ook zijn vuisten laat hij graag spreken. Erron Black is daarmee zeker een waardige strijder in het Mortal Kombat 11 roster.

  1. Geras en Cetrion: dienaren van de tijd

  Als laatste strijders in het Mortal Kombat 11 roster komen de dienaren van de tijd voorbij: Cetrion en Geras. Zij zijn de handlangers van de nieuwe antagonist Kronika en vechten voor een nieuwe tijdlijn. Cetrion is de dochter van Kronika die vooral overkomt als een lieftallige dame. Vergis je niet in haar, want met haar krachten om de elementen te besturen maakt ze je binnen luttele seconden af. Cetrion beheerst daarnaast de kracht over kristallen en daarmee bekogelt ze je.

  als tweede handlanger van Kronika is er Cetrion. Hij is de dienaar van de tijd en bestaat uit zand. Met zijn lichtgevende blauwe ogen en gespierde lijf weet hij zo je hart voor zich te winnen, tenminste als hij niet eerst je schedel tot stof vermaalt. Geras is een bovennatuurlijke strijder die niet alleen de tijd weet te beïnvloeden in zijn voordeel, maar ook weet te teleporteren. Wat een gave zou dat zijn in het echte leven.

  Naast deze bovennatuurlijke krachten kan Geras uit het Mortal Kombat 11 roster ook zand gebruiken voor het maken van muren, obstakels en wapens als zwaarden. Deze kan deze lichtgevende strijder allemaal in zijn voordeel gebruiken. Geras is een van de sterkste strijders die voor zal komen in het Mortal Kombat 11 roster.

  Het Mortal Kombat 11 roster - waardige strijders?

  We hebben je zojuist een handig overzicht gegeven met alle 25 strijders die voor zullen gaan komen in Mortal Kombat 11. Van al deze personages, wie van het Mortal Kombat 11 roster lijkt jou het meest interessant om te gaan gebruiken in gevechten? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  Ben je een grote Mortal Kombat fan? Dan kun je ons artikel met vijf Mortal Kombat 11 DLC vechters die wij willen zien nog even bekijken. Ons oordeel van de game is te lezen in de Mortal Kombat 11 review.

  Mortal Kombat 11

  Verkijgbaar vanaf 23 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.