De meest opvallende game releases (week 42)

Article
zondag, 23 oktober 2022 om 17:00
gotham knightsf1654789469
Er is weer een week voorbij gegaan met nieuwe releases. Deze week zijn er weer een flink aantal games uitgekomen. Dit zijn de meest opvallende game releases van deze week!

Gotham Knights

Deze langverwachte game gebaseerd op de DC comics is nu dan eindelijk uit. Gotham Knights is deze week uitgekomen op PlayStation 5, Xbox Series X en PC. In de game kruip je in de huid van de ex-sidekicks van Batman. Je speelt namelijk als Nightwing, Red Hood, Batgirl en Robin. De game is verdeeld ontvangen, waarbij XGN aan de positieve kant van het spectrum stond.
Het verhaal van Gotham Knights draait om de slechte elite van Gotham City, die achter de schermen zonder dat mensen het weten de touwtjes in handen heeft. Deze groep noemt zich The Court of Owls en heeft kwade plannen voor de stad. Batman is er alleen niet meer om ze te stoppen en de Gotham Knights moeten deze taak nu op zich nemen. Daarnaast zijn er ook andere slechteriken die een dreiging vormen voor de stad nu Batman dood is. In Gotham Knights heb je als speler dus genoeg te doen.
mario rabbids sparks of hopef1623936825

Mario+Rabbids Sparks of Hope

Er is deze week ook weer een Nintendo Switch exclusieve game uitgekomen waar de iconische Mario karakters een rol in spelen. Mario + Rabbids Sparks of Hope is het vervolg op de succesvolle game Mario + Rabbids Kingdom Battle uit 2017. In onze review zijn we minstens zo enthousiast over het vervolg als over de eerste game.
Mario + Rabbids Sparks of Hope is een direct vervolg op de eerste game. De Rabbids van Ubisoft leven nu gezellig in het Mushroom Kingdom van Mario. De vrede is alleen van korte duur, want er is weer een schurk die een bedreiging vormt voor het universum. Mario en de Rabbids moeten dus weer de handen ineen slaan om het Mushroom Kingdom en de rest van het heelal te redden.
marvel snap 1f1666357799

Marvel Snap

Deze week is er ook een opvallende mobiele game uitgekomen, namelijk het kaartspel Marvel Snap. Deze game was al even in een gesloten beta, maar is nu via de Google Play Store, App Store en op PC via Steam te downloaden. Marvel Snap is een simpel kaartspel waarin de kaarten natuurlijk de iconische superhelden van Marvel afbeelden. De game is ontwikkeld door ex-Hearthstone ontwikkelaars en zij hebben dus ook al ervaring met kaartspellen.
In Marvel Snap zijn eigenlijk alle ingewikkelde en langdradige onderdelen uit een typisch kaartspel gehaald. Zo spelen spelers tegelijk hun beurt en hoef je dus niet al te lang op de tegenstander te wachten. De kaarten zitten simpel in elkaar en hebben duidelijke extra’s, hierdoor is het maken van een deck ook niet heel lastig. Een potje Marvel Snap duurt dan ook niet langer dan drie minuten. De game is geheel gratis, al kun je wel betalen voor mooie varianten van een kaart, maar dit maakt puur en alleen de kaart mooier. Marvel Snap is dan misschien wel één van de game releases deze week, die zeker het proberen waard is.