Xbox One update - Deze features komen binnenkort

Article
donderdag, 25 augustus 2016 om 17:17
xgn google image
Op gamescom waren we niet alleen maar aanwezig bij presentaties over games. Deze games moeten namelijk ook ergens op gespeeld worden en daarom waren wij aanwezig bij Microsoft voor een presentatie over de nieuwe Xbox One update. Check hieronder welke nieuwe features binnenkort naar je console komen!
De eerstvolgende grote Xbox One update is de zogenaamde Holiday update, die later dit jaar naar de consoles zal komen. Deze update zal een aantal nieuwe features brengen, waaronder Clubs, Looking For Group en Arena. Per pagina zullen we bespreken wat deze features precies inhouden, om te beginnen met clubs.

Xbox One update brengt clubs

Een van de nieuwe features die eind dit jaar in de grote Xbox One update verschijnt, draagt de naam clubs. Hiermee is het mogelijk om zelf zogenaamde clubs op te zetten, die een beetje doen denken aan de meer bekende clans of communities. Voor iedere game zijn aparte clubs beschikbaar en je wanneer je zelf een club aanmaakt, kan je helemaal zelf bepalen hoe deze er uit komt te zien en welke regels er gelden.
Zo kan je ten eerste kiezen of je jouw club publiek of privé wil hebben. Wil je alleen met je vrienden in de club of wil je dat mensen van over de hele wereld lid kunnen worden van jouw club? De keuze is aan jou. Ook kan je zelf kiezen wat voor soort club je wil hebben: ga je alleen voor het winnen of speel je juist recreatief?
Wanneer je een club hebt gevonden die bij jouw speelstijl past, kan je een aanvraag doen om lid te worden van de club. Wanneer je lid bent van een club kan je op de clubpagina gemakkelijk communiceren met je clubleden via de chat en kan je in een oogopslag zien waar iedereen mee bezig is via de playing now pagina. Ook is hier een feed zien, zodat je op de hoogte bent van de games die je clubleden spelen en waar ze over praten.
Op deze manier wordt het spelers makkelijker gemaakt een community op te bouwen en hoeft er dus minder gebruik te maken van third-party matchmaking apps. Bovendien zit er geen limiet aan de hoeveelheid clubs waar je lid van kan worden!
96682 1

Looking For Group

Waar clubs het al gemakkelijker maakte voor Xbox-bezitters om passende matchmaking te vinden, doet de nieuwe feature Looking For Group daar nog een schepje bovenop. Het is vanaf nu niet meer nodig om Reddit of andere fora en websites af te struinen naar mensen die een potje met je kunnen gamen: dit kan binnenkort allemaal simpelweg via de Xbox One of de Xbox app voor Windows 10 en smartphone. Looking For Group helpt spelers namelijk om passende medespelers te vinden, zodat je bijvoorbeeld ook samen met anderen kan spelen wanneer je vrienden niet online zijn.
Verschillende games beschikken zelf niet over een matchmaking feature, denk bijvoorbeeld aan de Raids in Destiny. Omdat je toch ergens een team vandaan moet halen, grijpen spelers vaak naar internetfora. Hetzelfde geldt voor wanneer je gewoon lekker een potje wil gamen met een team, maar wanneer je vrienden niet online zijn. Looking For Group zorgt ervoor dat je niet met een stel willekeurige mensen speelt, maar mensen die jij hebt uitgekozen op basis van verschillende criteria.
In deze nieuwe feature kan je namelijk op zoek naar spelers die op dezelfde manier spelen zoals jou. Door middel van tags zoals mate van serieusheid, taalgebruik en locatie kan je een team vinden dat precies bij je past. Je kan zowel eigen LFG oproepen opzetten als op die van andere mensen reageren. Wanneer je op een LFG oproep van iemand anders reageert, kan je bovendien precies zien wie er al in de groep zit en hoeveel uur ze in de game hebben zitten: handig als je even geen zin hebt om met noobs te gamen.
96683

De strijd aan in Arena

We zijn het er unaniem over eens: eSports is hot! Alleen is deze vorm van gamen helaas niet toegankelijk voor gamers van elk niveau. De nieuwe Arena feature voor Xbox One wil hier verandering in gaan brengen. Deze feature zet namelijk verschillende gametoernooien op waar iedere Xbox One bezitter aan mee kan doen, ongeacht niveau.
Tijdens de presentatie werd een Killer Instinct toernooi als voorbeeld genomen. Hier kon je je gemakkelijk voor registreren door slechts een druk op de knop en vervolgens was het wachten tot het toernooi begon. Op aanvang van het toernooi werd bovendien een notificatie verstuurd, dus je hoeft gelukkig niet de hele tijd de klok in de gaten te houden wanneer je deelneemt aan een toernooi. Door deze notificatie te launchen werden we bovendien meteen in de juiste gamelobby van het toernooi neergezet, zodat we gelijk mee konden doen.
Tijdens deze toernooien zijn bovendien ook prijzen te winnen. In het Killer Instinct toernooi konden de beste spelers bijvoorbeeld in-game geld in de wacht slepen.
Dit is wat we tot nu toe weten over de nieuwe features die de aankomende Xbox One update ons gaat brengen. De clubs-feature maakt het mogelijk om gemakkelijker in contact te komen met mensen met dezelfde interesses en de LFG-feature helpt je om snel teams te kunnen samenstellen. De competitie brengt de nieuwe Arena-feature, waarin spelers tegen elkaar strijden in toernooien om zo prijzen in de wacht te slepen. De holiday update verschijnt later dit jaar voor de Xbox One; een precieze datum is op dit moment nog niet bekend.