5 redenen om uit te kijken naar Warhammer 40K: Space Marine 2

Article
zaterdag, 29 juni 2024 om 13:00
warhammer 40k space marine 2f1686298084
Over een paar maanden verschijnt Warhammer 40K: Space Marine 2. Dit is waarom je moet uitkijken naar de release van de actievolle shooter.

Een geliefd universum

Het Warhammer 40K-universum bestaat al een lange tijd. De wargame met miniaturen verscheen voor het eerst in 1987 en heeft sindsdien veel nieuwe toevoegingen gehad. Hoewel de originele Warhammer eerder kwam, is de sciencefiction-versie het origineel qua populariteit voorbij gegaan.
En dat is niet zo vreemd. Warhammer 40K heeft namelijk meerdere iconische personages. Met stip bovenaan staan de Space Marines, die zo herkenbaar zijn, dat zelfs mensen die nog nooit iets van Warhammer 40K hebben gespeeld ze zullen herkennen.
In Warhammer 40K: Space Marine 2 kan je zelf in de gigantische huid kruipen van de supersoldaten. Inclusief legendarische wapens als de Bolter en Chainsword.

Eindelijk een nieuw vervolg

Het is niet de eerste keer dat je de mogelijkheid krijgt om met een Space Marine te strijden tegen aliens. Zoals de naam van de game al verklapt is het een sequel. Maar veel mensen hebben mogelijk nooit het origineel gespeeld.
Het is namelijk alweer 13 jaar geleden dat de eerste Warhammer 40K: Space Marine uitkwam op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Destijds werd de game vrij goed ontvangen, vanwege de brute actie en het mixen van een hack and slash-game met third person shooter-mechanics.

Hordes aan vijanden

Voor Warhammer 40K: Space Marine 2 volgen spelers nog steeds het verhaal van Titus, een luitenant voor de Ultramarines Chapter van de Space Marines. In plaats van Orks staat hij deze keer alleen tegenover Tyranids - een insect-achtig ras dat meestal in groten getale komt en afrekent met tegenstanders door ze doorboren met gigantische en vlijmscherpe poten.
Ontwikkelaar Saber Interactive heeft het gedeelte rondom ‘groten getale’ erg serieus genomen. Je zal namelijk tegenover gigantische legers komen te staan, die je kogels, lasers, vuur en explosies moet zien tegen te houden. Om de grote legers op het scherm te kunnen toveren, maakt de ontwikkelaar gebruik van de Swarm Engine, die origineel voor World War Z is gemaakt.

Samen spelen met je vrienden

Natuurlijk wordt het nogal moeilijk als je in je eentje het tegen honderden, zo niet duizenden aliens tegelijkertijd moet opnemen. Gelukkig krijg je daarom wat hulp in Warhammer 40K: Space Marine 2. Titus wordt vergezeld door Chairon en Gadriel, twee andere Space Marines uit zijn Chapter.
Die supersoldaten worden in het singleplayer-avontuur bestuurd door AI, maar je kan de campagne ook doorlopen met vrienden. Twee vrienden kunnen de andere Space Marines onder de knoppen nemen, zodat je het hele verhaal in co-op kan doorlopen.

Wie is de beste Space Marine?

Tijdens de co-op campagne kan je een mooi wedstrijdje houden met je vrienden om te zien wie de meeste Tyranid over de kling kan jagen. Maar als je goed wil zien wie er uit het beste Space Marine-hout is gesneden, dan kan je dat ook op een andere manier doen.
Warhammer 40K: Space Marine 2 komt namelijk niet alleen met een singleplayer- en co-op-campagne, maar ook met drie competitieve multiplayer-modi: Annihilation, Seize Ground en Capture and Control. In de multiplayer kan je kiezen tussen verschillende classes en je Space Marine helemaal naar smaak aanpassen.
Warhammer 40K - Space Marine 2 - PS5 Image
Warhammer 40K - Space Marine 2 - PS5
EUR59.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties