Chinezen kunnen niet meer aan de slag met virussimulator Plague Inc

News
vrijdag, 28 februari 2020 om 9:47
plage incf1582879333
Het coronavirus spreidt zich steeds verder uit over de wereld en blijft het nieuws domineren. In China zullen inwoners alleen niet meer geconfronteerd worden met het virus in de game Plague Inc., want de game is verwijderd uit de Chinese App Store.
Spelers in China kunnen vanaf donderdag niet meer Plague Inc. spelen, dat meldt ontwikkelaar Ndemic Creations via haar eigen website. De studio heeft te horen gekregen dat de game van de App Store is gehaald omdat het ‘content bevat die verboden is in China’. Om welke content het precies gaat is niet bekendgemaakt, maar de timing is opvallend. Vorige maand was Plague Inc. nog de meest gedownloade iOS-applicatie in het land en de titel is al beschikbaar sinds 2012.
In de game moeten spelers een virus creëren, met als doel om een zo groot gedeelte van de mensheid te besmetten. Ook het coronavirus zat al een tijd in Plague Inc. als ziekte die je kon gebruiken. Volgens de ontwikkelaar moeten spelers de game niet gebruiken voor informatie over virussen, maar raden ze aan om hun informatie via gezondheidsautoriteiten te krijgen.

Coronavirus kweken in Nederland

Ndemic Creations is ondertussen hard bezig om hun titel weer beschikbaar te maken op de Chinese App Store. In de rest van de wereld is de game nog wel gewoon te downloaden, waaronder in Nederland, waar de game ook hoog in de lijsten van meest gedownloade apps is terug te vinden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties