Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games minigames - Vier sporten getest (gespeeld op E3)

  Eens in de zoveel tijd is het weer zover: Mario, Sonic en al hun vrienden komen bij elkaar om zich flink in het zweet te werken. De Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games staan voor de deur. Welke minigames zijn er dit jaar? Wij hebben er vier getest voor je.

  4. Archery

  De eerste minigame die we testten in Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games is Archery, ofwel boogschieten. Bij deze minigame is het zaak om een doel vanaf een vastgestelde afstand zo nauwkeurig mogelijk te raken. Hoe dichter bij het midden je pijl terecht komt, hoe meer punten je scoort. Zoals bij veel minigames heb je in dit geval een aantal pogingen en het totale puntenaantal van deze pogingen is je uiteindelijke score. Degene met de hoogste score wint de gouden plak.

  De besturing van deze minigame is behoorlijk makkelijk. Je moet namelijk met je L-toets op de linker Joy-Con controller eerst je boog oprichten om vervolgens met de R-toets op de rechter Joy-Con controller je boog aan te spannen. Vervolgens moet je je boog nog daadwerkelijk op de roos richten voordat je de R-toets loslaat om een pijl door de lucht te doen zoeven.

  Je pijl daadwerkelijk in de roos krijgen is makkelijker gezegd dan gedaan. Factoren als een opstekend windje gooien namelijk roet in het eten en zorgen ervoor dat je iedere keer weer rekening moet houden met een afwijking naar links of rechts. Daarbij heeft iedereen in het Mario en Sonic universum trillende handjes als je de boog even gespannen houdt en dat helpt allerminst in het mikken. Het is natuurlijk niet voor niets topsport, hè.

  3. Surfen

  Er is niets lekkerder tijdens de zomer dan in je korte broek of je zwembroek rondlopen. Dit is gelukkig ook een optie in Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games. De tweede minigame is namelijk surfen. In deze minigame gaat eigenlijk alles om het uitvoeren van trucs zonder dat je een nat pak haalt. Klinkt makkelijk toch?

  Om te beginnen moet je peddelen zodra er een golf aan komt rollen. Hierdoor komt je op de golf terecht en kun je aan het surfen slaan. Vervolgens moet je op die golf zoveel mogelijk originele trucs uitvoeren door met de A-toets te springen en vervolgens met de schoudertoetsen en de D-pad een richting aan te geven. Als je op tijd springt, van krijg je bonuspunten en spring je veel hoger. Dat betekent meer tijd voor trucs en dat is gunstig. Voor iedere truc die nieuw is en goed uit gevoerd is, krijg je punten en bouw je energie op voor een supertruc.

  Uiteindelijk zakt de golf weer af en moet je op de volgende golf wachten om nog meer trucs te doen. Soms komt er een enorme golf voorbij die zich in een krul om je heen vouwt. Dan is springen natuurlijk niet meer mogelijk en moet je een soort balans truc uitvoeren. Hoe langer jij in het hart van de golf blijft surfen zonder van je plank te donderen, hoe meer punten je krijgt.

  2. Karate

  Even weg van het water en vol goede moed de mat op. Mario and Sonic at the Summer Olympics 2019 heeft namelijk ook ruimte gemaakt voor vechtsport in de vorm van karate. In deze minigame komen de verschillende karakters allemaal heel anders uit de verf. Zo is Dr. Egman bijvoorbeeld erg handig omdat hij lange benen heeft en dus van grotere afstand kan schoppen. Zijn nadeel is dat hij wat langzamer is, ten opzichte van bijvoorbeeld Sonic. De blauwe egel is op zijn beurt weer minder goed in het bereik. Als je bedenkt dat het de bedoeling is om tien punten te scoren of de tegenstander van de mat af te werken is dat niet zo’n handige eigenschap.

  Punten scoren doe je namelijk door middel van een succesvolle aanval ofwel een klap die raak gaat zonder dat er een tegenaanval komt. Er zijn verschillende klappen of trappen uit te delen met de schoudertoetsen en de actieknoppen op de Joy-Con controllers. Of je hier nou een groot of een klein karakter pakt, tactiek zorgt voor de winst en niets anders. Je moet hier dus een beetje de karate kid in jezelf ontdekken.

  1. Skaten

  Als laatste gingen wij aan de slag met een hele toffe minigame in Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games: Skaten. In een enorme skatebaan sprongen wij op een skateboard met Sonic, Amy, Mario, Bowser of Dr. Eggman en haalden zoveel mogelijk trucs uit binnen de tijd die we op de teller hadden staan.

  Het uithalen van trucs is niet heel moeilijk, maar om het juist te timen en hierbij steeds origineel te blijven vormt de uitdaging. Een dubbel uitgevoerde truc telt namelijk niet mee in de puntentelling en dat kan je score flink beïnvloeden. Daarnaast is het met de vele verschillende ramps telkens anders om op het juiste moment te springen. Net als bij het surfen geldt hier: een juiste timing zorgt voor meer tijd in de lucht en dus meer punten. Als je dit onder de knie hebt kun jij de Tony Hawk worden in het Mario en Sonic universum!

  Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games – Nog een hele berg aan sporten te beoefenen

  Dit zijn de vier minigames waarmee wij aan de slag gingen in de game. Natuurlijk zijn dit niet de enige spelletjes die er beschikbaar zijn. In totaal krijgt de titel meer dan 40 minigames die je met vier spelers offline en acht spelers online tegelijkertijd kunt spelen.

  Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games is vanaf november beschikbaar voor Nintendo Switch. Vanaf dat moment brandt de toorts en zijn de sportparken geopend. Voor al ons overige nieuws en de vele impressies die wij tijdens de E3 opgedaan hebben kun je altijd terecht op de E3 2019 pagina.

  Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.