Ghost Recon Wildlands gameplay tips - Overleven in Bolivia

  Ubisofts nieuwste creatie, Ghost Recon Wildlands, ligt in in de winkelrekken. In de game kun je aan de slag als een elitesoldaat en krijg je de zware taak om de Santa Blanca kartel in zijn geheel op te doeken. Wij geven je wat Ghost Recon Wildlands gameplay tips mee om als winnaar uit de strijd te komen.

  5. Maak zoveel mogelijk gebruik van stealth

  Hoewel de titel van de game suggereert dat je helemaal los kunt gaan en dit dus ook moet doen, is het ten strengste aan te raden om juist zoveel mogelijk op een delicatere manier van jouw vijanden af te komen. De Ghost Recon Wildlands gameplay biedt tal van opties om bendeleden zonder al teveel lawaai om te brengen, en de game leent zich daardoor erg goed voor deze speelstijl.

  Zo heeft vrijwel elk geweer in de game de mogelijkheid om gebruikt te worden met een geluidsdemper, waardoor schoten vrijwel niet gehoord worden door de vijand. Een sluipschuttersgeweer is hierbij ideaal, omdat je te allen tijde op een veilige afstand van jouw vijanden zit. Mocht het dus toch een keer fout gaan, dan heb je alle mogelijkheid om jezelf in veiligheid te brengen.

  4. Kies het juiste tijdstip uit om toe te slaan

  Naast het juiste schietijzer is ook het tijdstip van aanvallen een factor die meeweegt tijdens jouw gevecht tegen de Santa Blanca-kartel. Ghost Recon Wildlands kent een dynamische dag-en-nacht-cyclus, waarbij vijanden jou in het donker een stuk minder goed kunnen zien dan wanneer de zon vol op je bol schijnt.

  Wees dus een echte geest, en verkies het maanlicht boven de warmte van de zon. Zeker als je jouw nachtvisie gebruikt heb je een flink voordeel op jouw vijand, wat resulteert in een makkelijkere overwinning. Wellicht zullen ze zelfs nooit weten dat jij langs bent geweest, iets dat de Ghost Recon Wildlands gameplay interessanter en leuker maakt!

  3. Gebruik je gadgets

  Het eerder genoemde nachtvizier is overigens niet de enige uitrusting waartoe jij beschikt in Ghost Recon Wildlands. Als elitesoldaat heb je toegang tot een heel arsenaal aan futuristische en minder baanbrekende gadgets die het werk een stuk makkelijker kunnen maken. De drone is hiervan nog wel het belangrijkste hulpstuk in de game.

  Dit kleine hulpje kun je gebruiken om de omgeving binnen no-time te verkennen. Vijanden worden zonder problemen gemarkeerd als je ze in jouw lens krijgt, en hierdoor sta je dan ook niet voor een verrassing als je vervolgens een basis binnenvalt.

  Maar ook dingen als C4 en andere explosieven kunnen je helpen. Zeker als je in een benarde situatie terechtkomt, ben je blij dat je dit gereedschap bij je draagt.

  2. Ga op zoek naar vaardigheidspunten

  Maar voordat je met al die leuke speeltjes aan de slag kunt, moet je ze wel eerst vrijspelen om te kunnen gebruiken in de Ghost Recon Wildlands gameplay. Dit doe je met zogenoemde vaardigheidspunten die te verdienen zijn door missies te voltooien, jouw karakter in level te laten stijgen, of gewoon door punten te vinden in de digitale versie van Bolivia.

  Daarbij heb je ook grondstoffen nodig die door de hele map verstopt liggen. Wil je een extra boost aan broodnodige goederen, dan zijn zijmissies de ideale oplossing. Dikwijls verdien je hier minder ervaringspunten mee, maar is de hoeveelheid grondstoffen als beloning weer vele malen hoger.

  1. Ronsel vrienden voor hulp

  Dat je in Ghost Recon Wildlands genoeg materieel tot je beschikking hebt om een klein leger om te legen, moge duidelijk zijn. Toch kun je het soms nog best lastig hebben tijdens de vele vuurgevechten. Gelukkig biedt de game co-op, zodat je het avontuur van begin tot eind kunt spelen met maximaal drie vrienden.

  Zodoende heb je altijd iemand die voor je uitkijkt als je neer gaat in het gevecht. Een menselijke tank is handig om te hebben, maar een groep van vier is natuurlijk veel effici├źnter in het neerhalen van een van de grootste kartels van de wereld.

  Hopelijk lukt het je, mede dankzij deze Ghost Recon Wildlands gameplay tips, om Bolivia weer een stukje veiliger te maken. Hoe je dat doet blijft jouw keuze. Want dat is eveneens een van de sterke punten van de game. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Happy hunting!

  Ghost Recon Wildlands is vanaf 7 maart beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2017

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.