Tip: zo pas je de Netflix ondertiteling aan naar je eigen voorkeur

  Heb jij problemen om de Netflix ondertiteling te lezen? Of vind je de witte letters op je scherm juist te fel? Daar kun je iets aan doen. Netflix laat je namelijk de ondertiteling compleet aanpassen. Je kunt daarbij niet alleen de kleur aanpassen, maar nog veel meer. Wij vertellen je hoe dit precies werkt.

  Netflix biedt je een heleboel opties om je gebruikerservaring beter te maken. Zo kun je een aantal favorieten opgeven waarna een algoritme gaat kijken wat voor films en series geknipt voor je zijn. Handig, want zo hoef je niet lang te zoeken naar toffe content. Maar als je de ondertiteling niet kunt lezen schiet je niet zoveel op met een toffe film of serie als Vis a Vis, Rick & Morty of Messiah. Gelukkig heeft Netflix daar ook wat voor bedacht.

  Ondertiteling per film of serie aanpassen

  Je wist vast al dat je in Netflix de taal van de audio en de ondertiteling kunt veranderen. Dit doe je door tijdens het kijken het ballonnetje te tikken op je mobiele apparaat. Als je via je tv kijkt kun je het menu oproepen door op je afstandsbediening naar boven te drukken of je film te pauzeren. Op dat moment verschijnt ook het ballonnetje waarna je de taal kunt veranderen.

  Kijk ook zeker eens in het menu als je een buitenlandse film of serie kijkt. Het zal je verbazen hoeveel er in andere talen zoals Engels te kijken is met Nederlandse ondertiteling. De Engelse audio zal dan wel nagesynchroniseerd zijn.

  Ondertiteling qua opmaak aanpassen

  Als je de ondertiteling op je apparaat alles behalve duidelijk vindt, kun je ervoor kiezen om deze qua opmaak compleet te veranderen. Hiervoor heb je wel een computer nodig waarop je je Netflix account moet openen. Je moet namelijk in je account wat dingen aanpassen.

  In je account ga je naar de optie ‘weergave van ondertitels’. Dit menu zal voor de magie gaan zorgen om je eigen unieke Netflix ondertiteling aan te maken. Je krijgt namelijk nu een soort van ‘Pimp my subtitles’-scherm voor je met talloze opties voor een duidelijkere tekst bij je series of films. Je kunt onder andere kiezen voor drie verschillende tekstgroottes, schaduweffecten of een andere kleur voor je ondertiteling. Daarnaast kun je de tekst met een achtergrond, in reliëf of zelfs in een ander lettertype weer laten geven.

  Als je je ondertiteling gaat aanpassen is het wel zaak om rekening te houden met al je apparaten. Je past namelijk niet alleen de ondertiteling aan van je computer, maar voor je hele account. Grote gekleurde letters met een dikke rand eromheen lijken misschien fijn op je 50 inch smart tv, maar zodra je deze op je mobiele telefoon te zien krijgt kan het zomaar tegenvallen. Als je je ondertiteling precies hebt staan zoals je wil, is het eindelijk tijd om te gaan bingewatchen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.