Met deze nieuwe Elden Ring DLC wapens word je OP

Article
zaterdag, 29 juni 2024 om 14:00
elden ring shadow of the erdtreef1708592221
De moeilijkheidsgraad in Shadow of the Erdtree ligt behoorlijk hoog, maar gelukkig krijg je er ook een flink arsenaal aan nieuwe wapens voor terug. En deze wapens zijn helemaal sterk in de nieuwe Elden Ring DLC.

Backhand Blade

De Backhand Blade voelt bijna aan als een boodschap van FromSoftware: ‘Neem dit zwaard mee op je avontuur, want je gaat hem nodig hebben’. Het zwaard is namelijk het wapen dat je het snelste kan vinden in de Lands of Shadow, maar je moet hem zeker niet onderschatten.
Eigenlijk is het ook niet één zwaard, maar twee. Wanneer je de Backhand Blade two-hand, stop je een tweede exemplaar in je linkerhand. Je kan vervolgens extreem snel aanvallen en de Ash of War Blind Spot - waarbij je voorbij de verdediging van de tegenstander vliegt - is een zeer handig middel die je offensief en defensief kan inzetten.
Omdat de Backhand Blade zo snel aanvalt, is hij perfect te combineren met een Blood Infusion in een Dexterity/Arcane-build. Voordat je tegenstanders het door hebben, zullen ze bloedend op de grond achterblijven.

Greatsword of Solitude

Een ander wapen dat je snel kan vinden in Shadow of the Erdtree is de Greatsword of Solitude. Je moet hiervoor alleen wel een baas verslaan, namelijk de Blackgaol Knight in de Western Nameless Mausoleum, iets ten noorden van de eerste Site of Grace. Het is geen eenvoudige vijand om te verslaan, maar je wordt wel beloond met een zeer krachtige greatsword.
De Greatsword of Solitude is niet te infusen, maar hij heeft een A-scaling in Strength op level 10, waarmee het een ideaal wapen is voor een pure Strength-build. Met de Ash of War Solitary Moon Slash krijg je er een sterke optie bij voor een middellange afstand, wat vrij uniek is voor een greatsword die alleen fysieke schade aanricht. Ook al zou je denken dat het misschien een magische Ash of War is.
De ware kracht van de Greatsword of Solitude ligt alleen in de verdediging. Het wapen heeft een Physical Guard van 89, wat betekent dat je bijna alle fysieke schade met het zwaard kan blokken. En dat niet alleen, de greatsword heeft ook nog eens een Guard Boost van 54, wat beter is dan de meeste schilden in Elden Ring. En die sterke verdediging is geen overbodige luxe in de uitbreiding.

Bloodfiend’s Arm

Een vijand die je in meerdere gebieden tegenkomt in de Lands of Shadow is de Bloodfiend. Deze trol-achtige wezens slaan met grote knuppels waarmee ze veel schade kunnen aanrichten. Maar eigenlijk zijn het geen knuppels, het zijn de armen van hun soortgenoten. En die blijken verrassend effectief te zijn.
Je kan zelf een Bloodfiend’s Arm aan je collectie toevoegen door de vijanden te farmen, waarbij Prospect Town in het westen de beste optie is. Heb je het wapen eenmaal, dan zijn er twee opties waarmee je het wapen het beste kunt gebruiken. De eerste optie is een Strength-build, met daarnaast punten in Arcane.
Een effectievere optie is alleen juist een pure Arcane-build, met de benodigde punten in Strength om het wapen te dragen. Gooi er vervolgens een Blood Infusion op en je kan het bleed effect bizar snel triggeren. Een Charged Heavy Attack zorgt bij vrijwel alle vijanden, zelfs bazen, meteen voor bloedverlies. Bij een sterke aanval komt er namelijk ook nog eens extra bloed vrij. Als je je aanvallen goed timet, dan kan je in recordtijd gehakt maken van de sterkste eindbazen.

Lightning Perfume Bottle

In Shadow of the Erdtree zijn meerdere nieuwe wapentypes toegevoegd. Zo valt de Backhand Blade onder een nieuwe categorie en zijn er ook Light Greatswords, Great Katana’s en nog meer. Eén van de meest unieke nieuwe wapens zijn alleen de Perfume Bottles, die in de base game gebruikt worden door de Perfumers en waar je al een consumable van kon gebruiken.
De nieuwe wapens zijn vrij uniek, in dat ze pure elemental schade aanrichten. En met name de Lightning Perfume Bottle kan veel schade aanrichten. De aanvallen zelf zien er misschien niet heel indrukwekkend uit, maar kunnen de health bar van een tegenstander verrassend snel omlaag brengen en zijn bovendien goed tegen grote groepen.
Waarmee de Lightning Perfume Bottle alleen echt sterk wordt, is de Ash of War Rolling Sparks. Deze Ash of War kan je buiten Shadow Keep vinden, naast een klein kamp vol Perfumers. De vaardigheid zorgt voor een wolk ‘parfum’, die vervolgens explodeert. De Ash of War kost bovendien weinig FP om te gebruiken en de wolk verschijnt zelfs als je tijdens de animatie wordt geraakt.
Het enige nadeel is dat het soms alleen lastig is om de aanval te timen. Het duurt namelijk even voordat de wolk explodeert en de vijand moet op die plek blijven staan. Bij bazen met een grote hitbox is het alleen hilarisch effectief en kan je ze enorm snel uitschakelen.

Fire Knight’s Greatsword

Over de Shadow Keep gesproken, in het enorme kasteel zal je geregeld oog in oog komen te staan met Fire Knights. Deze ridders maken niet alleen gebruik van zwaarden, maar ook vuurspreuken die je blijven achtervolgen. Ze zijn dan ook geduchte tegenstanders, maar ze laten ook een sterk wapen vallen.
Om de zogeheten Fire Knight’s Greatsword te bemachtigen, kan je het beste de Fire Knight farmen die onderaan de lift staat bij de Storehouse. Je kan hem bovendien in de rug aanvallen, waardoor hij het makkelijkste is om mee af te rekenen.
Niet alleen richt de Fire Knight’s Greatsword van zichzelf al veel physical en fire damage aan, het wapen heeft ook een ingebouwd effect waarbij de kracht verder wordt verhoogd als hij gebuffed is door vuur. De beste Ash of War om ermee te combineren is dan ook Flame Skewer, die je kan vinden in Belurat, Tower Settlement. Niet alleen is het een Giant Hunt-achtige vaardigheid, het wapen krijgt ook een fire buff voor twintig seconden. Ideaal om je vijanden mee om te toveren in een hoopje as.
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR62.9974.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties