De acht meest duistere games - Van Limbo tot Manhunt

  Halloween komt er weer aan! Als jij aan Halloween denkt, dan denk je natuurlijk aan horror en andere duistere aspecten. Maar als je dan naar games kijkt, wat zijn dan de meest duistere? Wij hebben ze voor je onder elkaar gezet in de acht meest duistere games!

  8. Mother Russia Bleeds

  Deze game speelt zich af in de Sovjet-Unie in de jaren 80. In opdracht van de regering gaat de maffia een gevecht aan met een groepje vechtersbazen waar jij bij hoort. Na bewusteloos te zijn geraakt, word je wakker in een vreemde kamer waar je erachter komt dat mensen als proefkonijnen zijn gebruikt voor de drug Necro. Ook jij bent als proefkonijn gebruikt. Hierdoor heb je last van heftige bijwerkingen en zelfs een drugsverslaving. Dit geeft jou de motivatie om iedereen helemaal kapot te rammen.

  Mother Russia Bleeds is zeker weten één van de meest duistere games. Je wordt ontvoerd en tot een drugsverslaafde gemaakt, hoe kan dat niet duister zijn? Deze game behoort dus zeker wel tot een van de meest duistere games. Je kan dus ook lekker van deze game genieten tijdens Halloween en een beetje herinneringen ophalen naar de jaren 80. Of als je toen nog niet geboren was gewoon genieten van een beetje een ouderwetse game.

  7. Alice Madness Returns

  Je bent een jong meisje genaamd Alice in deze duistere game. Je zit opgesloten in een gekkenhuis, want je hebt een trauma en andere nare gevoelens nadat je hele familie is omgekomen bij een brand. Je wordt in dit gekkenhuis gemarteld en je geheugen wordt gewist. Na een jaar van deze marteling word je vrijgelaten uit het gekkenhuis en krijg je plotseling een hallucinatie. Je komt door deze hallucinatie terecht in Wonderland, maar je komt er al snel achter dat iemand die wereld probeert te vernietigen. Het is jouw taak om je geheugen weer bij elkaar te zien krijgen en degene die Wonderland probeert te vernietigen tegen te houden.

  Als je duistere games zoekt, dan zit je bij Alice Madness Returns wel goed. Iedereen kent natuurlijk Alice in Wonderland, we hebben allemaal de film gezien of het boek gelezen, maar dit is eigenlijk een soort duistere twist van het klassieke verhaal van Lewis Carroll. Het is wel echt één van de perfecte games om te spelen deze maand, vooral met Halloween, door al het duistere wat erin zit. Als we je nog niet hebben kunnen overtuigen dat dit een van de beste, meest duistere games is dan kun je altijd nog onze review lezen waar de game gruwelijk werd genoemd en een acht scoorde.

  6.We Happy Few

  Engeland, de jaren 60. De Tweede Wereldoorlog is net voorbij. De hele stad Wellington Wells is kapotgemaakt in deze gruwelijke oorlog. Iedereen lijkt toch ontzettend gelukkig, maar hoe dan? Door Joy. Deze drugs zorgen ervoor dat je gelukkig wordt en dat je de wereld in een soort mooie waas ziet. Iedereen in deze game zal je ook constant onder invloed proberen te houden van Joy. Maar wil je dat wel? Je kan het in deze game namelijk zelf kiezen: neem je Joy of niet?

  Deze game is letterlijk aan de drugs. Dan weet je al wel een beetje dat je bij dit soort duistere games de meest rare dingen kan verwachten, maar of deze game ook duister is? Zeker. Nogmaals: deze game draait letterlijk om drugs. De game wordt ook duister door de oude sfeer en het feit dat de overheid de burgers onder de duim houdt. De game wordt eigenlijk pas echt duister zodra je besluit Joy niet in te nemen. Als je dus een lekkere duistere game wilt, moet je de Joy vermijden, maar het kan natuurlijk ook leuk zijn om wel eens in te nemen.

  5. Little Nightmares

  Een game vol met de grootste angsten uit je jeugd. De game zit vol met monsters die er klaar voor zijn om je helemaal kapot te maken en te verslinden. Denk bijvoorbeeld aan The Maw, een voertuig wat wordt bestuurd door bedorven zielen. Hoe verder je komt, hoe meer angsten je moet trotseren. Je zal bijvoorbeeld ook uiteindelijk uit een poppenhuis moeten ontsnappen; een poppenhuis wat natuurlijk verontrustend is, niet zo'n leuke die je vroeger bij je oma had. Maak je dus klaar om opnieuw je angsten te trotseren in deze game.

  Deze game schreeuwt duister. De game zit dus vol met angsten die je misschien vroeger ook wel had, waardoor hij toch wel tussen de meest duistere games past. Wij schreven zelfs:

  Al die tijd word je ondergedompeld in een creatief en creepy avontuur.

  Dit was ook te lezen in de review die we hebben geschreven over Little Nightmares. Hier kreeg de game namelijk een welverdiende acht.

  4. Silent Hill

  In deze game heet de hoofdpersoon Harry Mason en hij besluit op vakantie te gaan met zijn dochter Cheryl. Wanneer ze onderweg zijn met de auto naar het plaatsje Silent Hill gaat er wat fout. Er staat een vreemd figuur op de weg, waardoor Harry moet uitwijken met zijn auto. Hierdoor vliegt de auto van de weg af en raakt hij buiten bewustzijn. Zodra hij wakker wordt, is zijn dochter weg. Hij besluit naar Silent Hill te gaan waar hij wordt aangevallen door monsters. Toch zal hij hier doorheen moeten, om zijn dochter te kunnen vinden.

  Deze game is vooral duister, aangezien je amper wat kan zien. Je hebt alleen maar een zaklampje die een deel van de weg kan verlichten voor je en dat is het. Natuurlijk hoor je wel overal geluid vandaan komen en je zal dus ook goed naar de geluiden moeten luisteren, als je wilt weten of er monsters in de buurt zijn. Deze game past dus zeker tussen de meest duistere games en is zeer geschikt om te spelen op Halloween. De game is nu ondertussen een serie en heeft ook diverse vervolgen die je kan spelen.

  3. Manhunt

  In deze game speel jij James Earl Cash, een gevangene. Toch weet je op mysterieuze wijze te ontsnappen uit de dodencel, waar je een dodelijke injectie zou gaan krijgen. Nadat jij ontsnapt bent, raak je buiten westen. En wanneer je bijkomt, word je wakker in een vreemde kamer. Een vreemde stem vertelt je door een luidspreker dat je in de gaten wordt gehouden via camera’s. De stem dwingt je om tegen mensen te vechten en ze op gruwelijke wijze af te slachten. Gelukkig zijn je tegenstanders niet geheel onschuldig en willen ze jou ook vermoorden, dus dat maakt het wat minder erg.

  Het feit dat je wordt gefilmd, terwijl je mensen afslacht is al redelijk duister. Deze game is wel zeker duister door het verhaal achter je karakter en de dingen die je moet doen in de game zelf. Dus al houd je van een beetje duistere games, dan is dit zeker wel een game die je moet proberen.

  2. NieR: Automata

  Deze game speelt zich af in de toekomst. Robots uit de ruimte hebben de aarde overgenomen en op onze planeet is geen mens meer te vinden. Het is jouw taak om een androïde die gemaakt is door de mensen te besturen en de robots die de aarde hebben overgenomen te verslaan. Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen, je wordt geholpen door andere androïdes. Ook heb je een apparaat dat met jou meezweeft en informatie geeft over de omgevingen waar je bent, maar ook als wapen ingezet kan worden.

  Waarom deze game nou bij de meest duistere games hoort, merk je op het moment dat je op onze oude planeet belandt. Het hoort namelijk een heftige oorlog te zijn, maar eigenlijk is het alles behalve dat. Deze game heeft allemaal androïden op onze oude planeet die er bijvoorbeeld vandoor gaan met hun partner of illegaal drugs verkopen. Elke queeste die je ook uit moet voeren heeft wel iets raars of duisters. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je een androïde moet gaan uitleggen dat zijn vriendin hem wilde verlaten eigenlijk, maar per ongeluk is vermoord.

  Deze game is dus zeker een beetje raar en echt wel duister. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn dat dit een fantastische game is, dan kun je in dit artikel onze review lezen waar de game scoorde met een dikke 9,5.

  Playdead

  1. Limbo

  Een jongen zonder naam wordt wakker in een bos. De jongen is op zoek naar zijn zus en hij gaat dus verder het bos in; het bos genaamd “rand van hel”. De hele game is in grijstinten gemaakt en je zit dus in hel. Je moet door de hele game puzzels oplossen en obstakels overwinnen. Door het hele spel heen zitten ook bijvoorbeeld monsters die klaar zijn om jou een kopje kleiner te maken. De meeste vallen die je tegen gaat komen zijn ook dodelijk, dus er zit een grote kans in dat je meerdere keren dood gaat voordat je de game uit hebt kunnen spelen.

  Limbo klinkt misschien niet alsof hij tussen de meest duistere games past, maar zodra je het speelt merk je dat de game toch echt wel duister is. Je wordt, zoals je eerder las, letterlijk in de hel gesmeten om naar je zus te gaan zoeken. Verder is vooral het einde van deze game erg duister. Het jongetje vindt namelijk een meisje geknield op de grond zitten en zodra hij dichterbij komt lijkt ze te schrikken. Hierna komt er plotseling een zwart scherm met de credits en hierna zie je dus een touwladder uit het begin van het spel weggerot naast een boom liggen. Het is nooit echt duidelijk geworden waarom het spel zo is geëindigd. Deze game hoort dus zeker wel tussen de meest duistere games.

  Welke van deze games vind jij de meest duistere?

  Laat het ons weten in de comments!

  Mother Russia Bleeds

  Verkijgbaar vanaf 5 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.