Monster Hunter World Iceborne DLC features - een ijzige wereld (gespeeld op E3)

Article
zondag, 23 juni 2019 om 9:00
xgn google image
Monster Hunter World wordt binnenkort behoorlijk wat groter. Tijdens E3 2019 mochten wij vast in de sneeuw spelen. We ontdekten niet alleen nieuwe monsters, maar nog veel meer toffe dingen zoals nieuwe uitrusting en nieuwe moves. Dit zijn de Monster Hunter World Iceborne DLC features!

5. Een besneeuwde wereld

In Monster Hunter World liep je altijd door een weelderige jungle met grotten en open vlaktes vol bloemen en groene tinten. Iceborne pakt het net even wat anders aan door je in een compleet nieuwe omgeving te droppen die bedekt is met een dik pak sneeuw. De omgeving heeft Hoarfrost Reach en belooft de grootste omgeving in de game te worden.
Deze omgeving is een onherbergzaam gebied waarin overleven moeilijk is. Dat geldt voor het lokale ecosysteem, maar ook voor jou als jager en je feline vriend. Tijd om de sneeuwschoenen aan te doen en een dikke sjaal mee te nemen op jacht dus. Er moet namelijk wel gewoon gejaagd worden op monsters in deze nieuwe omgeving.
152062 1

4. Een hete bak chocomelk

Om in Hoarfrost Reach enige kans van overleven te hebben moet je je kleding aanpassen. Dat betekent dat je niet in je zuurverdiende kloffie uit de standaard game rond kunt lopen, want dit is simpelweg niet warm genoeg. De Iceborne DLC biedt je gelukkig nieuwe outfits aan die aangepast zijn op de gure temperaturen in deze omgeving.
Daarnaast is het ook handig als je hete pepers meeneemt en andere ingrediënten om warme drankjes te maken, want zonder deze dingen zal je ongetwijfeld niet overleven in de sneeuw. De kou haalt namelijk langzaam je stamina meter leeg en de enige manier om dit (tijdelijk) tegen te gaan is met hete drankjes.
152063 1

3. Monsters om rekening mee te houden

De omgeving in de Iceborne DLC bevat niet alleen een pak sneeuw. Er gedijen ook wezens die prima met de sneeuw om kunnen gaan en dat zijn voor jou ook meteen de grootste dreigingen. Nieuwe monsters vormen de rode draad in je onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan de Velkhana, de Shrieking Legiana en de Nargacuga die in Hoarfrost Reach leven.
Wij kregen in onze speelsessie met de game te maken met andere wezens, namelijk de Beotodus, een wezen dat pijlsnel door de sneeuw beweegt en je als een soort zandworm belaagt, en de Banbaro die met zijn enorme hoorns als een malle op je afgestormd komt. De meest verschrikkelijke vijand die wij tegenkwamen is de Tigrex.
Dit wezen is zo snel en meedogenloos dat je zelfs met meerdere spelers een uitdaging zult hebben om deze te vellen. De Tigrex blijft maar aanvallen, zelfs wanneer je net met je gezicht in de sneeuw gedrukt bent door het wezen. Doordat hij je ook nog eens stunt, kan het zomaar zijn dat de eerste klap van het wezen fataal is. Snelheid en de kunst van het ontwijken is hierbij dus cruciaal.
152064 1

2. Nieuwe monsters om te berijden

Naast nieuwe angstaanjagende wezens die je het liefst verscheuren, bevat de nieuwe wereld ook een aantal wezens die je kunt berijden. Deze Raider Rides zijn kleinere wezens die je snel van A naar B kunnen brengen en daarnaast ook ingezet kunnen worden om de sporen van monsters te volgen. Handig, zeker gezien bewegen in de sneeuw niet het gemakkelijkst is in de DLC.
De Raider Rides zijn alleen geen tamme monsters. Je moet ze dus eerst een pak slaag verkopen voordat je erop kunt gaan zitten voor een ritje. Dan nog doen de monsters wat ze willen. Even linksaf slaan of rechtsaf slaan is dus geen optie. De kans bestaat zelfs dat je Raider Ride je voor de voeten van een wezen dropt als je even niet oplet. Als dat toevallig een Tigrex is, heb je een flink probleem. Afstappen duurt namelijk even en voordat jij klaar bent voor actie zit je al tussen de kaken van het massieve beest.
152065 1

1. Nieuwe Hunter acties en uitrusting

Natuurlijk kan een DLC pakket niet uitgebracht worden als er geen nieuwe wapens beschikbaar komen. Iceborne DLC is dar geen uitzondering op. Capcom heeft met deze content nieuwe Hunter acties toegevoegd die mede door de nieuw toegevoegde Clutch Claw mogelijk worden. Deze grappling hook kun je gebruiken om jezelf naar een monster toe te trekken en zo snel bij zijn hoofd of andere hoge gedeelten te komen. Het wapen zorgt voor een toffe nieuwe toevoeging aan de game.
Naast de Clutch Claw kun je ook een Flinch Shot gebruiken. Als je deze skill inzet schiet je ineens al je flash pods op een monster af, waardoor deze (mogelijk) gestunt raakt. Dit is voornamelijk handig bij snelle monsters zoals de Tigrex.

Monster Hunter World Iceborne DLC features – niet voor iedere hunter

De Iceborne DLC komt op 6 september naar Monster Hunter World. De content is alleen niet meteen beschikbaar voor iedereen. Je moet namelijk de voorgaande missies doorlopen hebben en voldoen aan de minimale eisen wat betreft je hunter rank. Deze content is dus niet voor de beginnende jagers. Gelukkig maar, want de monsters in de sneeuw peuzelen groentjes in no time op.