Metal Gear Survive Trailer Analyse - Overleven zonder Snake

Article
donderdag, 25 augustus 2016 om 17:06
xgn google image
Als donderslag bij heldere hemel werd er op Gamescom een trailer getoond van een nieuwe Metal Gear-game. Metal Gear Survive speelt zich direct af na de gebeurtenissen uit Metal Gear Solid: Ground Zeroes en komt al in 2017 uit. Wat kunnen we opmaken uit de eerste beelden van de game? Lees het in onze Metal Gear Survive trailer analyse!
Het was even afwachten wat Konami met de Metal Gear-reeks zou gaan doen nu Hideo Kojima, het grote brein achter veel van de Metal Gear-games, niet meer voor het bedrijf werkzaam is. Vorig jaar kwam Metal Gear Solid V: The Phantom Pain uit, het laatste project waar Kojima nog aan meewerkte.

Nieuw project zonder Kojima

Vorige week kondigde Konami op Gamescom aan dat het eerste project zonder Kojima een co-op survival game onder de naam Metal Gear Survive wordt. De game vindt plaats na de gebeurtenissen uit Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, maar zal geen invloed op het hoofdverhaal hebben. De game speelt zich namelijk af op een alternatieve tijdlijn.
96817

Achtergelaten op Mother Base

De trailer voor Metal Gear Survive begint met de laatste cutscenes uit Metal Gear Solid V: Ground Zeroes. We zien hoe Mother Base in vlammen opgaat en Punished 'Venom' Snake en Kazuhira Miller op het laatste moment in een helikopter ontsnappen. We zien echter voor de eerste keer dat er soldaten zijn achtergebleven op Mother Base.
Al snel beginnen er boven het brandende Mother Base wormgaten te verschijnen waar de overlevende soldaten samen met brokstukken van Mother Base in worden gezogen naar een andere dimensie. Vervolgens zien we hoe één van de soldaten met een smak terechtkomt op de vloer en nog maar net uit de weg kan rollen voor er een brokstuk op hem valt
96819

Metal Gear Zombies?

Dit is het moment waarop de trailer pas echt vreemd begint te worden. Direct nadat de soldaat uit de weg is gerold van het brokstuk, wordt hij namelijk aangevallen door een vreemd wezen dat wel erg veel op een zombie lijkt. Hij lost nog een aantal schoten, maar wordt al snel aan de kant geslagen door de verrassend snelle zombie.
De pistoolschoten mochten niet baten, dus de soldaat pakt vervolgens een grote metalen pijp op en probeert de zombie hiermee te overmeesteren. Toch wil dit ook nog niet helemaal lukken, maar plotselin wordt er een pijl door het hoofd van de zombie geschoten en zien we de gedaantes van drie andere soldaten bovenop een heuvel staan.
Het viertal zet de reis samen voort door een woestijnachtige omgeving en komt uiteindelijk aan bij een enorm wrakstuk van Mother Base. Het lijkt erop dat zij ook in deze vreemde dimensie een basis gebruik, van waaruit ze achter veilige hekken het gevecht met de zombies voortzetten.
Er komt van alles aan te pas, zoals messen op langwerpige stokken, shotguns zelfs en een pijl en boog waarvan de pijlen mechanisch ronddraaien voordat ze worden afgevuurd. Deze pijlen exploderen wanneer zij zichzelf de zombies inboren. De trailer eindigt met hevige aardschokken, gevolgd door een luide brul van een wezen wat we nog niet in beeld zien.
96820

We zijn niet meer in Kansas

Het moge duidelijk zijn dat Konami met Metal Gear Survive een hele andere richting op lijkt te gaan. Vanaf het moment dat Snake uit beeld is verdwenen, lijkt de trailer bijna tegen ons te zeggen dat hij ons voorgoed verlaten heeft en dat we vanaf nu in de wereld van Metal Gear Solid mogen vechten tegen zombies.
Konami probeert ons tijdens een korte presentatie op Gamescom nog gerust te stellen door uit te leggen dat Metal Gear Solid Survive een spin-off game wordt met bekende elementen uit de franchise waar de fans in de loop van de jaren van zijn gaan houden. Zo zal de game wel degelijk een verhaal gaan bevatten, waarover nog niets mag worden losgelaten.
Metal Gear Survive zal zich vooral gaan richten op coöperatieve gameplay, maar zal de welbekende stealth-elementen behouden. Het lijkt er dus op dat je als speler je tactieken zult moeten aanpassen in Metal Gear Survive. Ook wordt tijdens de presentatie alvast bevestigd dat de speler weer een uitgebreid assortiment aan gadgets zal kunnen gebruiken.
96821

Metal Gear Survive Trailer - Generiek uitziende spin-off

Het is misschien nog wat vroeg om Metal Gear Survive volledig af te schrijven, maar van deze eerste impressie krijgen wij het nog niet echt warm of koud. De trailer komt enorm warrig over en het toevoegen van zombies aan de juist zo interessante wereld van Metal Gear voelt wel heel erg makkelijk.
Tot nu toe lijken ze bij Konami nog niet helemaal te weten wat ze met de Metal Gear-reeks aan moeten, maar we hopen uiteraard dat Metal Gear Survive ons zal verrassen wanneer er meer over de game bekend wordt. Vooralsnog zetten wij onze verwachtingen jammer genoeg nog niet al te hoog in.

Populair Nieuws

Laatste Reacties