6 redenen waarom Skyrim een populaire game blijft

Article
zaterdag, 13 oktober 2018 om 14:02
5 redenen waarom skyrim een populaire game blijft 140048 2
Het vijfde deel van The Elder Scrolls franchise is de meest succesvolle game uit de serie. De game kwam uit in 2011 en is nog steeds razend populair. De game kwam in 2017 zelfs nog uit voor de VR, wat nog een bewijs is dat Skyrim nog steeds gewild is. Hier zijn 6 redenen waarom Skyrim een populaire game blijft.

Interessante personages

Skyrim zit vol met personages, waarvan een aantal zeer interessant is. Een goed voorbeeld is Babette in The Dark Brotherhood, waarbij je eerst heel vreemd opkijkt als je ineens een kind tussen een stel huurmoordenaars ziet. Haar uiterlijk zegt verder niks over haar mentale leeftijd, Babette is namelijk een 300+ jaar oude vampier met een liefde voor potions en poisons. Dit is slechts een van de vele interessante personages die je in Skyrim kunt vinden.
Sommige personages zijn oppervlakkig en andere zijn diepgaand. De aard hiervan ligt meestal aan hoe lang de rol is die een karakter vervult in een quest. De personages maken Skyrim in ieder geval erg interessant. Je raakt simpelweg nooit uitgekeken.
140049 1

Steeds weer nieuwe verhalen

Er zijn heel veel verhalen in Skyrim, waarvan een paar heel bizar zijn. Omdat de game zich in een open wereld afspeelt, kun je overal heen en Bethesda heeft ervoor gezorgd dat er dan ook altijd iets te vinden is. In tegenstelling tot veel andere games, krijg je Skyrim daadwerkelijk het gevoel alsof je onderdeel uitmaakt van de vertelwereld.
Zo zijn er bijvoorbeeld kleine details die je kunnen opvallen als je bepaalde keuzes maakt. Het grappige is dat je bijvoorbeeld met iemand kunt gaan vechten en deze NPC's zullen de volgende keer weer normaal tegen je doen, maar stel je toch eens voor dat je een valse brief van Sven aan Camilla geeft. Dan zijn de rapen gaar en zal Sven jou niet meer aardig vinden, Faendal daarentegen wel.
Het leuke aan Skyrim is dat je op de meest vreemde plekken tegen een nieuwe quest aan kunt lopen. Elke keer vind je weer een nieuw avontuur om te beleven, waardoor je uren van het spel kunt blijven genieten. Zelfs door het lezen van een boek kun je wat nieuws vinden om te gaan doen.
140050

De mods

De mods van Skyrim brengen nog meer vernieuwing en afwisseling in de game. Mocht je ooit op een dag zoveel van je uren verspild hebben aan de vanille versie van de game, kun je altijd nog aan mods beginnen. Er bestaan simpele mods waardoor je bijvoorbeeld meer haarstijlen hebt en je hebt hele vreemde mods waarmee je je pijlen kunt vervangen met dildo’s. Er zijn zelfs prachtige mods waarmee je bijvoorbeeld naar Elsweyr zou kunnen gaan, terwijl dit in de officiële game niet mogelijk is.
Er bestaan al meer dan 50.000 mods in Skyrim en er komen er elke dag meer bij. De mods zijn niet allemaal even goed, maar het is leuk om steeds nieuwe dingen te ontdekken en je kunt er ook genoeg lol mee beleven. Er zijn daarbij een hoop mensen die er tijd in willen steken om de game voor iedereen nog plezieriger te maken. Respect voor die mensen!
De mogelijkheid om zulke dingen te maken en/of spelen maakt de game nog een stukje interessanter, want zo weet je dat je eigenlijk nooit echt klaar zult zijn met de game. Een constante vernieuwing zorgt ervoor dat je nieuwsgierig en vermaakt blijft voor de rest van de game. Dat is een van de 6 redenen dat Skyrim een populaire game zal blijven.
140053

