Memoji voor WhatsApp - Stickers sturen van jezelf

Article
vrijdag, 28 februari 2020 om 9:22
animojif1582802199
Sinds de iOS 13 update die is gelanceerd voor iPhone en iPad is het mogelijk om Memoji en Animoji op een nieuwe manier te gebruiken. De functie kan ook in WhatsApp gebruikt worden. Wij leggen uit hoe het werkt.
Memoji kwam eigenlijk uit voor nieuwere iPhones die de Face ID optie hadden. Gebruikers hadden de mogelijkheid om hun eigen personage te maken en hier foto’s en video’s van te maken. Met de nieuwe iOS 13 update kan je nu met een oudere iPhone ook gebruik maken van Memoji.

Wat is Memoji?

Iedereen die in bezit is van een iPhone X of nieuwere generatie is bekend met Face ID. De optie is te gebruiken om je telefoon te ontgrendelen, maar kan ook zorgen voor een hoop lol. Met de Face ID functie introduceerde tegelijkertijd Apple Memoji en Animoji. Met de Memoji functie kunnen gebruikers dus een digitale versie van zichzelf maken. Met Animoji is hetzelfde idee uitgewerkt met een dierenversie in de plaats van poppetjes.
whatsapp 3f1578046539

Stickers via WhatsApp

Met de iOS 13 update zijn de Memoji en Animoji features ook beschikbaar voor iedereen die een oudere iPhone heeft zonder Face ID. Als je een nieuwe iPhone met Face ID functie hebt kun je grappige filmpjes opnemen en foto’s maken. Met oudere iPhones is dit dus niet helemaal hetzelfde, er kunnen namelijk geen filmpjes opgenomen worden, maar wel stickers gebruikt worden.
Deze stickers zijn naast SMS ook te versturen en ontvangen via WhatsApp. Handig, want de app is een belangrijk platform in ons land. Er zijn inmiddels meer dan 11 miljoen Nederlanders die WhatsApp gebruiken. De stickers zijn in je WhatsApp toetsenbord te vinden aan de linkerkant van je standaard emoji. Door van links naar rechts te swipen over het toetsenbord komt de optie tevoorschijn.
Wil je meer informatie over Memoji? Wij leggen uit hoe je aan de slag kan gaan met de toffe functie.

Populair Nieuws