5 Capture cards om video's en livestreams mee te maken

Article
zondag, 04 april 2021 om 11:00
playstation 4 streaming microfoon razer seir n x uitgebracht 149533
Of je nou van plan bent te gaan livestreamen, video's maken of je wil simpelweg clips maken van je speelsessies, dan is een capture card handig om te hebben. Hoewel de consoles deze dagen ook altijd zelf alles kunnen streamen en opnemen, is het soms toch prettig om het op een computer of laptop te hebben, waar je het vervolgens kunt editen.
Er is enorm veel keuze in alle verschillende capture cards. Allemaal hebben de kaarten hun eigen programma en functies. Om het je iets makkelijker te maken met welke capture cards nou goed werken of de functies bieden die je zoekt, hebben we er een aantal bij elkaar gezocht die mogelijk interessant kunnen zijn.
Je hoeft ze natuurlijk niet te gebruiken voor alleen YouTube video’s of livestreams, maar je kunt er ook een gebruiken om sporadische van die ‘legendarische’ momenten voor altijd vast te leggen.
evga rx1f1616676292

EVGA XR1

De naam EVGA zal je als je een PC-gamer bent, ongetwijfeld wel kennen. Het bekende merk voor videokaarten heeft nu een eigen capture card gemaakt. De XR1 werkt ideaal met OBS en heeft een ingebouwde audiomixer om altijd al je geluid onder controle te hebben. De EVGA XR1 streamt in 1080p 60fps en ondersteunt een passthrough van 1440p 120 fps of 4K 60 fps.
Dit zorgt ervoor dat je je favoriete games altijd op de hoogste resolutie en frame rates kunt spelen zonder dat je capture card je tegenhoudt. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de kleuren soms niet perfect overkomen op de XR1, maar met enkele filters in OBS is dat makkelijk op te lossen.
elgato hd60 sf1616676754

Elgato HD 60 S+

Elgato staat ondertussen bekend voor haar innovatieve en supergoed werkende streaming-gear. De HD60 S+ is daar geen uitzondering van. Het is wellicht de meest gebruikersvriendelijke capture card uit de hele lijst en is ook een ideale start als je net begint met streamen en YouTube video’s maken. Het enige nadeel aan de kaart is dat het geen perfecte programma heeft. De Elgato Game Capture werkt op zich goed, maar OBS is een stuk beter. Het grote voordeel aan Elgato haar eigen programma is dat het altijd je beelden opneemt, je hoeft je hierdoor nooit zorgen de maken of dat je 360 no-scope nou wel vastgelegd is.
elgato 4k60 prof1616676440

Elgato game capture 4k60 pro

Om de trend van Elgato door te zetten hebben we er gelijk nog een. Nu alleen de flink wat krachtigere broer van HD60 S+, namelijk de 4K60 Pro. De naam zegt het al, deze capture card kan opnemen en streamen in 4K op 60 fps. Als je streamen heel serieus wil nemen is dit de ideale capture card. Houd alleen wel rekening dat als je je beelden opneemt er een flink grote opslagruimte nodig is. Verder dan dat is het een ideale kaart als je in 4K video’s wil maken van je favoriete games. Ook hier geldt hetzelfde qua programma’s als de HD60 S+.
avermedia lgp2f1616676586

AverMedia Live Gamer Portable 2 Plus

Avermedia’s Live Gamer Portable 2 Plus bidet een vloeiende 1080p 60 fps opname met een 4K passthrough, waardoor je zelf alsnog kunt genieten van de superscherpe resolutie. De capture card is een vrij klein formaat en door de uitstraling is het geen lelijk blok dat op je bureau staat. Het grootste voordeel van deze capture card zit in het feit dat je een SD-kaart kunt gebruiken om je beelden op te slaan.
razer ripsaw hdf1616676685

Razer Ripsaw HD

Elke gamer kent Razer wel. Dat kan zijn van een headset, controller, toetsenbord en nog veel meer. Maar nu maakt het bekende bedrijf ook nog eens een eigen capture card. Net als alle andere capture cards biedt de Razer Ripsaw HD een 4K passthrough en kan streamen en opnemen in 1080p. De ingebouwde audiomixer werkt ook nog eens ideaal als je alles tegelijkertijd in de gaten wil houden. Het enige nadeel aan de Razer Ripsaw HD is dat het geen eigen programma heeft om jou speelsessies mee op te nemen. Je moet dan echt gebruik maken van OBS of XSplit, maar als je hier eenmaal mee overweg kunt gaan, moet dit geen enkel probleem zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties