Mario Sports Superstars Review - Genoeg te doen!

Review
woensdag, 08 maart 2017 om 15:00
xgn google image
Over twee dagen is het zover: dan kan iedere sportliefhebber aan de slag met Mario of een van zijn vrienden in de nieuwe sportgame Mario Sports Superstars. De game biedt tennis, honkbal, golf, voetbal en paardrijden.
Paardrijden? Jawel, paardrijden. Rijden op een knol is dé nieuwe feature in deze Mario sporttitel. We horen je denken: wat moet je doen dan? Hindernissen over springen of saai dressuur rijden? Eigenlijk geen van beide. Wat je doet is een parcours afleggen waarbij je uiteraard als eerste over de finish moet komen. En op elk parcours liggen sterren en wortels verspreid.

Voor het eerst Paardrijden met Mario

Want wat is een paardensport zonder krachtvoer voor je trouwe vierbenige vriend? De sterren en wortels liggen op verschillende hoogtes. Soms kun je ze gewoon pakken door er simpelweg langs te rijden, zoals je van Mario Kart gewend bent, en soms liggen ze iets hoger in de lucht en moet je met je paard een sprongetje maken.
En dat loont, want zodra je genoeg sterren op zak hebt, kun je jezelf een boost geven waardoor je paard opeens voor een paar seconden een stuk sneller over het parcours rent. Stel dat je vlakbij de finish bent maar een van je tegenstanders nog voor je rijdt, dan is dat de ideale kans om natuurlijk even flink de sporen in het paard te zetten. Gebruik af en toe vooral ook de wortel, want daarmee kun je sprinten. Zonder voldoende snelheid ga je een wedstrijd sowieso niet winnen.
Mario Sports Superstars <a href=Review 1" class="img-responsive" src="https://cdn.xgn.nl/upload/201703/t/mario-sports-superstars.jpg" />

Vijf games voor iedereen

Houd alleen wel in je achterhoofd, dat welke sport je ook kiest te spelen in Mario Sports Superstars, het blijft geregeld een kwestie van geluk. Dat is al jaren zo bij de Mario sportgames. Het zijn geen diepgaande simulatiegames, nee, het zijn vooral ‘fun’ games. Te allen tijde staan plezier en laagdrempeligheid voorop. En dan geldt eigenlijk voor elke sportgame de Mario Kart formule: je kan aan het winnen zijn, maar die positie kun je ook zomaar weer kwijt zijn. Zoveel geluk als jij kan hebben, kan je tegenstander net zo goed hebben.
Zo ben je in het tennissen nauwelijks opgewassen tegen de smash-optie als je tegenstander twee keer achter elkaar ‘Y’ mag uitvoeren. Dan komt er zo’n klap uit met het tennisracket dat je enkel de hoeken van de tennisbaan kan bereiken. Maar die bal van de tegenstander zul je maar zelden halen. Hetzelfde geldt voor de andere sporten. Al lijk je de meest krachtige uithalen af en toe nog te kunnen stoppen in voetbal. Met de nadruk op af en toe. Zowel jij als je tegenstander zijn nou eenmaal een superstar en met ‘moves’ kun je dan met één zet gewoon flink wat vooruitgang boeken.
In welke sport jij je een superstar wilt voelen, is geheel aan jou. Het is in ieder geval een koopje: vijf games voor de prijs van één. De kans is wel groot dat niet elke sport jou zint. Nederland is eerder het land van voetbal en tennis, dan van golf en honkbal. Die twee sporten vinden iets meer weerklank bij de interesse van Amerikanen, al kun je natuurlijk niet iedereen over één kam scheren.
Ons advies luidt in ieder geval: ga het nieuwe paardrijden checken, want dat is zeker leuk. Het is niet per se voor meisjes of kinderachtig, eerder een Mario Kart op paarden. Jammer dat je power-ups mist, anders was het feest pas echt af.
Mario Sports Superstars Review 2

Meer diepgang dan je denkt

Welke sport je ook kiest, één ding moet gezegd worden. En dat is dat de sportgames enerzijds laagdrempelig, maar anderzijds veel meer diepgang bieden dan je op eerste oog zou verwachten. Qua toernooien kun je kiezen uit drie moeilijkheidsgraden die zich uiten in de namen Paddenstoelbeker, Bloemenbeker en Sterrenbekker. Dit kun je beschouwen als makkelijk, gevorderd en moeilijk.
Als je Sterrenbekker gehaald hebt, speel je de moeilijkste graad vrij: Kampioenbeker. Er is wat dat betreft flink veel content. En verder kun je ook nog tegen vrienden of online spelen. Dat laatste hebben we helaas niet mee kunnen nemen voor deze review, omdat er op het moment van schrijven nog niemand online was. Maar je kunt je voorstellen dat daarmee de herspeelbaarheid een stuk verlengd wordt.
De toernooien op de moeilijkste graad zul je niet zomaar winnen. Zeker als je aan de slag gaat met een game die misschien iets minder in je straatje ligt. Dan brengt alleen geluk je niet verder. Wat dat betreft heb je wel degelijk wat skills nodig om te winnen. Bij honkbal kun je complete slag- en looptrainingen doorlopen, alsook werp- en veldtraining krijgen. Daarnaast zijn er allemaal tips, want de timing van een slag is essentieel. Dat leer je allemaal. Net zoals dat er allemaal tips zijn voor de werper.
Ook golfles is niet onhandig, om nog maar te zwijgen over alles wat er allemaal komt kijken bij het paardrijden. Zo is er een complete stal aanwezig waar je een paard kan verzorgen en door een goede band op te bouwen, kan dat gunstig zijn voor wat het dier kan doen in een wedstrijd.
Mario Sports Superstars Review 3

Mario Sports Superstars Review - Een verrassend goede sportgame

Het is dan ook bijzonder om te zien hoe iedereen Mario Sports kan spelen en gewoon op de makkelijkste stand kan beginnen, terwijl je gaandeweg merkt dat de game meer diepgang kent dan je op het eerste oog zou verwachten. Daarmee weet Mario Sports Superstars dus echt te verrassen! En dan zijn er ook nog allemaal opties om in te spelen zodat je naar eigen wens kan spelen. Om een voorbeeld te geven: bij paardrijden kun je instellen of wilt dat je wel of niet een sterrensprint kan uitvoeren, kun je het aantal rondes invoeren dat je wilt rijden, het aantal deelnemers invoeren (maximaal 6) en het niveau van de computer.
Mario Sports Superstars is een geweldige 3DS-titel om in huis te halen. Voor 45 euro krijg je vijf sporten die je alleen offline kunt spelen of online (met vrienden). Elke sport is door iedereen te spelen, terwijl als je verder komt zult merken dat elke sport veel meer diepgang heeft dan je op het eerste oog zou verwachten. Daarmee verrast de sportgame. Al speelt geluk altijd wel een factor!
Cijfer: 8.5

Populair Nieuws

Laatste Reacties