MCU Phase 4 is hierom interessant om te blijven volgen - Veel potentie voor succes

  Het Marvel Cinematic Universe (MCU) Phase 4 komt steeds dichterbij en daarom is het interessant om eens na te gaan waarom we er eigenlijk zo hard naar uitkijken (of absoluut niet). Het ziet er naar uit dat Marvel ons weer omver kan blazen met een heleboel interessante films en series rondom de Marvel-superhelden.

  Warner Bros. Pictures

  Let op. Lees dit artikel niet als je Marvels Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home nog niet hebt gezien. Dit artikel bevat spoilers voor beide films.

  Al een heleboel bekend

  Marvel heeft iets unieks gedaan: het gros van de Phase 4 line-up is al bekend. Waar het in het verleden nog gissen was welke kaarten Marvel op tafel zou gooien, toont de studio nu al haar kaarten. Er is een flinke hoeveelheid aan films en series aangekondigd die allemaal onderdeel zullen vormen van Phase 4 van het MCU. Interessant is dat we een heleboel nieuwe helden gaan zien. Denk bijvoorbeeld aan Shang Shi, een superheld die tot nu toe niet voorkwam in het MCU. Eerder plaatsen we een overzicht met MCU Phase 4 films en series.

  Ook gaan bekende helden weer terugkeren in hun eigen solofilms. Denk bijvoorbeeld aan Black Widow die eindelijk haar eigen avontuur krijgt. Ook komt Dr. Strange 2 naar de bioscopen met een interessante titel voor de film. Deze suggereert dat we te maken gaan krijgen met een multiverse. Mogelijk krijgen we na een Infinity Saga te hebben gehad, nu dus een Multiverse Saga. Dit opent een heleboel nieuwe deuren voor nieuwe helden.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Wie wordt nu de hoofdheld?

  Een klein stukje kritiek is te uiten betreffende wie nu echt de ware opvolger van Iron Man gaat worden. Marvel moet een verrekt goede zet doen namelijk om één van haar personages zo sterk naar voren te laten komen als het met Tony Stark deed. Die kreeg maar liefst drie solofilms en een heleboel belangrijke rollen in de films van andere helden. In Far From Home zien we al dat Spider-Man zich klaarmaakt om de nieuwe opvolger te worden, maar de vraag is of hij daar geschikt voor is. Spider-Man is immers van Sony.

  Daarnaast is de reputatie van Spider-Man compleet naar de knoppen geholpen door Mysterio in Spider-Man Far From Home. Iedereen weet nu dat Peter Parker Spider-Man is. Een mooie verwijzing naar Iron Man, die ook na zijn eigen film in een persconferentie vertelde dat hij de man in het ijzeren pak was. Dit keer is het toch anders, want Peter Parker wordt gezien als moordenaar. En ondertussen is er geen solo film voor hem aangekondigd die dat recht gaat zetten. De vraag is of het sowieso recht zal worden gezet.

  Marvel Studios

  Spider-Man gaat weg?

  Sowieso is de terugkeer van Spider-Man nog een dingetje voor het MCU. Zal hij verdwijnen of niet? Sony heeft de rechten over Spider-Man, dus Disney is van Sony afhankelijk als ze de lijn door willen zetten dat Spider-Man de opvolger van Iron Man wordt. Gezien er momenteel nog volop discussies en onzekerheid over de toekomst van Spider-Man is, is het twijfelachtig of dit gaat gebeuren. Vooralsnog is het zelfs twijfelachtig of er sowieso een staartje aan de ontknoping van Far From Home zal komen.

  Mogelijkerwijs wordt Venom, een film die oorspronkelijk niet bij het MCU hoorde, nu ook aan het MCU toegevoegd. Zo geven laatste geruchten aan dat in onderhandelingen tussen Disney en Sony een deal wordt gemaakt voor nieuwe Spider-Man-films. Sony wil in ieder geval nog een Venom-film maken en zou het erg tof vinden als Venom onderdeel uitmaakt van het MCU. Dit kan wel de nodige complicaties opleveren omdat de hoofdrolspeler wel van het bestaan van aliens af had moeten weten als dit allemaal in het MCU was gebeurd.

  Marvel Studios

  Hoe gaat het verder?

  Maar stel we houden even geloof dat Sony en Disney dit rechtzetten, zelfs dan blijft het spannend. We zijn met zo'n grote cliffhanger achtergelaten dat we graag willen weten hoe het nu allemaal verder gaat. Zeker gezien het feit dat er geen solo film is aangekondigd, is het aannemelijk dat Spider-Mans naam in een film van één van de andere helden wordt gezuiverd. De vraag is: welke film moeten we zien om dat mee te maken? Ontzettend spannend is het, want Marvel-fans willen wel weten hoe het verder gaat.

  Natuurlijk heeft Marvels Avengers: Endgame ook de nodige vragen opgeroepen waar nog geen antwoord op is. Captain America en Iron Man zijn beiden niet meer van de partij. De nieuwe films maken fans nieuwsgierig hoe Marvel het gaat aanpakken met nieuwe helden. We hebben al enkele namen voorbij zien komen, al blijft het afwachten wat hun plek in het universum zal worden. Marvel heeft wel magie in de vingers die je nieuwsgierig houdt.

  Warner Bros. Pictures

  Meer MCU Phase 4 en Phase 5 op komst

  De laatste tijd gaan er ook al geruchten rond met betrekking tot Phase 5 van het MCU. Het lijkt erop dat Phase 4 een kortere periode wordt die een aanloop zal vormen naar Phase 5. Daarnaast zijn er al de nodige extra dingen bekendgemaakt rondom MCU Phase 4. Zo komen ook She-Hulk, Ms. Marvel en Moon Knight naar Phase 4 of Phase 5. Vooralsnog lijken de helden die op Disney+ zullen verschijnen nog bij Phase 4 te horen. Als dat zo is kan Phase 4 met gemak tot en met 2023 duren. Misschien zelfs tot en met 2024!

  Verder is Black Panther 2 in ieder geval officieel aangekondigd voor mei 2022. Er zijn nog meer films in de maak, waaronder een derde deel van Guardians of the Galaxy. Daarnaast is er volop discussie of Deadpool onderdeel kan worden van het MCU.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.