Alle Battlefield 5 War Stories op een rij

  Battlefield V gaat net als eerdere delen een singleplayer verhaal aanbieden. Dit zal alleen wel net als in Battlefield 1 verteld worden door middel van verschillende verhalen. We waren in Parijs om aan de slag te gaan met de verschillende Battlefield 5 War Stories.

  In totaal zullen er inclusief de proloog vijf Battlefield 5 War Stories zijn, maar daar zitten wel wat haken en ogen aan. De proloog is namelijk wel te zien als aparte War Story, maar is qua lengte niet vergelijkbaar met de rest. Daarnaast is de laatste War Story, The Last Tiger niet vanaf lancering speelbaar. Die komt namelijk pas in december.

  Nordlys

  In Parijs konden we van alle Battlefield 5 War Stories het Nordlys-verhaal volledig spelen. In dit verhaal speel je als Solvieg die haar moeder uit de handen van de Nazi’s wil redden. Dit doe je niet als traditionele soldaat, maar eerder als een sluipend monster in het donker. Solveig weet namelijk haar omgevingen op en top te gebruiken.

  Die omgevingen zijn de bossen en toendra’s in Noorwegen die het speelgebied dienen in het Nordlys-verhaal en zijn meer dan alleen een prachtig, realistisch plaatje. De omgevingen worden namelijk ook in het verhaal meegenomen, wat op fantastische wijze naar voren komt wanneer Solveig bijvoorbeeld van vuurkamp naar vuurkamp moet sluipen om de onderkoeling moet bestrijden. De Nordlys War Story laat je dan ook in korte tijd gehecht raken aan de kleine cast aan personages, waarbij je soms zelfs een traantje moet wegpinken.

  Under No Flag

  Hoewel Under No Flag, de tweede van de Battlefield 5 War Stories je geen traantjes doet wegpinken, geeft het wel een flinke stoot adrenaline. In het tweede verhaal gingen we namelijk op pad met William Bridger, een gevangene die de oorlog in wordt gesmeten, omdat hij bruikbaar is voor de geallieerden. Het is zijn taak om een vliegtuig op te blazen op een basis in Noord-Afrika, iets waar hij alles behalve voor getraind is.

  Hij is namelijk alleen heel goed in het maken van bommen, een vaardigheid die hij heeft opgepikt in zijn tijd als misdadiger. Het is zijn persoonlijkheid die kenmerkend is voor de gameplay van Under No Flag. William Bridger is namelijk net zo bombastisch als de situatie waarin je terechtkomt als je er niet voor kiest rondom de basis rond te sluipen. Hoewel het niet de meest tactische optie is, zorgt het wel voor het meeste plezier dankzij een goede dosis knallen, rennen en granaten naar vijanden gooien.

  Tirailleur

  De laatste van de speelbare Battlefield 5 War Stories die je kunt spelen bij release is Tirailleur. Hierin speel je als een soldaat die aan het Franse front vecht terwijl hij en de andere mankrachten te weinig wapens hebben en in de minderheid zijn. Het doet al snel denken aan Saving Private Ryan.

  Niet door het emotionele verhaal dat wordt voorgeschoteld, maar doordat de eerste vijf minuten een veldslag in beeld brengen. Alleen wordt het strand van Normandië ingeruild voor de Franse bossen. De opzwelling van de muziek alleen al doet je handen zweten en dat gebeurt dubbel en dwars wanneer je het gevoel hebt alsof je omsingeld wordt door een groep Nazi’s.

  Battlefield 5 War Stories brengen je na release The Last Tiger

  Nadat Battlefield V op 20 november uitgebracht wordt op de PlayStation 4, Xbox One en PC komt er een maand later in december een nieuwe War Story uit. Hoewel The Last Tiger één van de Battlefield V War Stories is, zal deze er wel drastisch anders uitzien dan de andere War Stories. Het verhaal zal namelijk alleen mensen die Battlefield 1 gespeeld hebben bekend voorkomen, in het specifiek de War Story Through Mud & Blood.

  The Last Tiger legt namelijk de focus op Peter Müller, een Nazi die de oorlog vecht vanuit een Tiger I tank. Veel details over de War Story zijn nog niet bekendgemaakt, al vertelde Bernd Diemer, Creative Director bij DICE ons wel dat het een verhaal is dat hem intrigeerde. Dit komt doordat de soldaten die in een Tiger I Tank zaten de oorlog op een hele andere manier ervaren hebben waardoor de vraag ontstond wat het met iemands geestelijke gezondheid zou doen. Zij hadden namelijk veel meer bescherming en leefden een stuk langer.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.