De gevechten

De gevechten in Skyrim zijn episch. Ze worden bij gevaren begeleid door het spannende, welbekende Skyrim-gevechts muziekje en op sommige momenten krijg je een mooi slow motion effect. Nog een fijn detail aan Skyrim is dat je kunt kiezen om te spelen vanaf eerste of derde persoon, dus ieder kan met zijn eigen voorkeur gamen.
Je kunt naarmate je meer in gevechten bent geweest steeds meer levelen met je vaardigheden. Als je met een licht pantser leert vechten zullen je vaardigheden daarin ook omhoog gaan, hetzelfde geldt voor boogschieten, zwaardvechten en al je andere vaardigheden. Elke keer dat je beter wordt in een vaardigheid, zal je balk van je “eigen” level ook omhoog gaan. Als je dan bijvoorbeeld level 2 wordt krijg je een punt.
Deze punten kun je weer gebruiken om je vaardigheden te verbeteren. Ook magie speelt hierin een grote rol, aangezien magie veel bruikbaarder is in Skyrim dan in de andere Elder Scrolls games. Het vechten met een maatje is nog niet helemaal bijgeschaafd, aangezien je volgers nog steeds in vallen lopen, maar het is al wel verbeterd.
140055

De muziek

De muziek in Skyrim is ongetwijfeld gewoon prachtig. Het klanken kunnen rustgevend zijn om naar te luisteren. Het voelt bijna alsof je echt op een paard door een rustig dorpje zwerft. Ook voel je veel emoties in de muziek van gevechten of wanneer dingen intens dreigen te worden.
We hebben natuurlijk ook nog het welbekende intro liedje van Skyrim, wat bij iedereen wel bekend in de oren klinkt zodra ze het begin al horen. Dit is een van de weinige games waarbij je al kunt genieten door de game alleen maar aan te zetten en het startscherm aan ziet gaan.
Wat leuk is, is dat je ook de passie van muziek kunt volgen in de game. Er is namelijk een grote quest waarin je een leerling kunt zijn op de Bard’s College. We zijn in ieder geval erg tevreden over de muziek die wordt afgespeeld in Skyrim en hopen daar nog lang van te kunnen genieten. Dat was de laatste op de lijst van 6 redenen waarom Skyrim een populaire game blijft.
140413

De remakes en DLC's

Skyrim kwam voor het eerst uit voor de PlayStation 3, de Xbox 360 en voor Windows in 2011. De game was populair genoeg om hem uiteindelijk in 2016 nog voor de PlayStation 4 en de Xbox One uit te laten komen. Later in 2017 is Skyrim ook nog uitgekomen voor de Nintendo Switch. Het is mogelijk dat het blijven uitkomen van de game op andere platformen, waarbij ze steeds betere graphics kunnen leveren, een rol speelt in het interessant houden van de game.
Ook is er DLC bijgekomen om meer naar de game te brengen. Dawnguard is de eerste, waarbij je een nieuwe quest ter beschikking krijgt. De tweede DLC is Hearthfire, deze DLC is erg rustig. Met Hearthfire kun je uit drie locaties kiezen en daar een huis bouwen en maximaal twee kinderen adopteren. Dragonborn is de derde en laatste DLC, deze DLC brengt ook een nieuwe quest. Ook kun je op draken vliegen en nieuwe shouts leren.
In deze DLC's worden bijvoorbeeld ook nieuwe wapens, harnassen, vijanden en locaties toegevoegd. Bij Dawnguard worden zelfs twee nieuwe vaardigheden toegevoegd, omdat je kunt kiezen tussen vampirism en lycanthropy (weerwolven). Doordat er zoveel nieuwe features in de game worden gebracht, zit de game nog steeds vol afwisseling en kunnen we nog meer leuke dingen ontdekken.

6 redenen waarom Skyrim een populaire game blijft

De grootste reden dat de al wat oudere game nog populair is, is natuurlijk omdat de spelers het gewoon nog steeds een ontzettend toffe game vinden. Misschien komt het ook wel omdat het zesde deel nog niet is uitgekomen en gamers niet zo lang kunnen wachten zonder The Elder Scrolls. Laten we blij zijn dat ze zo'n mooie game hebben gecreëerd, dit waren 6 redenen waarom Skyrim zo'n populaire game blijft.

Populair Nieuws