5 nieuwe wapens en spells om makkelijk te scoren in Shadow of the Erdtree

Article
zondag, 23 juni 2024 om 13:00
elden ring shadow of the erdtree milady
Tijdens het avontuur in Shadow of the Erdtree kan je veel nieuwe wapens en spells vinden. Maar daarvoor moet je veelal eerst afrekenen met sterke bazen. Deze opties zijn allemaal makkelijk en snel te vinden in de nieuwe wereld van Elden Ring.

Milady

In Shadow of the Erdtree worden er niet alleen nieuwe wapens toegevoegd aan het arsenaal in Elden Ring, maar ook nieuwe wapentypes. De Milady valt onder één van de nieuwe categorieën: light greatsword. Het wapen slaat met de kracht van een greatsword, maar met veel meer souplesse en bijna de snelheid van een straight sword.
Het wapen is vrij snel te vinden in het nieuwe avontuur. Wanneer je Castle Ensis betreedt, voorbij de grote brug in het noorden, hoef je alleen maar het hoofdpad te volgen. Op een gegeven moment zal je een grot ingaan, met daarin een paar voetsoldaten.
In plaats van de grot in te gaan, moet je je omdraaien. Je zal dan een houten trap omhoog zien, die leidt naar een toren. Beklim de toren op de bovenste verdieping staat een kist op je te wachten met daarin Milady.

Glintblade Trio

Wanneer je de hoofdroute in Castle Ensis blijft volgen, dan kom je niet veel later in een gebied terecht met mages in een kapel. Aan het einde loopt de route door via een reeks kasteelmuren, maar daar moet je nog niet meteen verder wandelen.
Naast de uitgang van de tuin die bij de kapel hoort, zie je een lager gelegen gedeelte waar je naar kan springen, met daar een ladder die naar het dak van de kapel leidt. Loop je vervolgens over het dak richting de ingang van de kapel, waar een lichaam hangt met een item. Ontferm je over de bezittingen van het lijk en je bent de Glintblade Trio rijker.
De nieuwe spell is vergelijkbaar met Magic Glintblade, een projectiel dat boven je hoofd verschijnt om na een korte tijd afgevuurd te worden naar een vijand. Maar in plaats van één projectiel verschijnen er met Glintblade Trio - je raadt het al - drie projectielen. En de nieuwe spell kost evenveel FP als de enkele variant. Een must-have dus voor sorcerers.

Great Katana

Niet alleen light greatsword is een nieuwe wapencategorie, FromSoftware heeft ook grotere versies van katana’s toegevoegd. Een perfect voorbeeld daarvan is het wapen dat de naam deelt met het nieuwe wapentype.
De Great Katana is bovendien binnen een paar minuten te vinden tijdens je avontuur in de Lands of Shadow, je moet er alleen wel snel voor zijn. Vanaf de eerste Site of Grace hoef je alleen maar naar het noorden te rijden en daarbij de aanvallen van de gigantische Furnace Golem te ontwijken. Wanneer je bij het kruispunt terechtkomt, moet je nog verder naar het noorden rijden.
Uiteindelijk zal je bij een ondiep meer arriveren, met een bekend scenario in het midden. Net zoals in Limgrave en het meer rondom Raya Lucaria Academy ligt er namelijk een draak te rusten. Je hoeft de draak niet te verslaan, het enige wat je moet doen is het voorwerp oppakken dat vlakbij het monster ligt. De draak zal wel ontwaken, dus pas op voor zijn aanvallen wanneer je de Great Katana aan je collectie toevoegt.

Ghostflame Breath

Nadat je de eerste Map Fragment hebt gevonden, lijkt het alsof je weet hoe groot de nieuwe wereld is. Maar de Lands of Shadow zit vol verrassingen, want er is nog véél meer te ontdekken. Zo tref je in het zuiden Jagged Peak aan, langs de Cerulean Coast.
Je kan op verschillende manieren bij de nieuwe regio’s komen. Zo kan je een lange trip maken naar het zuiden, door rechtsaf af te slaan bij Castle Ensis. Een snellere methode is door de Dragon Pit in te gaan en het op te nemen tegen een miniboss (die je trakteert op de Dragon-Hunter’s Great Katana).
Ongeacht hoe je bij de Jagged Peak komt, je zal daar een nieuwe Dragon Shrine vinden. Als je genoeg drakenharten op zak hebt, drie om precies te zijn, kan je Ghostflame Breath aanschaffen. Met deze nieuwe incantation tover je een drakenhoofd tevoorschijn, die het gebied zal bedenken in ghostflame, dat vuurschade en Frostbite aanricht.

Backhand Blade

Een nieuw wapen dat al helemaal makkelijk te vinden is in Shadow of the Erdtree, is de Backhand Blade. Binnen enkele minuten kan je het wapen aan je arsenaal toevoegen, zonder ook maar een beetje gevaar te lopen.
Wanneer je de vallei inloopt, zie je meteen een verwoest dorpje liggen, met aan de noordkant een Site of Grace genaamd Scorched Ruins. Pak vanaf dat punt je paard en rijd naar het noordnoordwesten, waar je al vrij snel een klein mausoleum ziet staan. Naast het graf ligt een voorwerp, de Backhand Blade.
Het is een ideaal wapen voor liefhebbers van Dexterity. Wanneer je het wapen two-hand, trek je een tweede zwaard tevoorschijn, die je allebei omgekeerd vasthoudt - met het lemmet naar achteren. Een stijlvolle manier om af te rekenen met vijanden en de Art of War zorgt ervoor dat je voorbij de verdediging van sterke tegenstanders kan glippen.
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties