5 redenen waarom we van Harry Potter houden

  Het is 21 jaar geleden dat het eerste Harry Potter boek verscheen en de eerste film kwam in 2001 uit . Al jarenlang hebben fans over de hele wereld nieuwe dingen bedacht en zijn er vele platforms gemaakt waarop mensen hun liefde voor de serie kunnen tonen. Dit zijn de 5 redenen waarom we van Harry Potter houden!

  Warner Bros.

  Een hele nieuwe wereld

  Het is altijd bijzonder als er bij films en series nieuwe werelden worden gecreëerd, maar het idee dat deze magische wereld zich tussen die van ons bevindt maakt het een stuk leuker. Op die manier zullen we vaker zelf denken dat het zomaar zou kunnen bestaan en kunnen we de wereld aan onze eigen levens koppelen.

  Het is bijzonder dat de eigenlijk zo ongeloofwaardige wereld toch zo realistisch is overgebracht, dat we als kind op onze elfde verjaardag eigenlijk toch echt op die ene brief hoopten. Wie zou er nou niet willen kunnen toveren en naar een magische school kunnen gaan waar de examens altijd uitvallen?

  Het is jammer dat we toch echt dreuzels zijn, maar we hebben tijdens het kijken van de films en het lezen van de boeken gelukkig een hoop magie beleefd. De serie zal ons dan ook altijd bijblijven en soms moet je hem gewoon even herbeleven. Bovendien kan zo’n Harry Potter marathon vol gezelligheid zitten. Dat is een van de 5 redenen waarom we van Harry Potter houden.

  Warner Bros.

  We kunnen de liefde delen

  Dit is de tweede reden op de lijst van 5 redenen waarom we van Harry Potter houden. De liefde die we hebben voor Harry Potter kunnen we altijd delen met de andere fans. We weten allemaal dat we nooit te oud zullen worden voor de serie en hoewel de één misschien een intensere fan zal zijn, zijn we altijd blij om een mede-Harry Potter fan te ontmoeten. We kunnen uren praten over verschillende aspecten en theorieën over de serie.

  Samen wordt er namelijk ook nog genoeg bedacht en we kunnen onze fantasie er volledig op loslaten. Op deze manier blijft de serie verfrissend en nieuw, dankzij onze eigen fantasie. Ook kunnen we er via Pottermore achter komen tot welk huis we behoren, welke toverstaf wij zouden krijgen en wat onze Patronus is.

  Gelukkig maakt het in het echte leven niet veel uit in welk huis je zit en zullen er niet veel ruzies ontstaan omdat er iemand tot Zwadderich behoort. Op de festivals zie je verschillende mensen van jong tot oud die allemaal leuk met elkaar op kunnen schieten. Deze gezelligheid is een van de 5 redenen dat we van Harry Potter zijn gaan houden.

  Warner Bros.

  De lessen die wij hebben geleerd

  We hebben als kind veel kunnen leren van de Harry Potter films en boeken, het is dus ook nog eens een goed onderdeel geweest van onze opvoeding. Zo heeft Harry ons geleerd dat het leven niet altijd eerlijk zal zijn, maar dat het uiteindelijk goed zal komen als je er zelf voor blijft vechten. Hij heeft nooit een makkelijk leven gehad, maar bleef doorgaan totdat hij uiteindelijk het leven kon krijgen dat hij had gewild.

  We kunnen ook leren dat het belangrijk is om aan anderen te denken. We leren dat het belangrijk is om eerst anderen te helpen en daarna pas jezelf. Dat is ook hetgene waar je de meest trouwe vrienden aan overhoudt. Dat zullen er niet altijd veel zijn, maar het geeft ook voldoening om te weten dat je die mensen hebt geholpen. Een belangrijk onderdeel van de 5 redenen waarom we van Harry Potter houden.

  Harry riskeert vanaf zijn eerste jaar op Zweinstein zijn leven om Voldemort te stoppen. Ron riskeert daarbij ook zijn leven om hem te helpen. Hermelien laat haar ouders haar zelf vergeten om hen in veilig te stellen zonder dat ze moet stoppen met het tegenhouden van Voldemort. Omdat zij het belangrijker vonden om de rest van de wereld te helpen in plaats van hun eigen hachje redden, werd de wereld een betere plek nadat Voldemort eindelijk viel.

  Warner Bros. Entertainment Inc.

  De personages

  Er is nog een hele belangrijke reden in de lijst van 5 redenen waarom we van Harry Potter houden. Naast Harry, Hermelien en Ron zijn er nog zoveel personages waar we om zijn gaan geven in de serie. We hebben gehaat, we hebben gehuild, we hebben gelachen en we hebben geschreeuwd. Dit hadden ze niet voor elkaar kunnen krijgen als de personages niet zo realistisch waren, iets wat J.K. Rowling en de acteurs allemaal goed gedaan hebben.

  Er zit veel diepte in de personages, ook als ze maar een kleine rol schijnen te hebben. Elke film en elk boek komen we een stukje meer te weten over de personages. Deze roepen dus allemaal verschillende emoties bij ons op. Dobby’s dood was een tranentrekker, evenals die van Perkamentus. Hoewel Perkamentus dood ging door professor Sneep, snapten we dit uiteindelijk en hebben we ook een traan gelaten bij een van de meest ingewikkelde personages in de serie.

  We hebben allemaal tandenknarsend gekeken naar hoe professor Omber de school overnam. We hebben vol walging gezien hoe Lucius nog net niet de schoenen van Voldemort kuste. We werden allemaal met een leeg gevoel achtergelaten toen Sirius vermoord werd door Bellatrix. Door de gevoelens die wij hebben gekregen door de personages in de serie, zijn we de serie ingezogen. De personages zijn dan ook een van de 5 redenen waarom we van Harry Potter zijn gaan houden.

  Warner Bros.

  We hebben gelachen

  We hebben het al eerder gezegd, maar we hebben oprecht kunnen lachen om Harry Potter. Hermelien met haar wijsneus-momenten, Perkamentus is demeest sassy persoon op aarde en Harry heeft dat lichtelijk overgenomen, Ron heeft zijn heerlijk domme momenten en Fred en George zijn altijd in voor een grapje.

  Lachen is ontzettend gezond, dus Harry Potter is goed voor ons. Ook de mooie momenten hebben een glimlach op ons gezicht getoverd, dat is maar goed ook want als we deze momenten niet hadden gehad waren we waarschijnlijk allemaal depressief na bepaalde momenten in Harry Potter.

  Ook kunnen we nog veel lachen om binnenpretjes met onze medefans en zijn er gerust wel een paar foutjes gemaakt tijdens het maken van de serie, waar we nog steeds wel om kunnen lachen. We kijken naar jou, Perkamentus die niet rustig een vraag kan stellen. Dat was de laatste op de lijst van de 5 redenen waarom we van Harry Potter houden.

  5 redenen waarom we van Harry Potter houden

  Er is ontzettend veel te benoemen als we het hebben over onze liefde voor de magische wereld en alles wat daaromheen gecreëerd is, maar het blijft leuk dat de serie na zo’n lange tijd nog steeds in leven is en alleen maar meer fans krijgt. Ook kinderen van nu krijgen namelijk nog steeds te maken met een van onze favoriete film franchises ooit. Dit waren in ieder geval de 5 belangrijkste redenen waarom we zoveel van Harry Potter houden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.